Kulmule med porre og rødder – nem opskrift med kulmule
Kulmule er uden tvivl en af mine yndlingsfisk. Det er en mager fisk, der er i famile med torsken, og så er det en virkelig velsmagende fisk, der egner sig utrolig godt til at blive stegt, gerne på skindsiden, så skindet bliver dejlig sprødt.
Læs resten af indlæggetJomfruhummerbisque med cognac og fennikel
Jomfruhummere er en delikatesse uden lige og smager ganske enkelt fantastisk. Halerne er i en kategori for sig selv, men næsten endnu bedre er dog den intense hummerbisque, man kan få ud af skallerne. Sådan en indkogt jomfruhummerbisque med cognac og en fornuftig mængde fløde smager nemlig vidunderligt.
Læs resten af indlæggetKulmule med tomatkompot, bagt fennikel og oliven
Det lader til, at jeg for tiden er rimelig inspireret af middelhavskøkkenet, så da jeg forleden modtog et par kasser tomater og samtidig blev udfordret til at kreere en ret med dem, så var det jo oplagt at lave noget i den boldgade. Det endte med et stykke stegt kulmule, som jeg serverede med bagt fennikel og en intens tomatkompot med oliven og masser af olivenolie.
Læs resten af indlæggetDampet kuller i ramsløg med ærtepure og urter
Fisk og ramsløg smager ganske fortrinligt sammen og kan kombineres på mange forskellige måder. En mulighed er at lave en gang dampet kuller i ramsløg, som jeg har lavet her.
Læs resten af indlæggetMoules frites – opskrift på dampede blåmuslinger
Moules frites er nemt og lækkert, og så smager det virkelig bare godt! Det er jo sådan set bare dampede blåmuslinger med pommes frites og mayonnaise, og så skal der gerne et par øl til. What’s not to like?
Læs resten af indlæggetTorsk sous vide med jordskokker og oliven
I år blev nytårsaften holdt herhjemme, og til forret lavede jeg denne ret med torsk sous vide, jordskokker og oliven. En simpel og enormt velsmagende ret, der pga. af sin simplicitet sætter høje krav til råvarernes kvalitet.
Læs resten af indlæggetSkindstegt kuller med linser, fennikel og chorizo
Nu går vi en koldere og mørkere tid i møde, og så er det endelig tid til de lidt tungere simreretter. Men nu behøver det hele jo ikke at gå op i intense braiserede kødretter. Så her får du opskriften på en lidt mere efterårsagtig fiskeret med skindstegt kuller, cremede belugalinser, fennikel og chorizo.
Læs resten af indlæggetBrandade med fennikel, kærnemælk og dildolie
Brandade er egentlig traditionelt set en vinterret bestående af saltet torsk og olivenolie, men her har jeg valgt at gøre retten lidt mere grøn og frisk med lidt sprød fennikelcrudité og en lækker kærnemælk skilt med dildolie.
Læs resten af indlæggetStjerneskud deluxe med fjordrejer
Vi fortsætter med fjordrejer og asparges med mit bud på det klassiske stykke smørrebrød: stjerneskud. Og som du kan se på billedet, så endte det vist med at blive, hvad man kalder for et højtbelagt stykke smørrebrød.
Læs resten af indlæggetFjordrejer og stenbiderrogn med rygeost
Fjordrejer og stenbiderrogn er umiddelbart ikke den værste kombination på en tallerken, og når man kombinerer det med traditionelle smage som rugbrød, rygeost, asparges og radiser, så bliver det altså ikke meget bedre.
Læs resten af indlæggetBagt torsk med rødder og stuvet grønkål
Torsk er en dejlig alsidig og smagfuld fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Ofte steger jeg den bare på panden i rigeligt smør, men i denne omgang har jeg lavet bagt torsk med bagte rødder og flødestuvet grønkål.
Læs resten af indlæggetFiskeburger med sellerifritter og tatarsauce
Som du måske har bemærket på Instagram, så er vi ret begejstrede for hjemmelavede burgere herhjemme, og en god, sprød fiskeburger er bestemt ingen undtagelse.
Læs resten af indlæggetDampet pighvar, kål og havtornshollandaise
For nogle måneder siden spurgte Electrolux om jeg havde lyst til at deltage i en madbloggerstafet igen, hvilket jeg selvfølgelig svarede ja til. Sidste år lavede jeg stegt lange med stuvet kålrabi og grønkål, og i år har jeg valgt at lave dampet pighvar med kål og havtornshollandaise.
Læs resten af indlæggetBagt kuller og Pommes Anna med Krondild
Når der er fisk på menuen herhjemme, så ender det ofte med et stykke stegt fisk, men nogle gange ryger fisken også bare i ovnen, og i denne omgang stod den på bagt kuller med porrer og Pommes Anna med Krondild fra Arla Unika.
Læs resten af indlæggetMørksej med blomkålspure, kål og nødder
Når der ikke så meget tid til at lave aftensmad herhjemme, så ender vi ofte med at lave et stykke stegt eller bagt fisk med et hurtigt grøntsagstilbehør. Her stod den på stegt mørksej med blomkålspuré, blomkål, spidskål, ærter og ristede hasselnødder.
Læs resten af indlæggetBlomkålscouscous med stegt kulmule – nemt og lækkert tilbehør
Fisk er en skøn spise, der typisk ikke kræver ret lang tilberedning, hvilket gør det ideelt til hurtige hverdagsmåltider. Og stegt kulmule er ingen undtagelse. Her har jeg serveret fisken med lidt dampet spinat og en gang blomkålscouscous med masser af krydderurter, som er et super lækkert og velsmagende tilbehør.
Læs resten af indlæggetCeviche af torsk med rosa peber
I lørdags var der mexicansk på menuen, og i den forbindelse lavede jeg en ceviche af torsk til forret. Det er en dejlig let og frisk forret, som kun kræver noget helt frisk fisk, lidt citrusfrugt og et par timer i køleskabet.
Læs resten af indlæggetJordskokkepanna cotta med stenbiderrogn
Stenbiderrognen er for længst kommet, og det betyder, at foråret er på vej! De små delikate rogn er en fantastisk spise, som jeg har valgt at give selskab af en lækker jordskokkepanna cotta, der med sin fyldige smag er skøn til stenbiderrognen.
Læs resten af indlæggetStegt lange med stuvet kålrabi og grønkål
Kålrabi (eller kålroe) er for mange en ukendt grøntsag. Den er rig på kostfibre og har et højt indhold af C-vitaminer, hvorfor den også er kendt som Nordens citron. Kålrabi har en let sødlig smag og har mange anvendelsesmuligheder i køkkenet.
Læs resten af indlæggetMadbloggerudfordringen #4: Rødspætte med fiskemousse og sauce nage
Rødspætte med fiskemousse er ikke noget man får hver dag. Typisk bliver rødspætten paneret og serveret helt klassisk med persillesovs og kogte kartofler, hvilket smager skønt, især med nye danske kartofler.
Læs resten af indlæggetStegt rødspætte med brunet smør og kapers
Fladfisk er fantastisk at stege hel, og en gang stegt rødspætte er ingen undtagelse. Vend de hele flåede og rensede rødspætter i lidt mel og steg dem i rigeligt smør. Så er det lige før, at fiskene kan udgøre et måltid for sig selv. Her fik de stegte rødspætter dog også selskab af lidt kapers, persille og brunet smør.
Læs resten af indlæggetSkindstegt sandart med ærter og trøffel
For et par uger siden skrev min kammerat til mig for at høre, om jeg ville købe lidt frisk sommertrøffel fra Frankrig – og det siger man jo ikke nej til! Sommertrøfler er relativt milde i smagen, så jeg valgte bl.a. at rive noget af trøflen udover et stykke skindstegt sandart med ærter.
Læs resten af indlæggetSpeltsalat med laks, jordskokker og æble
Herhjemme er hverdagen rimelig travl for tiden, hvilket betyder, at der desværre ikke er tid til så mange timer i køkkenet. Så på det seneste har der været mange hurtige og nemme retter på menuen, heriblandt denne tøm-køleskabet speltsalat med varmrøget laks.
Læs resten af indlæggetSalat med kogt torskerogn og stenbiderrogn
Torskerogn er noget de fleste kender fra en konservesdåse fra supermarkedet, der ofte er lavet på alle mulige forskellige slags rogn – det er de færreste dåser, hvor der rent faktisk står “Torskerogn” på, men her i januar, februar og marts har du rig mulighed for at købe den friske vare hos din fiskemand.
Læs resten af indlæggetStegt torsk med spinat og tomatiseret hvidvinssauce
Efter lidt lækre snacks og cava blev det tid til den første forret, der bestod af et stykke stegt torsk, spinat sauteret i rigeligt smør og en skøn sauce til at binde det hele sammen. Det var planen, at der skulle have været lidt friteret skorzonerrod på toppen for at have et sprødt element i retten, men det glemte vi desværre. Det var dog stadig en rigtig lækker forret.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet ravioli med tun og rosmarin
Her i sommerferien havde Maiken og jeg et vennepar på besøg, hvor vi havde besluttet os for et italiensk tema, og så skulle der da laves hjemmelavet ravioli til forret. Ravioli er endnu en ting, som jeg længe har haft lyst til at prøve at lave, og nu skulle det så være. Det er sådan set ikke særlig svært at lave, men det tager lidt tid så gå endelig igang i god tid.
Læs resten af indlæggetTorsk med ærter og rødløg på grill
Det er med at nyde det gode vejr, mens det er her, og når man bor i lejlighed, så er det desværre ikke altid vejret tillader os at grille. Men i sidste uge benyttede Maiken og jeg os af det dejlige sommervejr og satte os ned til et borde-bænke sæt foran vores lejlighed og fyrede op i grillen, hvilket resulterede i en rigtig hyggelig aften med både torsk og lam på grillen – og selvfølgelig vin dertil.
Læs resten af indlæggetRisotto med ærter, grønne asparges og laks
Aspargessæsonen slutter som regel omkring Skt. Hans, så da jeg så sent som idag så danske asparges i SuperBest, kom det lidt bag på mig. Vi havde planlagt at lave risotto med ærter og et dejligt stykke laks, men der passede asparges jo fint ind, så der røg et bundt i kurven, og det endte med at blive en skøn og sommerlig risotto.
Torskemedaljon med bacon, svampe og brøndkarse
Efter den lækre snack var appetitten blevet vækket, og det var tid til forret – og der skulle selvfølgelig torsk på bordet nytårsaften. I denne omgang blev det dog ikke den klassiske kogte torsk med rødbede, peberrod og sennep. Jeg havde valgt at lave torskemedaljon med bacon, en lækker cremet flødesauce, svampe og brøndkarse, hvilket var rigtig lækkert.
Læs resten af indlæggetMørksej en papillote med porre og gulerødder
Vi elsker fisk herhjemme, og da det af uransagelige årsager var lidt tid siden, vi sidst havde fået fisk måtte, jeg jo et smut til fiskemanden for at se, hvad han kunne byde på.
Læs resten af indlæggetGrillede asparges med fjordrejer og vinaigrette
Aspargessæsonen plejer ikke at vare meget mere end halvanden til to måneder. Man siger den går fra starten af maj til Skt. Hans, men det varierer selvfølgelig alt efter, hvordan vejret er. Når sæsonen ikke er længere, så er det bare med at få spist nogle asparges i den periode – både de hvide og de grønne.
Læs resten af indlæggetKogte fjordrejer med ramsløgshollandaise
Så kom de første danske asparges endelig, og det skal udnyttes, og sammen med en god portion kogte fjordrejer og ramsløgshollandaise så er der ikke et øje tørt. Jeg har længe gået og ventet på de danske asparges, og nu er de her endelig.
Læs resten af indlæggetBygotto med fennikel, ramsløg og skindstegt laks
Nu når det er sæson, så får I lige endnu en opskrift med ramsløg. Forleden lavede jeg nemlig denne bygotto, som er en slags risotto lavet med perlebyg i stedet for risottoris. Ligesom med en risotto, så kan en bygotto også varieres i det uendelige, og den kan både bruges som selvstændig ret eller som tilbehør – i dette tilfælde blev det tilbehør til et stykke skindstegt laks.
Kammuslinger i kalvebouillon med jordskokker og trøffel
Så er nytårsaften overstået og et nyt år er startet. Jeg håber, at I alle har haft et rigtigt dejligt nytår, og tak for interessen på bloggen i året der gik.
Jeg havde en rigtig dejlig nytårsaften i selskab med min kæreste og tre venner, med fokus på hygge og go’ mad og vin. Vi startede eftermiddagen med en god kop kaffe og nogle chokoladesmåkager, og gik efterfølgende i køkkenet for at forberede de sidste småting.
Læs resten af indlæggetFettuccine med tun, tomat og kanel
Tun, tomat og kanel? Ja, det lyder ret mærkeligt, men det smager faktisk rigtig godt. Nu kunne man godt gå hen og tro, at det er fordi julen nærmer sig, at jeg har krydret min pasta med kanel, men det har intet med sagen at gøre. Det er faktisk en Jamie Oliver inspireret opskrift, fra en kogebog jeg har stående på hylden.
Læs resten af indlæggetBagt havørred med hestebønner og hvidvinssauce
Jeg er så småt kommet igang med at fiske, og her forleden, da jeg var nede at fiske, fangede jeg en ganske pæn havørred (jeg fangede faktisk to, men den ene var for lille, så den blev sat ud igen), som endte på tallerkenen dagen efter. Det kom egentlig bag på mig, hvor velsmagende en fisk ørred er, og hvor flot en farve kødet har, så håber snart, at jeg fanger nogle flere.
Læs resten af indlæggetSkindstegt torsk med porre og persillerod
Som lovet kommer der her en opskrift på den lille torskeret vi fik efter Blinis med stenbiderrogn. Jeg havde egentlig tænkt mig at bruge blinis’en som en forret, men konkluderede, at den ville egne sig bedre som en snack for derefter at snuppe et stykke lækkert fisk med en lækker sauce… og der var jo ingen tvivl om hvad det skulle være, da jeg stod nede ved fiskemanden, og han havde torsk liggende på is, som nærmest lige var trukket op af vandet.
Læs resten af indlæggetBlinis med stenbiderrogn – opskrift på hjemmelavede blinis
Hjemmelavet blinis med creme fraiche, rødløg, stenbiderrogn og purløg er en fantastisk spise. Det er en utrolig klassisk servering, som bare smager skønt! Der er jo en grund til, at det er en klassiker.
Læs resten af indlægget