Honningristet müsli – nem opskrift på müsli

Udgivet af den 6. september, 2012 i Tilbehør | 10 kommentarer


Nem opskrift på honningristet müsli

Müsli er noget mange spiser, hvis ikke hver dag, så engang imellem. Der er mange fordele ved at lave sin egen müsli, og den største er selvfølgelig, at man selv kan bestemme, hvad der skal i, og man er ikke i tvivl om, hvad müslien indeholder. Derudover smager det bedre, og så er det tilmed nemt at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave sin egen müsli. Især muligheden for selv at bestemme, hvad der kommer i müslien er alletiders, da Maiken f.eks. ikke er særlig glad for rosiner i müsli, hvilket de fleste typer indeholder.

Vi spiser stort set müsli til morgenmad hver dag – i hvert fald i hverdagene – og spiser det som topping på en god økologisk yoghurt (som regel natural) eller andet syrnet mælkeprodukt. Udover müslien kan det anbefales at komme lidt af sæsonens friske frugt oven på morgenmaden. Nu da der bl.a. er sæson for blommer, æbler og pærer for tiden, bliver der gerne toppet af med det. Skal det være rigtig luksus gør lidt go’ mørk chokolade også underværker.

Læs også: Hjemmelavet koldskål

Jeg kan godt li’ en relativ simpel müsli og laver den som regel med grovvalsede havregryn, mandler, solsikkekerner og tørrede tranebær. Den kan selvfølgelig varieres i det uendelige med diverse tørrede frugter, nødder og kerner, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Nem opskrift på honningristet müsli

Honningristet müsli - nemt og lækkert til morgenmaden

Honningristet müsli
Print opskrift
4 fra 3 stemmer
Ret: Morgenmad
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g tørrede tranebær
  • 50 g sesamfrø
  • 3-4 spsk. honning
  • 10-20 g smør

Fremgangsmåde

Honningristet müsli på panden

  • Varm en pande op og rist havregryn, mandler og solsikkekerner et par minutter ved middel-jævn varme.
  • Tilsæt honning og smør, lad det smelte og rør det hele godt sammen.
  • Rist det under jævnlig omrøring til müslien er flot gylden og tilsæt så de tørrede tranebær. Rør det godt sammen og hæld müslien ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Honningristet müsli i ovnen

  • Vend først det hele - på nær tranebærrene - godt sammen i en bradepande og rist det i ovnen ved 175 grader under jævnlig omrøring til det er fint gyldent (ca. 25-30 min.).
  • Tag så müslien ud, vend den sammen med tranebærrene og lad den køle af.

Noter/Anretning

Opbevar müslien i en lufttæt beholder når den er kølet af.

 

10 Kommentarer

  1. Müsli er også min favorit hverdagsmorgenmad.
    Jeg laver den af grove flager – spelt, byg, rug. Masser af mandler – og det nyeste hit er, at jeg blander hindbærsaft i, så den bliver lidt tøsefarvet 😉
    Honning er et hit at søde med!

    • Hej Hanne 🙂

      Det lyder da sørme også lækkert, med en masse forskellig flager af korn. Jeg ved ikke om jeg er helt overbevist om hindbærsaften, men nu er jeg jo heller ikke en “tøs” 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Hej Martin… tak for opskrift… har lige blandet ½ portion klar til ovnen… kan du sige ca. hvor lang tid den er om at blive gylden… i.e. snakker vi 10 min. eller en time?

    • Hej Charlotte,

      Det lyder godt.. Jeg mener, at det skal have ca. 15-30 min. i ovnen, men det varierer selvfølgelig lidt fra ovn til ovn 🙂

  3. Jeg smider en skefuld olie i. Det gir lidt ekstra knas. Derudover så laver jeg min mysli på panden

    • Der foretrækker jeg nu at bruge smør. Det smager altså bare bedre 🙂

  4. Hva mæ honning og kalorierne?

  5. Jeg lavede denne fantastiske müsli denne weekend til kæresten og mig, og den blev bare super. Dog blev de tørrede tranebær skiftet ud med tørrede blåbær,da tranebær var udsolgt. Men det blev dog fantastisk alligevel. Det er bestemt en opskrift til gemmebogen. Mange tak 🙂

    • Det lyder lækkert med tørrede blåbær. Dejligt at høre, at opskriften kunne bruges 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!