Prag III – moderne thai og skøn italiensk mad

Udgivet af den 18. august, 2014 i Rejser | 2 kommentarer


Prag - Sankt Vitus-katedralen

Søndag var vores fjerde dag i Prag, som vi havde besluttet skulle bruges på en tur til Prags borgområde, hvor bl.a. Sankt Vitus-katedralen ligger, så vi tog tidligt afsted og tog med hhv. metro og sporvogn op til borgområdet. 

På trods af, at det hedder “Prague Castle”, så er det ikke en egentlig borg, men et større område bestående af diverse historiske bygninger, hvor bl.a. royale familier har boet igennem tiden, kirker, katedraler og lignende, hvor Sankt Vitus-katedralen er en af de mest storslåede katedraler i hele Prag.

Da vi kom derop viste det sig, at der var messe i Sankt Vitus-katedralen, og at den første åbnede for turister kl. 12, og da vi var taget tidligt afsted, så var klokken kun 10.30, så vi besluttede os for at gå lidt rundt og kigge i området, spise en let frokost og se nogle af de andre seværdigheder. Efter en lettere kedelig og rimelig overpriced sandwich (og en kold pilsner!) og en tur rundt i området, passede det med, at klokken var lidt over tolv, så vi kunne komme ind i Sank Vitus-katedralen! Der var selvfølgelig et hav af turister, men det var en virkelig smuk katedral, som bestemt er et besøg værd!

Prag Lokál Dlouhá

Lokál Dlouhá

 

Lokál – Pilsner Urquell fra tank og hjemmelavet tjekkisk mad

Efter at have set det meste af borgområdet tog vi over til Staré Město (den gamle bydel) for at spise frokost (igen) på Lokál Dlouhá (som ligger på gaden Dlouhá). Lokál er en rimelig stor pub, hvor der bliver serveret Pilsner Urquell direkte fra store ståltanke og serveret god hjemmelavet tjekkisk mad!

Øllene serveres på 3 forskellige måder; slice, sweet eller creme. Jeg kan ikke huske, hvad der er hvad, men tjeneren forklarede kort, at det var en angivelse af mængden af skum på øllen, hvor man kunne få enten et helt krus skum, halvt øl/halvt skum eller en almindelig skænket øl – jeg mener, at creme var en ganske almindelig skænkning af øllen, men I må ikke hænge mig op på det!

Prag Lokál Dlouhá

Kylling krydret med svampet og stegt i rigeligt smør

Til frokost snuppede vi begge en gang kylling krydret med svampe og serveret med masser af smør – dertil en lille “salat” af radiser. Maiken bestilte kartoffelmos med løg som tilbehør, og jeg bestilte en kartoffelsalat. Kyllingen var blevet banket flad og badet i rigeligt smør (!), og smagte faktisk rigtig dejligt – enormt mør og smagfuld kylling. Min kolde kartoffelsalat var fin cremet og rørt op med diverse syltede grøntsager, hvilket gav en fin syre til at bryde med den lidt fede dressing. Maikens kartoffelmos var rørt op med masser af smør, løg og kommen og var enormt velsmagende. For dette måltid og fire halvliters Pilsner Urquell kom vi af med under 200 DKK, hvilket må siges at være ganske acceptabelt!

Om mandagen spiste vi også frokost på Lokál, hvor Maiken valgte en schnitzel, og jeg tog en gang braiseret oksekød med peber og kartoffelpuré, og igen var maden ganske velsmagende (og billig)!

 

Restaurant Noi – moderne thai-restaurant

Søndag aften trængte vi til at få noget andet end tjekkisk mad, så vi kiggede på TripAdvisor for at se, hvad der var af muligheder. Vi fandt en thai-restaurant et lille stykke fra vores hotel, hvor vi besluttede os for at spise.

Restaurant Noi, som stedet hedder, var moderne indrettet med dæmpet belysning og høj musik. Der var faktisk rimelig mange mennesker taget i betragtning, at det var søndag, men det var ikke noget problem at få et bord. Vi spottede rimelig hurtigt, at restauranten havde en NOI Menu for 2 persons, som var en 3-retters menu til 890 CZK, hvilket svarer til ca. 240 DKK, som vi valgte at tage.

Prag Restaurant Noi - Forårsruller, kyllingesticks, rejekage, peanutsauce, chilisauce

Grillede kyllingesticks, forårsruller, rejekager, peanutsauce og chilisauce

Restaurant Noi har også et lille udvalg af forskellige cocktails, så vi valgte at starte ud med en Noi, som bestod af vodka, litchijuice, cointreau, limejuice og mynte – til maden bestilte vi en Singha thai-øl. Sjovt nok så serverede Restaurant Noi ingen tjekkiske øl – man kunne vælge mellem Singha thai-øl og Heineken. Vores cocktails var dejlige forfriskende og havde en fin balance mellem den søde litchi og syrlige lime.

Efter lidt tid fik vi serveret forretten, som bestod af to grillede kyllingesticks med spicy peanutsauce, to forårsruller med grøntsager og to små rejekager serveret med en klassisk sød chilisauce. Kyllingen var lidt til den tørre side, men det hele smagte virkelig godt, og især den spicy peanutsauce var helt fantastisk!

Da vi havde spist vores forret og tømt vores cocktails kom tjeneren med vores øl, og efter lidt tid blev hovedretten serveret, som var tre små retter; en klassisk kylling cashew med rød peberfrugt og forårsløg, en grøn karry med oksekød, kokosmælk, bambusskud, chili og basilikum og stegte nudler med bl.a. rejer og æg. Dertil fik vi begge serveret en skål ris.

Prag Restaurant Noi - Kylling cashew, grøn karry med oksekød, stegte nudler med rejer og æg

Kylling cashew, grøn karry med oksekød og stegte nudler med rejer og æg

Igen var det enormt velsmagende mad vi fik serveret, og så var det dejligt, at det var tre så forskellige retter. Kylling cashew er altid et hit, og denne smagte virkelig godt, og både den grønne karry med oksekød og de stegte nudler med rejer var også super lækre!

I menukortet stod der, at desserten var en chokoladefondue, men vi fik egentlig bare serveret en skål smeltet chokolade sammen med lidt frugt. Umiddelbart ikke verdens mest interessante dessert, men det smagte godt, og jeg synes, at den fungerede godt som afslutning på måltidet.

Det er en restaurant, hvor der er en god og hyggelig atmosfære, og jeg kunne sagtens forestille mig, at det er et sted, hvor man kunne blive hængende og drikke cocktails en fredag aften, men da det var søndag, og vi skulle tidligt op næste dag, så valgte vi at tage tilbage til hotellet, så vi kunne få en god nats søvn.

Prag La Finestra - Snacks, kikærter, grissini, brød, olivenolie

Sprøde kikærter, grissini, brød og olivenolie

 

La Finestra – italiensk mad og vin i særklasse

Mandagen gik med at rende rundt og se alle de jødiske seværdigheder, som vi havde rendt forgæves til om lørdagen, efterfulgt af en frokost på Lokál.

Inden vi tog afsted til Prag havde vi bestilt bord på to restauranter, hvor den ene var Restaurant Sarah Bernhardt, og den anden var La Finestra, som vi havde læst om hos Mira Arkin. Mandag aften skulle vi spise på La Finestra in Cucina, som efter sigende skulle være en rigtig god italiensk restaurant, så det havde vi glædet os til.

Vi ankom til en rimelig fyldt restaurant, og i løbet af aftenen blev flere gæster afvist i døren, da restauranten simpelthen var fyldt, så det var vist godt, at vi havde bestilt bord hjemmefra. Vi blev vist hen til vores bord, hvor vi blev tilbudt lidt vand, fik menu- og vinkort og fik serveret lidt sprøde, krydrede kikærter, grissini, brød og olivenolie.

Prag - Udvalg af kød på La Finestra

Udvalg af kød på La Finestra

Efter at have studeret menukortet lidt kom en tjener, som var en rigtig passioneret italiano-type med store armbevægelser og det hele for at præsentere dagens specialiteter. Udover dagens specialiteter, så havde de også et stort udvalg af kød og fisk, og da vi begge var enige om, at vi skulle have kød til hovedret, så hentede han fadet med kød, så han kunne præsentere de forskellige udskæringer for os.

Prag La Finestra - Amuse Bouche Minestrone med pesto og grøntsager

Amuse Bouche: Minestrone med pesto og grøntsager

Efter lidt ydeligere overvejelser afgav vi vores bestilling og fik besked om, at deres sommelier ville komme og tage imod vinbestilling kort tid efter. Inden sommelieren dukkede op fik vi serveret en lille amuse bouche i form af en lækker og velsmagende minestrone med lidt pesto og grøntsager. Dernæst kom sommelieren og hjalp os med at vælge vin.

Prag La Finestra - 2009 Giovanni Canonica Paiagallo fra Barolo

En helt fantastisk Barolo

La Finestra har et rimelig omfattende vinkort, og efter at sommelieren havde sporet sig ind på, hvad vi havde lyst til, hvor meget vi ville spendere etc., viste han os 3 forskellige mulige vine og fortalte, hvordan vinene fra de forskellige områder generelt kunne karakteriseres. Derudover tilbød han os en flaske 2009 Giovanni Canonica Paiagallo fra Barolo, som ikke stod i vinkortet. Giovanni Canonica er en meget lille producent i Barolo med kun 1,5 hektar marker til Nebbiolo-druen (som Barolo udelukkende er lavet på), og det er ikke hvem som helst, der får lov at købe hans vin. Vinen blevet produceret helt naturligt uden tilsætning af gær og ingen filtrering, og i 2009 blev der kun produceret 6000 flasker. Vinen kostede 1500 CZK, hvilket svarer til ca. 400 DKK, hvilket er en meget god pris, og senere på aftenen kom sommelieren også med en kommentar om, at den mindst var det dobbelte værd.

Efter at have valgt en flaske rødvin til vores hovedretter skulle vi til at bestille et par glas vin til vores forretter, da forretterne ankom. Vi nåede dog lige at fortælle sommelieren, hvad vi skulle have at spise, og så ville han finde noget. Det viste sig dog, at den ene forret var forkert, så de blev båret ud igen, hvorefter tjeneren kom og undskyldte mange gange og lovede, at de rigtige forretter ville blive serveret inden for kort tid, hvilket de gjorde.

Prag La Finestra - Svamperavioli alla carbonara

Svamperavioli alla carbonara

Til forret havde jeg bestilt svamperavioli, hvortil jeg fik et glas dona blanc, og Maiken havde bestilt en af dagens specialiteter; tuncarpaccio med bøffelmælksmozzarella og tomat, hvortil hun fik et glas pinot noir fra norditalien. Min svamperavioli blev serveret med kantareller, og en carbonara-lignende sauce/creme og sprød pancetta – og det var nok nogle af de bedste raviolier jeg nogensinde har fået! Det var virkelig en yummy forret!

Prag La Finestra - Tuncarpaccio med bøffelmælksmozzarella og tomat

Tuncarpaccio med bøffelmælksmozzarella og tomat

Maiken var også enormt positivt overrasket over sin forret, som også smagte afsindigt godt! Det var første gang, at nogen af os har smagt en rigtig bøffelmælksmozzarella af så god kvalitet, og den var virkelig lækker. Vinene passede perfekt til begge forretter, og vi var begge glade. På trods af den manglende kommunikation mellem tjenerne, så var det en glimrende start på vores måltid.

Mens vi sad og nød vores forret, så kom sommelieren med vores rødvin og tre glas, hvilket vi undrede os lidt over til at starte med. Der blev skænket en lille prøve i det ene glas, hvorefter vinen blev dekanteret og kastet godt rundt i karaflen, så den kunne få lidt luft. Efter vi havde spist vores forret, kom han tilbage og skænkede vinen til os – den lille prøve, som var blevet skænket i det tredje glas blev stående. I løbet af aftenen gik sommelieren og duftede lidt til den lille prøve, og han fortalte, at det var for, at han kunne følge med i vinens udvikling i løbet af aftenen, men også for, at han havde en fornemmelse for, hvor vores smagsløg var henne.

Prag La Finestra - Perfekt stegt ribeye

Perfekt stegt ribeye

Baroloen var en af de bedste Baroloer, jeg længe har fået. Jeg fik ikke skrevet nogle noter til vinen, men hvad jeg umiddelbart kan huske er, at den på trods af den klassiske tørre fylde, var relativ frugtig og saftig. Den var hver en tjekkisk korona værd og nok også mere!

Prag La Finestra - Super velsmagende kalvekotelet

Super velsmagende kalvekotelet

Til hovedret havde Maiken valgt en ribeye, og jeg havde valgt en kalvekotelet på ben. Dertil havde vi bestilt friteret zucchini og lidt stegte kartofler. Ydermere blev der serveret en lille skål med confiteret hvidløg til min kalvekotelet og en lille frisk salat vendt med en syrlig vinaigrette til hver bøf. Bøfferne var stegt perfekt – Maikens ribeye var stegt rosa, og min kalvekotelet var stegt medium – og begge bøffer var smørmøre og fulde af smag! De friterede zucchinis var et rigtig lækkert tilbehør, og vi kunne egentlig godt ha’ ladet være at bestille kartoflerne. De bitre salater i den syrlige vinaigrette var et dejligt tilbehør til maden, og de confiterede hvidløg var en lækker smørrelse til min kotelet.

Prag La Finestra - Friteret zucchini

Friteret zucchini

Efter hovedretten blev vi siddende og nød den fantastiske vin, som vi havde investeret i, og tjenerne kom løbende og fyldte vores glas op. Efter lidt tid kom den ene tjener med dessertkort til os, som vi kunne sidde og kigge nærmere på, mens vi drak vores vin. Vi var egentlig allerede mætte, men endte alligevel med at bestille dessert.

Prag La Finestra - Hvid chokolademousse med granatæblesorbet

Hvid chokolademousse med granatæblesorbet

Maiken bestilte en hvid chokolademousse med granatæblesorbet og lidt nougat – dertil et glas Moscato d’Asti, La Spinetta – og jeg bestilte en lille diskret chokoladefondant med passionsfrugtsirup og hvid chokoladeis med et glas Recioto della Valpolicella, Tedeschi.

Da vi fik serveret de to smukke desserter, spurgte jeg til vores dessertvin, som vi ikke havde fået serveret endnu, hvilket tjeneren straks ville sige videre. Vi endte med at sidde og vente et godt stykke tid på vores dessertvin mens vores is begyndte at smelte, hvilket var lidt ærgerligt. Vi fik langt om længe vinen, og både desserter og vin smagte (igen) fantastisk!

Prag La Finestra - Chokoladefondant med passionsfrugtsirup og hvid chokoladeis

Chokoladefondant med passionsfrugtsirup og hvid chokoladeis

Det var virkelig et godt måltid og en rigtig god aften på trods af småfejl fra tjenernes side. Det virkede til, at tjenerne var delt op og hver især havde forskellige roller, men de var ikke altid lige gode til at kommunikere. Der var fuldt hus det meste af aftenen, og det virkede umiddelbart ikke til, at der var nogle af de andre borde, som havde nogle problemer med betjeningen, så måske var vi bare uheldige?

Da vi betalte nævnte jeg for tjeneren, at det var ærgerligt, at vi havde måtte sidde og vente på vores dessertvin, hvilket lod til at udløse en grappa på huset. Tjeneren var nok godt klar over, at vores betjening ikke havde været helt i top, men om det var fordi jeg nævnte det, at vi fik tilbudt en grappa, skal jeg ikke kunne sige. For hele måltidet (inkl. vin) kom vi af med 4847,50 CZK, hvilket svarer til ca. 1300 DKK, hvilket må siges at være absurd billigt taget både mængde og kvalitet af mad og vin i betragtning.

La Finestra in Cucina er bestemt anbefalelsesværdig, og skal jeg nogensinde til Prag igen, så skal jeg bestemt tilbage dertil. Maden er af enormt høj kvalitet, og de går virkelig op i gode råvarer. I løbet af aftenen så vi flere, som fik serveret hele saltbagte fisk, som blev pakket ud og anrettet ved bordet, hvilket kunne være lækkert at prøve en anden gang! La Finestra ligger rimelig centralt og tæt på metroen, så det er ikke noget problem at komme hjem derfra, men det er nok en god idé at bestille bord på forhånd, hvis man ønsker at spise på La Finestra – det lader til at være et ret populært sted, og det er med god grund!

 

En dejlig ferie i Prag

Tirsdag eftermiddag skulle vi flyve hjem igen, så formiddagen blev brugt i Nové Město (den nye bydel), hvor vi spiste frokost inden turen gik hjemad. Prag er en rigtig flot by, hvor der er billigt at spise og drikke. Vi havde i hvert fald en rigtig god ferie i Prag og fik drukket rigeligt mængder øl og spist masser af god lokal tjekkisk mad. Jeg vil i hvert fald gerne tilbage igen på et tidspunkt – om ikke andet så for at få en friskskænket tjekkisk pilsner!

Hvis ikke du allerede har læst de andre indlæg om vores ferie til Prag, så finder du første indlæg her og andet indlæg her.

2 Kommentarer

  1. Hej Martin,

    Lyder som noget rigtigt lækkert mad i har fået dernede. Men generelt hvis du skal på ferie, hvad søger du så efter for at finde de gode spise steder? Er der en side ala hotels.com hvor man kan søge på resturanter i en by med rating niveau og pris niveau?
    Bare så man også selv har mulighed for at finde frem til de lækre steder når man er på ferie 🙂

    Mvh
    Kenneth

    • Hej Kenneth,

      Der blev heller ikke sparet på noget – det var sgu en god tur 🙂

      Jeg er faktisk blevet positivt overrasket over TripAdvisor til at finde restauranter osv., så det er nok ikke sidste gang jeg har brugt det. Ellers så kigger jeg som regel på forskellige madblogs og forhører mig hos venner og bekendte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!