Fisk og skaldyr

Kulmule med tomatkompot, bagt fennikel og oliven (sponsoreret)

Udgivet af den 30. april, 2017 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer

Opskrift på kulmule med tomatkompot, bagt fennikel og oliven

Det lader til, at jeg for tiden er rimelig inspireret af middelhavskøkkenet, så da jeg forleden modtog et par kasser tomater og samtidig blev udfordret til at kreere en ret med dem, så var det jo oplagt at lave noget i den boldgade. Det endte med et stykke stegt kulmule, som jeg serverede med bagt fennikel og en intens tomatkompot med oliven og masser af olivenolie. 

Læs resten af indlægget

Dampet kuller i ramsløg med ærtepure og urter

Udgivet af den 23. april, 2017 i Fisk og skaldyr | 2 kommentarer

Dampet kuller i ramsløg med ærtepure og urter

Fisk og ramsløg smager ganske fortrinligt sammen og kan kombineres på mange forskellige måder. En mulighed er at lave en gang dampet kuller i ramsløg, som jeg har lavet her. 

Læs resten af indlægget

Moules frites – opskrift på dampede blåmuslinger

Udgivet af den 6. april, 2017 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer

Moules frites - opskrift på dampede blåmuslinger

Moules frites er nemt og lækkert, og så smager det virkelig bare godt! Det er jo sådan set bare dampede blåmuslinger med pommes frites og mayonnaise, og så skal der gerne et par øl til. What’s not to like? 

Læs resten af indlægget

Torsk sous vide med jordskokker og oliven

Udgivet af den 24. januar, 2017 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer

Torsk sous vide med jordskokker og oliven

I år blev nytårsaften holdt herhjemme, og til forret lavede jeg denne ret med torsk sous vide, jordskokker og oliven. En simpel og enormt velsmagende ret, der pga. af sin simplicitet sætter høje krav til råvarernes kvalitet.

Læs resten af indlægget

Skindstegt kuller med linser, fennikel og chorizo

Udgivet af den 7. oktober, 2016 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer

Skindstegt kuller med linser, fennikel og chorizo

Nu går vi en koldere og mørkere tid i møde, og så er det endelig tid til de lidt tungere simreretter. Men nu behøver det hele jo ikke at gå op i intense braiserede kødretter. Så her får du opskriften på en lidt mere efterårsagtig fiskeret med skindstegt kuller, cremede belugalinser, fennikel og chorizo. 

Læs resten af indlægget

Brandade med fennikel, kærnemælk og dildolie (sponsoreret)

Udgivet af den 16. september, 2016 i Fisk og skaldyr | 2 kommentarer

Brandade med fennikel, kærnemælk og dildolie

Brandade er egentlig traditionelt set en vinterret bestående af saltet torsk og olivenolie, men her har jeg valgt at gøre retten lidt mere grøn og frisk med lidt sprød fennikelcrudité og en lækker kærnemælk skilt med dildolie.

Læs resten af indlægget

Stjerneskud deluxe med fjordrejer

Udgivet af den 24. maj, 2016 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer

Stjerneskud deluxe med fjordrejer og asparges

Vi fortsætter med fjordrejer og asparges med mit bud på det klassiske stykke smørrebrød: stjerneskud. Og som du kan se på billedet, så endte det vist med at blive, hvad man kalder for et højtbelagt stykke smørrebrød. 

Læs resten af indlægget

Fjordrejer og stenbiderrogn med rygeost

Udgivet af den 17. maj, 2016 i Fisk og skaldyr | 2 kommentarer

Fjordrejer og stenbiderrogn, æggeblomme sous vide, rugbrødscrumble, asparges, radiser, rygeostcreme, rygeostsne

Fjordrejer og stenbiderrogn er umiddelbart ikke den værste kombination på en tallerken, og når man kombinerer det med traditionelle smage som rugbrød, rygeost, asparges og radiser, så bliver det altså ikke meget bedre. 

Læs resten af indlægget