Saltimbocca med kaperssauce og ovnkartofler

Udgivet af den 5. september, 2013 i Kødretter | 2 kommentarer


Saltimbocca med kaperssauce og ovnkartofler

Efter en dejlig forret med hjemmelavet ravioli med tun, rosmarinsmør og parmesan fortsatte vi med den italienske klassiker saltimbocca, som er banket kalvekød med salvie og parmaskinke, her serveret med en sauce lavet på marsala, kalvefond og kapers, ovnkartofler og en simpel sprød salat.

Kombinationen af rosastegt kalvekød, salvie og den salte parmaskinke er virkelig lækkert og bestemt noget, der kan anbefales at prøves – og kaperssaucen løftede bare retten endnu et mere. Ligesom forretten var det bare simpelt og lækkert! Derudover valgte jeg at brune kødet af og lave saucen på forhånd, så det bare lige skulle have 10 min. i ovnen inden servering. På den måde undgik jeg at stå for meget i køkkenet, mens der var gæster.

Saltimbocca med kaperssauce og ovnkartofler

Vin til saltimbocca med kaperssauce

Til hovedretten valgte vi at fortsætte med hvidvinen. Her faldt valget på en 2008 Limoux Chardonnay, Aimery – Sieur d’Arques Terroir Haute Vallée, som er en fadlagret sydfransk hvidvin lavet på ren chardonnay. Druerne til denne vin håndplukkes og gæres i rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lægges på nye franske egetræsfade, hvor den lagrer før den kommer på flaske. Hvor lang tid den ligger på fadene ved jeg ikke noget om, men lagringen er bl.a. med til at give vinen lidt mere sødme og fylde.

Vinen havde en intens og fyldig duft og smag med tilpas syre til at give en flot balance. Den var en smule kompleks i smagen (på den gode måde), og den fungerede rigtig godt til saltimboccaen. Vinen er købt i H.J. Hansen til 135,-.

Tiramisu til dessert

Desserten var selvfølgelig tiramisu, serveret med et glas marsala til. Til en tiramisu skal der bruges mascarpone, så Maiken havde forsøgt sig med hjemmelavet mascarpone efter Dronningemads opskrift – og det er virkelig simpelt at lave selv. Vi lod mascarponen dræne et par dage, hvor der blev rørt i den engang imellem, til den havde den rette smag/konsistens. Selve desserten var også overraskende nem at lave – her fulgte vi Brdr. Prices opskrift til 6 personer (vi valgte dog at bruge marsala i stedet for amaretto), og der vil jeg nok mene, at den nærmere rækker til 8-10 personer, da det er en ret tung dessert.

Saltimbocca med kaperssauce og ovnkartofler

Saltimbocca med kaperssauce og ovnkartofler

Hertil serverede vi en sprød salat bestående af lidt blandet salat, rødløg, cherrytomater og en klassisk vinaigrette på olivenolie og balsamico .
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Servings: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 4 skiver kalveinderlår (ca. 600-700 g i alt)
  • 4 skiver parmaskinke
  • Salvie
  • 1 dl marsala
  • 5 dl kalvefond
  • Kapers
  • 30-50 g koldt smør i tern
  • Kartofler

Fremgangsmåde

  • Kalvekødet bankes med en kødhammer (få evt. din slagter til at gøre det) og krydr med salt og peber.
  • Kom salvie på de 4 stykker kød så ca. halvdelen af kødet er dækket og læg en skive parmaskinke ovenpå.
  • Fold kødet sammen og brug evt. nogle kødnåle til at holde sammen på det hele - jeg brugte ikke noget til at holde sammen på det og var bare forsigtig med kødet, da det skulle vendes.
  • Kartoflerne skrælles, skæres ud og vendes med olivenolie, evt. lidt krydderurter, salt og peber og steges i et ildfast i ovnen i 1-1,5 time ved 200 grader.
  • Brun kødet af i en blanding af olie og smør og ta' det af igen.
  • Kom marsalaen på panden og lad den reducere til ca. 1/3, hvorefter kalvefonden tilsættes.
  • Lad det nu koge godt ind til en passende smag - smag til med salt og peber.
  • Inden servering steges kødet færdigt i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader.
  • Saucen koges op og tages af varmen, en passende mængde kapers tilsættes og det kolde smør piskes i.

Noter/Anretning

Server kødet med kaperssaucen, de ovnbagte kartofler og en simpel salat.

 

2 Kommentarer

  1. Uhm, elsker saltimbocca, nammenam. Tror, jeg skal prøve din sauce næste gang. Den ser lækker ud 🙂

    • Ja, det er virkelig lækkert! Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det. Det synes jeg du skal gøre – det smagte i hvert fald rigtig godt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!