Tilbehør

Kartoffelkompot med olivenolie, parmesan og rucola

Udgivet af den 13. juli, 2021 i Tilbehør, Vegetarisk

Kartoffelkompot med olivenolie, parmesan og rucola

Noget af det bedste ved sommeren er og bliver nye danske kartofler. I hvert fald hvis du spørger mig. Om det blot er med lidt salt og koldt smør, i en kold kartoffelsalat eller som her i en lun kartoffelkompot med masser af olivenolie, parmesan og rucola, så er det altså bare noget af det dejligeste ved den danske sommer.

Læs resten af indlægget

Rabarberkompot – opskrift på nem kompot

Udgivet af den 27. juni, 2021 i Tilbehør

Rabarberkompot

Rabarberkompot smager fantastisk og er nemt at lave selv. Herhjemme er det nærmest en fast bestanddel i vores køleskab henover foråret og sommeren, og vi bruger det flittigt i både morgenmaden, kager og desserter. Denne opskrift er en super god basisopskrift, som kan varieres alt efter smag og behag, samt hvad man ønsker at bruge sin kompot til.

Læs resten af indlægget

Hyldeblomsteddike – opskrift på eddike med hyldeblomst

Udgivet af den 14. juni, 2021 i Tilbehør

Hyldeblomster er indbegrebet af dansk sommer. De udsprungne hyldeblomster er både smukke at se på, og så dufter de virkelig skønt. De fleste bruger hyldeblomsterne til saft og sirup, men de kan også bruges til at lave den skønneste hyldeblomsteddike, som man kan gemme og bruge i løbet af vinteren, når man længes efter sommer, sol og hyldeblomster.

Læs resten af indlægget

Ramsløgskapers – opskrift på syltede ramsløgsfrø

Udgivet af den 5. juni, 2020 i Tilbehør

Rensede ramsløgsfrø til ramsløgskapers

Selvom det føles som om, at ramsløgssæsonen lige er startet, så er den allerede ved at gå på hæld. Ramsløgene er så småt afblomstret, og det betyder, at det er tid til at lave ramsløgskapers.

Læs resten af indlægget

Flødekartofler opskrift – lækre flødestuvede kartofler

Udgivet af den 28. marts, 2020 i Påske, Tilbehør

Cremede flødekartofler

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for flødekartofler, men lad os nu bare være ærlige… hvem har ikke det? Sådan en gang kartoffelskiver, der er bagt i masser af fløde, kan jo ikke gå galt. Eller kan det? Jeg er desværre stødt på en del tarvelige og undersaltede kartofler i lidt for tynd “fløde” gennem mit liv, og det er altså synd og skam – for det kunne have været så godt! Hvis bare du husker at bruge en rigtig fløde og krydre dine kartofler, så skal der altså ikke ret meget til for at lave en gang super lækre, smovsede og ikke mindst velsmagende flødestuvede kartofler.

Læs resten af indlægget

Stegte kantareller med nye ærter og kartofler

Udgivet af den 30. juli, 2019 i Tilbehør

Stegte kantareller med ærter, løg og kartofler

Kantarelsæsonen er over os, og det er bare skønt, omend det faktisk har været lige lovlig tørt til kantareller på det seneste. I starten af juli bankede det pludselig på døren, og der stod en af vores naboer med en kurvfuld kantareller. Hun havde plukket flere end de selv kunne fortære og kunne godt bruge lidt ny inspiration til, hvad man kan bruge kantareller til. Det er der så kommet denne opskrift på stegte kantareller med nye ærter og kartofler ud af.

Læs resten af indlægget

Brunede kartofler – opskrift på perfekte brunede kartofler

Udgivet af den 20. december, 2018 i Jul, Tilbehør

Opskrift på perfekte brunede kartofler

Når man tænker over det, så er brunede kartofler egentlig en finurlig ting – eller genial om man vil, for det smager jo fantastisk. For hvem finder lige på, at hælde kogte kartofler i en gang karamelliseret sukker? Men hvordan er det nu lige, at man laver de perfekte brunede kartofler? De fleste laver det jo kun få gange i løbet af et år, hvis ikke kun til juleaften (hvilket nok også er meget godt for den generelle folkesundhed). 

Læs resten af indlægget

Henkogte tomater – opskrift på konserverede tomater

Udgivet af den 30. august, 2018 i Tilbehør

Henkogte tomater - opskrift på konserverede tomater

Noget af det bedste ved sensommeren er alle de skønne solmodne tomater, man kan få fingrene i. De smager altså bare af mere end de kedelige tomater, der er dyrket i drivhuse i løbet af vinteren. Næsten endnu bedre er det at gemme disse skønne tomater på glas til de kolde vintermåneder. Heldigvis er det utrolig nemt at lave henkogte tomater, og så har man også muligheden for at krydre dem lige, som man har lyst til. 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet friskost med krydderurter og olivenolie

Udgivet af den 16. juni, 2018 i Påske, Tilbehør

Hjemmelavet friskost med krydderurter

Hjemmelavet friskost er nemt og ligetil, og så smager det skønt på et stykke hjemmebagt knækbrød. Denne friskost er lavet på kærnemælk og rørt med olivenolie og krydderurter, og der skal ikke særlig meget arbejde til, før du står med din helt egen hjemmelavede friskost. Den imponerer virkelig på frokostbordet og er skøn at have stående i køleskabet til eftermiddagssnacken. 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg

Udgivet af den 25. marts, 2018 i Jul, Påske, Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg

Hjemmelavet æggesalat med karry er en skøn frokostret, der er utrolig nem at lave. Med lidt godt, hjemmebagt brød og lidt karse på toppen er æggesalat en velsmagende og nem ret, der kan spises både til hverdag og til familiefrokosten.

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon

Udgivet af den 6. oktober, 2017 i Fjerkræ, Påske, Tilbehør

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon er både nemt at lave og super lækkert, og som med alt andet, så smager det langt bedre, end hvad man kan købe i supermarkedet. 

Læs resten af indlægget

Syltede grønne tomater med vanilje

Udgivet af den 20. august, 2017 i Tilbehør

Syltede grønne tomater med vanilje

I går, da jeg var på torvet i Odense, købte jeg en posefuld grønne tomater, som jeg derefter tog hjem og syltede nogle af. I min familie har vi aldrig haft tradition for at lave eller spise syltede grønne tomater, men jeg har altid hørt godt om det, så da jeg gik forbi en stor kasse flotte grønne tomater på torvet kunne jeg ikke modstå fristelsen.

Læs resten af indlægget

Hummus – nem opskrift uden tahin

Udgivet af den 6. februar, 2017 i Tilbehør, Vegetarisk

Hummus - nem opskrift på hummus med hjemmelavet tahin

Hummus er perfekt til de fleste måltider, måske lige med undtagelse af morgenmåltidet. Sammen med lidt godt brød og nogle grøntsager er det genialt til både madpakke/frokost, eftermiddagssnack og aftensmad. 

Læs resten af indlægget

Bagte rodfrugter med chili, fennikelfrø og feta

Udgivet af den 21. oktober, 2016 i Tilbehør

Bagte rodfrugter med chili, fennikelfrø og feta

Sådan en gang bagte rodfrugter behøver slet ikke at være så kedelige, som mange måske gør det til, for det kan faktisk udgøre et rigtig lækkert tilbehør. Det kræver bare lige nogle krydderier og lidt god feta eller hjemmelavet friskost, og så har de bagte rodfrugter fået nyt liv igen. 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet bearnaisesauce – nem opskrift på bearnaise

Udgivet af den 2. oktober, 2016 i Tilbehør

Hjemmelavet bearnaisesauce

Hjemmelavet bearnaisesauce lavet helt fra bunden er noget af det lækreste til et godt stykke oksekød. Der er fedme, syre og velsmag i lange baner, og så er det faktisk slet ikke så svært at lave som man skulle tro.

Læs resten af indlægget

Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Udgivet af den 11. maj, 2016 i Tilbehør, Vegetarisk

Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Så er de danske asparges endelig kommet – både de grønne og de hvide – og så gælder det bare om at spise asparges til de begynder at gro ud af ørerne på dig, for sæsonen slutter allerede igen om 6 uger. Den første opskrift med asparges, som du får i denne sæson, er en gang kogte hvide asparges med kapersvinaigrette og urter, som f.eks. gør sig utroligt godt til et dejligt stykke stegt fisk. 

Læs resten af indlægget

Syltede chilier – to forskellige opskrifter syltet chili

Udgivet af den 8. september, 2015 i Tilbehør

Syltede chilier

De sidste par år har vindueskarmen herhjemme været fyldt med chiliplanter i sommerhalvåret, og det plejer der bl.a. at komme en masse syltede chilier ud af. 

Læs resten af indlægget

Grillet spidskål med smør og citron

Udgivet af den 7. august, 2015 i Grill, Tilbehør

Opskrift på grillet spidskål med smør og citron

Grillet spidskål er et helt fantastisk tilbehør, som kan laves til de fleste grillaftener. Hvad enten der skal fjerkræ, fisk eller bøf på grillen, så er grillet spidskål det perfekte tilbehør. 

Læs resten af indlægget

Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Udgivet af den 8. juli, 2015 i Grill, Tilbehør

Grillet aubergine med mynte og yoghurtdressing

Aubergine er nok mest kendt i klassiske retter som moussaka og ratatouille, men kan også snildt laves til et lækkert tilbehør. Her har jeg lavet grillet aubergine, som jeg serverede med en lækker yoghurtdressing og lidt frisk mynte fra haven. 

Læs resten af indlægget

Blomkålscouscous med stegt kulmule – nemt og lækkert tilbehør

Udgivet af den 16. juni, 2015 i Fisk og skaldyr, Tilbehør

Stegt kulmule med blomkålscouscous

Fisk er en skøn spise, der typisk ikke kræver ret lang tilberedning, hvilket gør det ideelt til hurtige hverdagsmåltider. Og stegt kulmule er ingen undtagelse. Her har jeg serveret fisken med lidt dampet spinat og en gang blomkålscouscous med masser af krydderurter, som er et super lækkert og velsmagende tilbehør. 

Læs resten af indlægget

Ramsløgssalt – nem opskrift på kryddersalt

Udgivet af den 21. april, 2015 i Tilbehør

Ramsløgssalt - lav dit eget kryddersalt

Det er super nemt at lave sit eget kryddersalt, og ramsløgssalt er ingen undtagelse. Det er også en glimrende måde at gemme foråret på, så man kan få lidt ramsløg i maden, selv efter sæsonen er slut. 

Læs resten af indlægget

Flødestuvet kålrabi – opskrift på stuvet kålrabi

Udgivet af den 18. februar, 2015 i Tilbehør

Flødestuvet kålrabi

Kålrabi er en ret undervurderet grøntsag som jeg, takket være Fjordrejen.dk, opdagede i efteråret i forbindelse med hans udfordring til mig i Electrolux’ madbloggerstafet, og her i weekenden stod den bl.a. på hamburgerryg med flødestuvet kålrabi.

Læs resten af indlægget

Stegt rosenkål med bacon og hasselnødder

Udgivet af den 1. februar, 2015 i Tilbehør

Stegt rosenkål med bacon og hasselnødder

Rosenkål er en fantastisk lille sag, som smager skønt. I selskab med en go’ klat smør, er stegt rosenkål, bacon og sprøde hasselnødder et lækkert og fyldigt tilbehør til f.eks. en god kotelet eller et godt stykke fisk.

Læs resten af indlægget

Nørregårdskassen fra Aarstiderne og bagte grøntsagspakker (reklame)

Udgivet af den 29. august, 2014 i Tilbehør

Nørregårdskassen fra Aarstiderne

I denne uge har jeg været så heldig at få lov til at teste en ny lokal grøntsagskasse fra Aarstiderne. Det drejer sig om Nørregårdskassen fra den økologiske og biodynamiske grøntsagsavler Nørregården ved Aarup på Vestfyn. 

Læs resten af indlægget

Syltede drueagurker med krondild – den bedste opskrift

Udgivet af den 22. august, 2014 i Tilbehør

Syltede drueagurker med krondild

Sensommeren er over os, og det betyder, at der skal syltes og ingen syltning uden syltede drueagurker! Jeg er ret glad for syltede drueagurker, så selvom jeg i år har syltet en lidt større portion, så holder de desværre nok ikke helt til næste år. 

Læs resten af indlægget

Syltede rødløg med rosmarin – opskrift på syltede rødløg

Udgivet af den 5. april, 2014 i Tilbehør

Syltede rødløg med rosmarin

Nu går vi så småt grillsæsonen i møde, og mit bud på et rigtigt lækkert tilbehør til de kommende grillaftener er syltede rødløg. De kan nemlig bruges i alt lige fra burgere, pitabrød, fladbrød, sandwiches og ovenpå hotdogs til diverse salater eller bare som tilbehør til et godt stykke grillet kød. 

Læs resten af indlægget

Raita med græsk yoghurt og mynte

Udgivet af den 29. juli, 2013 i Tilbehør

Raita med græsk yoghurt og mynte

Indisk mad er generelt relativt krydret, og man har derfor ofte brug for et let kølende element i form af en raita. Raita er en slags dip lavet på drænet yoghurt, som er rørt op med forskellige grøntsager og krydderier, og den komplementerer den krydrede indiske mad rigtig godt. Udover at have en kølende effekt fungerer det også lidt som et friskt modspil til de ofte ret fede indiske retter. 

Læs resten af indlægget

Barbecuesauce – bedste opskrift på barbecue marinade

Udgivet af den 1. maj, 2012 i Grill, Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet barbecuesauce

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og nu er solen for alvor ved at komme rigtigt frem. Det betyder, at der snart skal gang i grillen, og dermed også en god barbecuesauce. Mange af jer har sikkert allerede haft gang i grillen flere gange, men det kræver lidt mere af vejret, når man bor i en lejlighed uden altan. Forhåbentligt går der ikke så lang tid før jeg kan sætte mig ned på græsset med grillen og en kold flaske vin. 

Læs resten af indlægget

Ramsløgspesto – nem opskrift på pesto med ramsløg

Udgivet af den 2. april, 2012 i Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto

Noget af det første jeg lavede, med nogle af alle de ramsløg vi plukkede i skoven forleden var selvfølgelig ramsløgspesto. Det er en fantastisk ting at ha’ stående i køleskabet, da det kan bruges til mange forskellige ting, og så er det både nemt og hurtigt at lave.

Læs resten af indlægget

Ramsløgssmør – kryddersmør med ramsløg

Udgivet af den 29. marts, 2012 i Påske, Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet ramsløgssmør

Inden for de seneste par år er ramsløg gået hen og blevet ret populært, og sidste år så jeg flere supermarkeder, der solgte 100 g ramsløg for 15-20,-… og folk køber det på trods af, at man bare kan gå ned i skoven og hente alt det man vil gratis. Ramsløg kan blandt andet bruges til hjemmelavet ramsløgssmør, som smager skønt! 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet rødkål – nem opskrift på rødkål til jul

Udgivet af den 24. november, 2011 i Jul, Tilbehør

Hjemmelavet rødkål med appelsin og kanel, nem opskrift på rødkål til jul og mortensaften

Julen nærmer sig stille og roligt og ingen jul uden rødkål. Og når nu der er sæson for kål, hvorfor så ikke lave den selv? Den hjemmelavede rødkål smager selvfølgelig langt bedre end den man kan købe i supermarkederne, og så er det faktisk slet ikke svært at lave selv. 

Læs resten af indlægget