Rejser

Ferie i Rom – en guide til mad og drikke i Rom

Udgivet af den 25. april, 2016 i Rejser

Ferie i Rom, Campo de' Fiori, Artiskokker

For små to uger siden pakkede Maiken og jeg kufferten og tog et smut til Rom. Vi snuppede fire overnatninger på en Bed & Breakfast, fik set det meste af Rom og vigtigst af alt: fik spist en masse dejlig mad og drukket en masse vin! 

Læs resten af indlægget

Prag III – moderne thai og skøn italiensk mad

Udgivet af den 18. august, 2014 i Rejser

Prag - Sankt Vitus-katedralen

Søndag var vores fjerde dag i Prag, som vi havde besluttet skulle bruges på en tur til Prags borgområde, hvor bl.a. Sankt Vitus-katedralen ligger, så vi tog tidligt afsted og tog med hhv. metro og sporvogn op til borgområdet. 

Læs resten af indlægget

Prag II – tjekkisk mad og fransk gourmet

Udgivet af den 15. august, 2014 i Rejser

The Strahov Monastic Brewery

Tredje dag i Prag (lørdag) tog vi ind til det jødiske kvarter, Josefov, for at se alle de jødiske udstillinger, kirkegård og synagoer etc., men fandt hurtigt ud af, at jøderne holder sabbat om lørdagen, hvorfor alle seværdighederne var lukket. Vi besluttede os for at tage op på Petrin-højen, hvor der bl.a. ligger et kloster og en brewpub, hvor vi kunne få lidt tjekkisk mad til frokost. 

Læs resten af indlægget

Prag I – kolde øl og tjekkisk mad

Udgivet af den 13. august, 2014 i Rejser

Kolde øl og tjekkisk mad

I år havde Maiken og jeg besluttet os for at tage en tur til Prag i vores ferie på trods af, at ingen af os vidste noget som helst om byen. Vi havde begge hørt, at Prag skulle være en enormt flot og rimelig billig by, så vi drog afsted mod Prag for at se, hvad byen havde at byde på, udover tjekkisk mad.

Læs resten af indlægget

Ferie i Malmö og København

Udgivet af den 14. august, 2012 i Rejser

Turning Torso Malmø

Maiken og jeg er netop hjemvendt fra fem dage i Malmö og København, hvor vi boede ved et vennepar i Malmö. Billedet ovenfor er af den unikke Turning Torso ved Malmö havn, som med sine 190 m er Skandinaviens højeste bygning, og den øverste etage er roteret 90 grader med uret i forhold til stueetagen.

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris III – franske kager og bistromad

Udgivet af den 25. august, 2011 i Rejser

Ferie i Paris - Maille på Place de la Madeleine

Dette er sidste indlæg om vores ferie i Paris. Mandag morgen gik vi en tur ned af Rue des Martyrs, hvor vi fandt en lille café, der havde morgenmad. Vi fik lidt baguette, en croissant, marmelade og en kop kaffe/te og så var vi fit for fight!

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris II – mere fransk mad og vin

Udgivet af den 21. august, 2011 i Rejser

Paris Eiffeltårnet

Efter et par dage med masser af fransk mad, så startede vi lørdagen med at gå over på den anden side af gaden, hvor der lå en Brioche Dorée, som er en stor kæde af en slags bageri. Der fik vi en kop kaffe og en croissant til morgenmad. Og parisernes måde at drikke kaffe på, er noget anderledes end herhjemme.

Læs resten af indlægget

Ferie i Paris I – fransk bistromad og kinesisk te

Udgivet af den 13. august, 2011 i Rejser

Paris

Maiken og jeg har været på ferie i Paris, hvor vi har fået masser af fransk bistromad og drukket rigeligt med vin! Det var første gang vi var i Paris, og det er nu en dejlig by. Det kan klart anbefales. Paris er delt op i 20 områder kaldet “arrondisement’er”, hvor 1. arrondisement er Paris centrum. Vi boede lige i udkanten af det 9. arrondisement, tæt på Moulin Rouge og lige syd for Montmatre – ca. 3 km fra centrum.

Læs resten af indlægget