Honningristet müsli – nem opskrift på granola

Udgivet af den 6. september, 2012 i Morgenmad


Nem opskrift på honningristet müsli

Müsli er noget mange spiser, hvis ikke hver dag, så engang imellem. Der er mange fordele ved at lave sin egen honningristet müsli, og den største er selvfølgelig, at man selv kan bestemme, hvad der skal i, og man er ikke i tvivl om, hvad müslien indeholder. Derudover smager det bedre, og så er det tilmed nemt at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave sin egen müsli. Især muligheden for selv at bestemme, hvad der kommer i müslien er alletiders, da Maiken f.eks. ikke er særlig glad for rosiner i müsli, hvilket de fleste typer indeholder.

Læs også: Boller med surdej – opskrift på koldhævede surdejsboller

Honningristet müsli til morgenmad

Vi spiser stort set honningristet müsli til morgenmad hver dag – i hvert fald i hverdagene – og vi spiser det som topping på en god økologisk yoghurt natural eller et andet syrnet mælkeprodukt. Udover müsli, så kan det også anbefales at komme lidt af sæsonens friske bær eller frugt oven på morgenmaden – det smager nemlig skønt. Nu da der bl.a. er sæson for blommer, æbler og pærer for tiden, bliver der gerne toppet med det. Skal det være rigtig luksus gør lidt go’ mørk chokolade også underværker.

Læs også: Hjemmelavet koldskål – den bedste opskrift

Jeg kan godt lide en relativ simpel müsli og laver den som regel med grovvalsede havregryn, mandler, solsikkekerner og tørrede tranebær. Den kan selvfølgelig varieres i det uendelige med diverse tørrede frugter, nødder og kerner, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Nem opskrift på honningristet müsli

Honningristet müsli

Honningristet müsli – nem og lækker granola til morgenmaden

4,41 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Morgenmad
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

 • 200 g grovvalsede havregryn
 • 100 g grofthakkede mandler
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g tørrede tranebær
 • 50 g sesamfrø
 • 3-4 spsk. honning
 • 10-20 g smør

Sådan gør du

Honningristet müsli på panden

 • Varm en pande op og rist havregryn, mandler og solsikkekerner et par minutter ved middel-jævn varme.
 • Tilsæt honning og smør, lad det smelte og rør det hele godt sammen.
 • Rist det under jævnlig omrøring til müslien er flot gylden og tilsæt så de tørrede tranebær. Rør det godt sammen og hæld müslien ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Honningristet müsli i ovnen

 • Vend først det hele – på nær tranebærrene – godt sammen i en bradepande og rist det i ovnen ved 175 grader under jævnlig omrøring til det er fint gyldent (ca. 25-30 min.).
 • Tag så müslien ud, vend den sammen med tranebærrene og lad den køle af.

Noter

Opbevar müslien i en lufttæt beholder når den er kølet af.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.