Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn

Udgivet af den 25. februar, 2015 i Fisk og skaldyr, Reklame


Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn

Stenbiderrognen er for længst kommet, og det betyder, at foråret er på vej! De små delikate rogn er en fantastisk spise, som jeg har valgt at give selskab af en lækker jordskokkepanna cotta, der med sin fyldige smag er skøn til stenbiderrognen. 

Læs også: Blinis med stenbiderrogn – opskrift på hjemmelavede blinis

I weekenden holdt jeg en lille whiskyaften med nogle venner, og i den anledning skulle vi selvfølgelig også have lidt at spise, og her lavede jeg bl.a. disse lækre jordskokkepanna cottaer med stenbiderrogn, syltet agurk og sprødt rugbrød. Derudover røg der også en skål med ekstra stenbiderrogn på bordet sammen med mere sprødt rugbrød, den fantastiske creme fraiche 38% fra Naturmælk, lidt rødløg og purløg, og med sådan en servering kan det vist ikke andet end blive en god aften – hvilket det selvfølgelig også gjorde.

Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn

Anretning på skærebræt fra OK Design

Det fine skærebræt, som jeg serverede jordskokkepanna cottaerne på, har jeg fået tilsendt af OK Design. Det er 100% asketræ og oliebehandlet, og der er lavet tre forskellige designs formet som hhv. en fugl, en fisk og et løg. Det du kan se på billederne er formet som et løg, som jo passende er en af mine yndlingsingredienser i køkkenet. Det kan selvfølgelig sagtens bruges som et ganske almindelig skærebræt, men jeg synes også, at det gør sig ret godt som serveringsbræt.

Læs også: Salat med kogt torskerogn og stenbiderrogn

Til de delikate stenbiderrogn stod den på et super sprødt glas tysk riesling. Her havde jeg nemlig købt en 2013 Riesling Trocken fra Weingut Gunderloch. Det var en let sødmefuld og mineralsk riesling med friske citrusnoter. Et rigtig lækkert glas vin, som gik rigtig godt til stenbiderrognsserveringen. Vinen købte jeg i Vinens Verden i Odense til 129,-.

Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn

Jordskokkepanna cotta med stenbiderrogn


Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Forret
Køkken: Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Jordskokkepanna cotta

  • 300 g jordskokker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1,5 dl letmælk
  • Smør
  • 2 blade husblad

Syltet agurk

  • ½ agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 0,5 dl sukker

Til anretning

  • 100 g stenbiderrogn (smagt til med salt og evt. citronsaft)
  • Lidt sprødt rugbrød (skåret tyndt og bagt sprødt i ovnen)
  • Evt. lidt fintsnittet purløg og rødløg

Sådan gør du

Jordskokkepanna cotta

  • Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kom dem op i en gryde sammen med fløde og mælk og kog dem møre ved svag varme under låg.
  • Blend jordskokkerne med mælk og fløde.
  • Tilsæt en klat smør og blend suppen helt glat. Smag til med salt og peber.
  • Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min. og rør det ud i den lune suppe.
  • Sigt suppen over i portionsglas, dæk dem over og sæt dem på køl.
  • Lad dem sætte sig på køl i min. 2-3 timer eller natten over.

Syltet agurk

  • Skræl agurken, halver den og fjern kernerne.
  • Kog eddike og sukker op til sukkeret er smeltet, tag det af varmen og lad det køle lidt af.
  • Skær agurken ud i små tern/strimler og hæld den afkølede eddikelage over.
  • Lad agurkerne trække i min. 1-2 timer.

Noter

Tag stenbiderrogn, syltet agurk og jordskokkepanna cotta ud af køleskabet ca. en halv time før servering. Anret en god skefuld stenbiderrogn på hver panna cotta sammen med lidt syltet agurk og sprødt brød. Server evt. lidt rødløg og purløg ved siden af.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

NB! Indlægget er lavet i samarbejde med OK Design, men al tekst, opskrift og billeder er mine egne.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.