Kødretter

Helstegt lammekrone og en lille spansk vinproducent (sponsoreret)

Udgivet af den 14. oktober, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Helstegt lammekrone og en lille spansk vinproducent

I store dele af Spanien bliver der faktisk spist en hel del lam, så da jeg fornylig blev udfordret til at lave en ret til rødvinen Valdefama fra en lille spansk vinbonde, så var min første indskydelse at lave noget med lam. Og som du kan se på billedet ovenfor, så blev det til en dejlig helstegt lammekrone. 

Læs resten af indlægget

Lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Udgivet af den 2. juni, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Opskrift på lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Der er ikke noget bedre end en god forårsfrikassé med noget godt kød og en masse skønne forårsgrøntsager i en dejlig cremet sauce. Og dét er lige præcis, hvad jeg lavede forleden: en skøn lammefrikassé med dild og fjordrejer.

Læs resten af indlægget

Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel (sponsoreret)

Udgivet af den 18. april, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel

Selvom det er forår, kan man sagtens lave lækker og intens simremad med et hint af forår. Og det er lige, hvad jeg har gjort med denne middelhavsinspirerede rullesteg af svinebov, der også har fået et nordisk præg i form af ramsløg.

Læs resten af indlægget

Flank steak fra Hindsholmgrisen med vintergrøntsager og pandesauce

Udgivet af den 20. februar, 2017 i Kødretter | 2 kommentarer

Flank steak fra Hindsholmgrisen med vintergrøntsager

Flank steak, eller flankesteg, er egentlig en udskæring fra oksen, men det er faktisk muligt at få fat i selv samme udskæring fra nogle af de bedre svinekødsproducenter. Og dette var tilfældet, da jeg forleden købte en flank steak fra Hindsholmgrisen, som jeg serverede med lidt lækre vintergrøntsager og en hurtig pandesauce. 

Læs resten af indlægget

Koteletter i fad med jordskokker, æbler og salvie

Udgivet af den 1. februar, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Koteletter i fad er en rigtig klassiker og er med garanti noget, der bliver lavet i de fleste hjem engang imellem. Jeg har taget denne klassiker og lavet en lidt mere sæsonbetonet og nordisk version med jordskokker, æbler og salvie og pakket koteletterne ind i parmaskinke med mere salvie. Og det kan altså godt anbefales.

Læs resten af indlægget

Paprikagryde med svinekød og champignoner

Udgivet af den 22. november, 2016 i Kødretter | 0 kommentarer

Paprikagryde med svinekød og champignoner

En god gammeldaws paprikagryde (eller mørbradgryde om man vil) smager altså dejligt! Sådan en god gang mørt svinekød sammen med løg og champignoner i en dejlig cremet paprikasauce går man sjældent galt i byen med. 

Læs resten af indlægget

Grillede nyretapper med chimichurri og cremede majs

Udgivet af den 1. september, 2016 i Kødretter | 0 kommentarer

Grillede nyretapper med kaffe, chimichurri og cremede majs

For et par måneder siden blev jeg inviteret til at deltage i en bloggerudfordring af Nespresso ifb. med lanceringen af en ny brasiliansk kaffe. Resultatet af denne udfordring blev en gang kaffemarinerede og grillede nyretapper, som jeg serverede med chimichurri, en grov majspure og stegte bønner og chorizo. 

Læs resten af indlægget

Braiseret spidsbryst – opskrift på langtidsstegt spidsbryst

Udgivet af den 5. juli, 2016 i Kødretter | 2 kommentarer

Braiseret spidsbryst - opskrift på langtidsstegt spidsbryst

Nogle gange er det bare lækkert med et godt, velsmagende og mørt stykke kød, og det var lige, hvad vi havde lyst til fredags, hvor den stod på braiseret spidsbryst i rødvin med urter. 

Læs resten af indlægget