Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Udgivet af den 20. september, 2012 i Vegetarisk | 2 kommentarer

Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Kan I huske, at jeg købte en lille pose madras karry og nogle tørrede birds eye chilier hos ASA, da jeg var i Torvehallerne på vores ferie til Malmø og København? Chilierne har jeg brugt af i ny og næ, hvis maden manglede lidt varme, men karryen fik jeg først taget hul på forleden. Den blev nemlig brugt til denne vegetariske curry ala dhal. Både kæresten og jeg har været lidt småsyge på det seneste, så der har været spicy mad med masser af chili, hvidløg og ingefær på bordet op til flere gange den forgående uge. 

 

Linser er lækkert

Derudover har vi også haft et flip med linser – det smager jo skønt! Vi har lavet diverse frokostsalater med grønne linser, en linsesuppe med røde linser fra Claus Meyers Almanak og nu en lækker vegetarisk curry med røde linser.

Læs også: Butter chicken med raita – lækker og autentisk opskrift

Linser er en meget proteinrig tørret bælgfrugt, som findes i et hav af forskellige sorter, og det er en af grundstenene i det indiske køkken. De to mest kendte sorter er grønne linser fra Puy, som beholder sin faste form ved kogning, og de røde linser, som koger lidt mere ud.

Læs også: Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Jeg valgte at tilsætte lidt blomkål og gulerod til retten for at give ekstra fylde og konsistens, hvilket smagte ganske dejligt. Begge dele kan selvfølgelig erstattes med andre grøntsager alt efter, hvad der nu lige er i køleskabet. Det endte med at blive en rigtig lækker og velsmagende ret, som oveni købet også er ret sund.

 

Drik øl til vegetarisk curry

Jeg havde tilfældigvis en Mikkeller – Dim Sum øl stående, som passende kunne drikkes til maden. Det er en lagerøl brygget på bl.a. citrongræs og koriander, som ifølge etiketten skulle passe godt til asiatisk mad. “Asiatisk mad” er godt nok en ret bred betegnelse, men den passede glimrende til vegetarisk curry, som faktisk endte med at blive ret krydret. Jeg synes umiddelbart, at der var ret tydelige noter af citrongræs i øllen, hvor korianderen var væsentlig mere subtil. Alt i alt en øl, der sagtens kan hamle op med krydrede retter. Alternativt kan man snildt servere en anden god pilsner eller IPA til.

Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Vegetarisk curry med røde linser og blomkål
Udskriv
Forberedelse
15 min
Tilberedning
45 min
Samlet tid
1 t
 
Opskriften er en hovedret til 6 personer, hvis man serverer ris til. Man kan evt. også servere et friskbagt naanbrød til.
Opskriftstype: Hovedret
Køkken: Indisk
Antal personer: 6
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 300 g røde linser
  • 1 løg
  • 40 g ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 lille blomkål (ca. 500 g i ordnet vægt)
  • 1 spsk. karry (f.eks. madras karry)
  • 1 ds. hakkede tomater (400 g)
  • 1 ds. kokosmælk (400 ml)
  • 1-2 chilier (jeg brugte 4 små tørrede Birds Eye Chilier)
  • Lime
  • Lidt bredbladet persille eller koriander til servering
Fremgangsmåde
  1. Skyl linserne godt under koldt vand og kog dem i ca. 15 min. i rigeligt vand.
  2. Sigt vandet fra når linserne er kogt og lad linserne dryppe lidt af.
  3. Hak løg, hvidløg, chili og ingefær og sæt det til side.
  4. Skær gulerødder og blomkål ud i små stykker.
  5. Varm en stor gryde op og sauter løg, hvidløg, chili og gulerødder i et godt skvæt olie.
  6. Lad det sautere et par minutter indtil løgene begynder at blive blanke.
  7. Tilsæt karry og ingefær, og lad det stege med 1-2 min.
  8. Tilsæt så de kogte linser, hakkede tomater og kokosmælk og lad det simre under låg i ca. 20 min.
  9. Tilsæt blomkålet efter ca. 10 min.
  10. Smag til med salt og friskpresset limesaft.
Noter/Anretning

Drys med masser af friskhakket bredbladet persille eller koriander ved servering. Server sammen med kogte ris og evt. et friskbagt naanbrød.

Indlægget indeholder affiliatelinks.


2 Kommentarer

  1. Skøn opskrift. Allerede benyttet flere gange 🙂

    • Hej Jonas

      Tak skal du ha’, det er jeg glad for at høre 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *