Honningristet müsli – nem opskrift på müsli

Udgivet af den 6. september, 2012 i Morgenmad


Nem opskrift på honningristet müsli

Müsli er noget mange spiser, hvis ikke hver dag, så engang imellem. Der er mange fordele ved at lave sin egen müsli, og den største er selvfølgelig, at man selv kan bestemme, hvad der skal i, og man er ikke i tvivl om, hvad müslien indeholder. Derudover smager det bedre, og så er det tilmed nemt at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave sin egen müsli. Især muligheden for selv at bestemme, hvad der kommer i müslien er alletiders, da Maiken f.eks. ikke er særlig glad for rosiner i müsli, hvilket de fleste typer indeholder.

Læs også: Boller med surdej – opskrift på koldhævede surdejsboller

Vi spiser stort set müsli til morgenmad hver dag – i hvert fald i hverdagene – og spiser det som topping på en god økologisk yoghurt (som regel natural) eller andet syrnet mælkeprodukt. Udover müslien kan det anbefales at komme lidt af sæsonens friske frugt oven på morgenmaden. Nu da der bl.a. er sæson for blommer, æbler og pærer for tiden, bliver der gerne toppet af med det. Skal det være rigtig luksus gør lidt go’ mørk chokolade også underværker.

Læs også: Hjemmelavet koldskål

Jeg kan godt li’ en relativ simpel müsli og laver den som regel med grovvalsede havregryn, mandler, solsikkekerner og tørrede tranebær. Den kan selvfølgelig varieres i det uendelige med diverse tørrede frugter, nødder og kerner, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Nem opskrift på honningristet müsli

Honningristet müsli

Honningristet müsli - nemt og lækkert til morgenmaden

4,39 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Morgenmad
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

 • 200 g grovvalsede havregryn
 • 100 g grofthakkede mandler
 • 100 g solsikkekerner
 • 100 g tørrede tranebær
 • 50 g sesamfrø
 • 3-4 spsk. honning
 • 10-20 g smør

Sådan gør du

Honningristet müsli på panden

 • Varm en pande op og rist havregryn, mandler og solsikkekerner et par minutter ved middel-jævn varme.
 • Tilsæt honning og smør, lad det smelte og rør det hele godt sammen.
 • Rist det under jævnlig omrøring til müslien er flot gylden og tilsæt så de tørrede tranebær. Rør det godt sammen og hæld müslien ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Honningristet müsli i ovnen

 • Vend først det hele - på nær tranebærrene - godt sammen i en bradepande og rist det i ovnen ved 175 grader under jævnlig omrøring til det er fint gyldent (ca. 25-30 min.).
 • Tag så müslien ud, vend den sammen med tranebærrene og lad den køle af.

Noter

Opbevar müslien i en lufttæt beholder når den er kølet af.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.