Ferie i Malmö og København

Udgivet af den 14. august, 2012 i Rejser


Turning Torso Malmø

Maiken og jeg er netop hjemvendt fra fem dage i Malmö og København, hvor vi boede ved et vennepar i Malmö. Billedet ovenfor er af den unikke Turning Torso ved Malmö havn, som med sine 190 m er Skandinaviens højeste bygning, og den øverste etage er roteret 90 grader med uret i forhold til stueetagen.

Vi tog tidligt afsted torsdag morgen og spiste frokost på Restaurant Schønnemann kl. 12.00 – der kommer et indlæg om besøget på Schønnemann en af dagene. Efter en skøn frokost på Schønnemann blev resten af dagen brugt på at rende rundt i det indre København, hvor vi bl.a. brugte et par timer i Torvehallerne.

I torvehallerne købte vi bl.a. disse lækre bøftomater, som skulle bruges til aftensmaden, der stod på en lækker gang pasta fra Il Fornaio med laks og friske grøntsager fra torvehallerne. Udover bøftomaterne købte vi også tre pakker pasta fra Pastariget i Bornholmer-butikken. Mette fra bloggen Becauseitmatters har flere gange rost pasta fra Pastariget til skyerne, så da jeg fandt det i Torvehallerne, blev jeg nødt til at købe et par pakker – her i tre spændende varianter med henholdsvis trøffel, rødbede og chili.

Derudover fik vi os også en længere snak med en krydderiekspert hos ASA, som tilsyneladende vidste alt om krydderier – det var virkelig interessant. Der købte jeg en pose madras karry og en lille pose birds eye chilier. Den røgede spanske paprika på billedet købte jeg i en lille hyggelig specialbutik i Malmö.

Torvehallerne har virkelig et fantastisk udvalg, især sammenlignet med hvad vi er vant til her i Odense, så det var en fornøjelse at rende og kigge ved alle standene.

Fredag var vi i København ved 11-tiden, og de første par timer blev brugt på at rende rundt og kigge i butikker på Strøget. Derefter gik vi et smut forbi Magasin du Nord, hvor vi spiste en rigtig lækker frokost hos Meyers Deli, hvor jeg desværre ikke fik taget nogle billeder.

Vi var begge lidt tid om at bestemme os, da menukortet var fyldt med enormt tiltalende retter. Jeg endte med at snuppe en hjemmelavet medister med brændenælder, ramsløg, flækærter og perlebyg i farsen – dertil kold kartoffelsalat med radiser og purløg, hjemmebagt rugbrød, grov sennep og hjemmelavet ketchup. Maiken fik en stor club sandwich i en lækker hjemmebagt bolle med den saftigste kylling, sprød bacon, tomater, salat, hjemmerørt mayo og abrikoschutney. Begge retter var virkelig gode og taget i betragtning af, at det kostede omkring 100,- pr. ret, så synes jeg, at vi fik ret meget for pengene.

Efter frokosten gik det op for os, at der var et ret stort udvalg af bl.a. Valrhona-chokolade i den søde afdeling lige ved siden af Meyers Deli. Så der faldt jeg over to varianter jeg bare måtte prøve – henholdsvis Taïnori på 64% og Alpaco på 66%. Begge varianter smager rigtig dejligt, men de er også meget forskellige. Taïnori var tilpas sødmefuld og Fruity & Intense, som der også står på pakken. Alpaco har væsentlig mindre sødme og er mere bitter i smagen. Jeg kunne hverken smage eg eller blomster som der står på pakken, men jeg tror godt, at jeg kunne fornemme, hvad de mener med smagsnoterne Floral & Oaky.

Da vi var færdige i Magasin du Nord gik turen mod The Coffee Collective i Jægersborggade, der efter sigende skulle være der, du får den bedste kaffe. Der var desværre propfyldt udenfor, så vi satte os ved et lille bord indenfor. Jeg bestilte en kop Kieni, som er en ret syreholdig kaffe fra Kenya, lavet på aeropress. Det var helt sikkert en af de bedste kopper kaffe, jeg nogensinde har fået.

Maiken bestilte en single shot café latte, og det var den bedste, hun nogensinde havde fået – mælken var perfekt steamet og i den helt rette mængde, så de kan virkelig deres kram hos The Coffee Collective i Jægersborggade. Men så vidt jeg ved har flere af deres baristaer også vundet medaljer til diverse mesterskaber – deriblandt DM.

Om aftenen spiste vi en rigtig lækker middag hos Rasmus Oubæk på Retour i Tordenskjoldsgade. Der kommer også et indlæg om vores tur på Retour i løbet af ugen.

Lørdag og søndag blev brugt i Malmö sammen med vores vennepar, som vi boede ved. Om fredagen var vi inde ved et lille hyggeligt kafferisteri og få en kop kaffe. Vi sad ude i baggården i solen og nød det gode vejr med endnu en rigtig god kop kaffe. Det var ikke samme niveau som The Coffee Collective, men det var god kaffe og et rigtig hyggeligt lille sted.

Kaffen blev brygget kopvis på disken foran os, mens de lavede et par cappucino’er til Maiken og den bedre halvdel af vores vennepar. De havde flere forskellige kaffer at vælge imellem, og min kammerat og jeg endte med en indonesisk kaffe efter at ha’ fået den anbefalet af baristaen.

Cappucino’erne skulle efter sigende ha’ smagt ganske godt – om ikke andet var de flotte.

Nu da de rister deres bønner selv, var der selvfølgelig også mulighed for at købe hele bønner med hjem, så jeg købte tre poser à 125 g for 125 SEK. Den ene var den indonesiske kaffe vi fik på stedet, men jeg har ikke lige fået smagt på de to andre endnu, som er henholdsvis fra Indien og Peru.

Både Torvehallerne, The Coffee Collective i Jægersborggade og Lilla Kafferosteriet i Malmö er helt sikkert et besøg værd, hvis man er på disse kanter.

Efter kaffen hos Lilla Kafferosteriet tog vi alle fire på Malmö Sightseeing by Boat til den nette sum af 125 SEK pr. mand. Det var en hyggelig tur, og vejret var skønt, så det var dejligt at sidde og slappe lidt af efter at ha’ gået så meget de sidste par dage. Aftenen gik med rødvin og kortspil.

Søndag lavede vi en go’ gang brunch og gik efterfølgende en temmelig lang tur – først ned til Malmö Havn, som er rigtig flot og hyggeligt, hvor vi bl.a. så Turning Torso, og så en tur igennem Kongens Have og Slotshaven. Masser af flot natur og ømme føder, men bestemt det hele værd.

Mandag stod vi tidligt op og tog ind til København, hvor vi gik rundt et par timer og tog så toget hjem ved 14-tiden. Alt i alt en rigtig god tur med lækker mad og drikke og godt selskab.

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.