Banankage med chokolade – den bedste opskrift

Udgivet af den 22. februar, 2019 i Desserter og kager


Svampet banankage med chokolade og nødder

Man går aldrig galt i byen med en banankage. Jeg har i hvert fald aldrig mødt nogen, som ikke kunne lide et lækkert stykke svampet banankage med masser af chokolade og nødder. Og det er lige nøjagtig sådan en sag, vi har med at gøre her: en klassisk svampet banankage med chokolade, nødder og fyldt velsmag. 

Banankage eller bananbrød?

Herhjemme er det ofte mig, Maiken, der står for de søde bagerier, og for lidt tid siden besluttede jeg, at det var på tide at finde frem til en opskrift på en god, klassisk banankage. Der findes utallige opskrifter og fremgangsmetoder til en klassiker som banankagen, men der er alligevel forskel. Et af de helt store spørgsmål er, om der er tale om bananbrød eller -kage. Jeg har endnu ikke fundet frem til den officielle definition på de to, men mon ikke det handler om sødmen, konsistensen og formen.

Læs også: Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade

Som det kan ses på billederne valgte jeg en lille, aflang kageform, da jeg elsker at kunne skære en tyk, lækker skive af sådan en kage. Men jeg vil alligevel definere det som en kage, ikke et brød, da den er sød og med en svampet konsistens. Man kan sagtens vælge at bage kagen i en anden slags form (og så lige huske at tilpasse bagetiden), hvis man foretrækker det eller ikke lige har en 1-liters, aflang kageform.

Læs også: Rabarbercrumble – nem opskrift på crumble

Uanset hvad du vælger at kalde det, så kommer vi ikke udenom, at det smager virkelig godt! Det er en af de kager, som man tager fat i igen og igen, og som er et hit både for store og små. Som barn elskede jeg min mors banankage, og den var ofte valget, når der skulle tages fødselsdagskage med i skolen.

Banankage med chokolade

Nem opskrift på den bedste banankage. Den er lækker og svampet og fyldt med nødder og chokolade.
4,52 fra 77 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Bagværk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 10
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

 • 4 modne bananer 400g skrællet vægt
 • 150 g rørsukker
 • 100 g blødt smør
 • 3 æg
 • 175 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 75 g grofthakket chokolade gerne 70%
 • 75 g grofthakkede valnødder

Sådan gør du

 • Rør blødt smør og sukker godt sammen i en skål. 
 • Rør æggene i ét af gangen. 
 • Bland mel og bagepulver i en anden skål og sigt det i dejen. 
 • Mos bananerne og vend dem i dejen. Vend tilsidst chokolade og nødder i dejen. 
 • Kom dejen i en 1-liters kageform foret med bagepapir, og bag banankagen ved 180 grader i ca. 60 minutter.
 • Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en kødnål ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej ved, når du trækker nålen op, så skal kagen have lidt længere. 
 • Lad kagen køle lidt af, inden den tages ud af formen. 

Noter

Her bager jeg kagen i en aflang 1-liters form, men du kan sagtens bruge en anden form. Husk blot at tilpasse bagetiden og hold generelt øje med kagen, da ovne varmer meget forskelligt. 
Skulle der mod forventning kage til overs, så kan evt. rester f.eks. bruges til en gang hjemmelavede romkugler.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Masser af banan og chokolade

Det gode ved banankager er, at de kan holde sig friske i mange dage. Og skulle den gå hen og blive lidt kedelig efter nogle dage, så tager den bestemt ikke skade af en tur på brødristeren og et lille lag smør ovenpå. Det er vigtigt, at de bananer, man bruger i sin kage, er meget modne. Helst nærmest sorte. Nu mere modne bananerne er, nu sødere er de nemlig, og det er denne lækre sødme, som vi gerne vil have i kagen. Banankagen er derfor en genial måde at få bugt med overskydende bananer i frugtkurven, der er ved at være godt modne. Jeg indrømmer dog gerne, at jeg sagtens kan finde på at købe bananer i starten af ugen og bevidst lade dem ligge hele ugen med planen om at bage banankage i weekenden.

Læs også: Gateau Marcel – opskrift på den bedste chokoladekage

Banan og chokolade har til enhver tid bare været et virkelig godt makkerpar. Hvis man så lige smider valnødder med i miksen, så bliver det altså rigtig godt! Kagen her har godt med mørk chokolade i sig, men skal det være endnu mere luksus og gæsteagtigt, så vil den kun blive bedre af at blive overtrukket med en gang chokolade og drysset med lidt ekstra, hakkede nødder. Så egner den sig virkelig fint til mere festlige begivenheder eller bare som en luksuriøs weekendkage.

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.