Kold kartoffelsalat med rygeost og asparges

Udgivet af den 23. juli, 2011 i Salater | 0 kommentarer


Kold kartoffelsalat med rygeost og asparges

Jeg må hellere starte med at undskylde for min inaktivitet på det seneste – dels har Surftown, som hoster bloggen, været nede og dels har jeg bare haft en masse ting at se til. Når det så er sagt… så er det i hvert fald ikke for sent med lidt sommerretter. Jeg håber i hvert fald, at vi har masser af sommer tilbage, for det er da ikke ret meget vi har haft indtil nu. Og her er så mit bud på en lækker kartoffelsalat. 

Kold kartoffelsalat har altid været en af mine livretter. Da jeg var mindre, elskede jeg når vi skulle ha’ kold kartoffelsalat og frikadeller til aftensmad. Dengang var det dog en klassisk kartoffelsalat med mayo og creme fraiche. Jeg er siden da blevet enormt glad for rygeost, så hvorfor ikke bruge det i en kartoffelsalat. Der er jo ikke noget bedre end nye danske kartofler, rygeost og asparges. Nu er sæsonen for danske asparges desværre slut, så enten kan du bruge udenlandske asparges, erstatte dem med noget andet, som f.eks. spidskål, eller udelade dem.

Læs også: 10 opskrifter med asparges til weekenden

Denne kartoffelsalat er en genganger herhjemme om sommeren. Det er fantastisk tilbehør når der skal grilles, og er generelt rigtig lækkert til det meste fisk og kød.

Kold kartoffelsalat med rygeost og asparges

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Servings: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 kg nye danske kartofler
  • 1-2 bundt danske grønne asparges
  • 1-2 bundt radiser
  • 400 g creme fraiche 18%
  • 400 g rygeost lavet på sødmælk
  • Evt. en smule god sennep
  • En go' gang blandede krydderurter efter humør jeg kan godt li' at bruge kørvel, persille og purløg. Ramsløg er også en succes, sæsonen er desværre bare slut nu

Fremgangsmåde

  • Knæk enden af de grønne asparges. Der hvor den knækker naturligt er der, hvor den skal knækkes. Den nederste del er nemlig trevlet og ikke rar at få i munden. Skyl dem efterfølgende godt og grundigt. Det kan nogle gange være svært at få alt jord ud af hovederne, så skyl dem gerne en ekstra gang.
  • Skrub kartoflerne godt for jord og kog dem i saltet vand - evt. sammen med et par kviste krydderurter.
  • Kog dem i ca. 5-7 min., sluk for varmen og lad dem trække yderligere 8-10 min. i vandet.
  • Kom evt. de grønne asparges ned til kartoflerne de sidste 3-4 min. af trækketiden, så de bliver blancheret kort.
  • Skyl krydderurterne, dryp dem godt af og hak dem fint.
  • Vask radiserne og skær enderne af. Skær dem efterfølgende i skiver eller hak dem groft.
  • Skær også kartoflerne ud i enten halve, kvarte eller skiver, og skær de grønne asparges i mindre stykker.
  • Rør creme fraiche og rygeost sammen med salt, peber og evt. med en lille klat dijonsennep.Kom de hakkede krydderurter i (gem evt. lidt til at pynte af med) og vend til sidst sammen med kartofler, asparges og radiser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!