Kødretter

Marokkansk lammegryde med couscous

Udgivet af den 12. april, 2018 i Kødretter | 0 kommentarer

Marokkansk lammegryde med couscous

Der er ikke noget som en god gryderet, der har stået og simret i mange timer. Du ved sådan en med godt kød og masser af krydderier. Det smager altid godt, og så er det jo skønt med noget, der bare skal stå og passe sig selv. Jeg laver som regel den slags gryderetter med øl eller vin, ofte inspireret af enten norden eller middelhavskøkkenet, men i denne omgang har jeg bevæget mig ud i noget lidt mere varmt og krydret og lavet en marokkansk lammegryde med couscous og bagte gulerødder. 

Læs resten af indlægget

Gua bao – dampede boller med krydret and og sesam

Udgivet af den 12. januar, 2018 i Kødretter | 2 kommentarer

Gua bao - dampede boller med krydret and og sesam

Gua bao, dampet bao eller bare bao er en dampet bolle, der typisk serveres med et stykke krydret og glaseret svinekød, lidt syltet grønt og frisk koriander e.l. Her har jeg dog valgt at servere de dampede bao boller med krydret stegt and, som vi havde tilovers fra juleaften, sammen med resterne af lidt syltet blandet grønt, jeg havde stående i køleskabet, lidt fintsnittet forårsløg og lidt ristet sesamfrø. 

Læs resten af indlægget

Helstegt lammekrone og en lille spansk vinproducent (reklame)

Udgivet af den 14. oktober, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Helstegt lammekrone og en lille spansk vinproducent

I store dele af Spanien bliver der faktisk spist en hel del lam, så da jeg fornylig blev udfordret til at lave en ret til rødvinen Valdefama fra en lille spansk vinbonde, så var min første indskydelse at lave noget med lam. Og som du kan se på billedet ovenfor, så blev det til en dejlig helstegt lammekrone. 

Læs resten af indlægget

Lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Udgivet af den 2. juni, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Opskrift på lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Der er ikke noget bedre end en god forårsfrikassé med noget godt kød og en masse skønne forårsgrøntsager i en dejlig cremet sauce. Og dét er lige præcis, hvad jeg lavede forleden: en skøn lammefrikassé med dild og fjordrejer.

Læs resten af indlægget

Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel (reklame)

Udgivet af den 18. april, 2017 i Kødretter | 0 kommentarer

Rullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel

Selvom det er forår, kan man sagtens lave lækker og intens simremad med et hint af forår. Og det er lige, hvad jeg har gjort med denne middelhavsinspirerede rullesteg af svinebov, der også har fået et nordisk præg i form af ramsløg.

Læs resten af indlægget

Flank steak fra Hindsholmgrisen med vintergrøntsager og pandesauce

Udgivet af den 20. februar, 2017 i Kødretter | 2 kommentarer

Flank steak fra Hindsholmgrisen med vintergrøntsager

Flank steak, eller flankesteg, er egentlig en udskæring fra oksen, men det er faktisk muligt at få fat i selv samme udskæring fra nogle af de bedre svinekødsproducenter. Og dette var tilfældet, da jeg forleden købte en flank steak fra Hindsholmgrisen, som jeg serverede med lidt lækre vintergrøntsager og en hurtig pandesauce. 

Læs resten af indlægget

Koteletter i fad med jordskokker, æbler og salvie

Udgivet af den 1. februar, 2017 i Kødretter | 2 kommentarer

Koteletter i fad med jordskokker, æble og salvie

Koteletter i fad er en rigtig klassiker og er med garanti noget, der bliver lavet i de fleste hjem engang imellem. Jeg har taget denne klassiker og lavet en lidt mere sæsonbetonet og nordisk version med jordskokker, æbler og salvie og pakket koteletterne ind i parmaskinke med mere salvie. Og det kan altså godt anbefales.

Læs resten af indlægget

Paprikagryde med svinekød og champignoner

Udgivet af den 22. november, 2016 i Kødretter | 0 kommentarer

Paprikagryde med svinekød og champignoner

En god gammeldaws paprikagryde (eller mørbradgryde om man vil) smager altså dejligt! Sådan en god gang mørt svinekød sammen med løg og champignoner i en dejlig cremet paprikasauce går man sjældent galt i byen med. 

Læs resten af indlægget