Surdejsfocaccia – opskrift på lækkert madbrød med surdej
Efter jeg bagte surdejsfocaccia første gang, så har jeg ikke set mig tilbage. Det er noget af det skønneste, jeg længe har bagt, og jeg har efterhånden bagt surdejsfocaccia med olivenolie og havsalt et utal af gange. Opskriften har uden tvivl være længe undervejs, men nu er den endelig klar til at blive delt med jer, så læs med her.
Læs resten af indlæggetFladbrød med surdej – opskrift på lækre surdejsfladbrød
Fladbrød er skønt til mange retter, og de er oplagte, når der serveres tzatziki, hummus eller andre skønne slags dip og dyppelse. Her får du en opskrift på små, tykke surdejsfladbrød, som bliver luftige, bløde og super lækre.
Læs resten af indlæggetSurdejsboller med æble og hasselnødder
Friskbagt bagværk er helt klart en favorit på morgenbordet i weekenden herhjemme. Generelt er jeg bare virkelig vild med godt bagværk, og man kan få nogle vildt lækre resultater, hvis man bruger surdej til bagningen. Som variation af de traditionelle surdejsboller, som jeg har bagt mange gange, forsøgte jeg mig forleden med at komme friskrevet æble og hakkede hasselnødder i bolledejen. Det blev virkelig godt, og derfor får I opskriften på de lækre surdejsboller med æble og hasselnødder her.
Læs resten af indlæggetPizzadej med surdej – opskrift på surdejspizza
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for pizza. Faktisk så glad, at pizza næsten er gået hen og blevet fast inventar på vores ugentlige madplan om søndagen. Og her er der altså ikke tale om pizza fra den lokale pizzajoint. Tværtimod så er det en god, hjemmelavet surdejspizza med topping af god kvalitet, og nu er jeg efterhånden ved at være så tilfreds med resultatet, at jeg har besluttet mig for at dele opskriften på pizzadej med surdej med jer.
Squashbrud – opskrift på lækre boller med squash
Sensommer er lig med masser af lækkert frugt og grønt, og selvom denne august har budt på lidt blandet vejr, så bugner køkkenhaverne rundt omkring alligevel med grøntsager. Squash er en af mine favoritter blandt sensommergrøntsagerne, og de er skønne i bagværk såsom disse lækre squashbrud, som smager fantastisk nybagte med et godt lag smør og en skive ost på.
Læs resten af indlæggetVarme hveder – opskrift på hvedeknopper
Bløde, søde og velduftende friskbagte hveder med et godt lag smør på – det smager altså bare godt. Mange har tradition for at spise varme hveder aftenen før store bededag, og traditionen bliver kun bedre af, at man laver sine hveder selv. Det er nemt, og huset kommer til at dufte skønt af kardemomme og friskbagte hveder.
Læs resten af indlæggetSurdejsboller – opskrift på koldhævede boller med surdej
Der er næsten ikke noget bedre end en langsom weekendmorgen med lækre, nybagte boller på bordet. Og det er endnu bedre, hvis disse boller er nemme, velsmagende surdejsboller, som kan forberedes aftenen før. Det er lige netop sådan nogle boller, du får opskriften på her.
Læs resten af indlæggetSurdej – guide til at lave og bruge surdej i køkkenet
Surdej giver en fantastisk smag og tekstur i dit hjemmebagte brød eller boller til weekenden. Surdejens univers er stort, og det kan være svært at komme i gang, hvis man aldrig har prøvet det før. Her får du en grundig introduktion til, hvordan du starter en surdej op, og hvordan du kan bruge den i køkkenet.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet knækbrød – en nem opskrift på knækbrød
Hjemmelavet knækbrød er super nemt at lave og fungerer alletiders som en snack i løbet af dagen. Rugmelet gør, at de er ekstra mættende, og så smager de bare fantastisk!
Læs resten af indlæggetKoldhævede flutes – nem opskrift på flutes
For noget tid siden kastede jeg mig ud i at bage koldhævede flutes i et forsøg på at finde frem til den perfekte opskrift. Efter en masse forsøg (nogle bedre end andre) er det efterhånden lykkedes, og nu er opskriften på koldhævede flutes endelig klar til at blive delt med jer.
Læs resten af indlæggetKoldhævede boller med havreflager
Der er ikke noget som et par friskbagte, koldhævede boller med smør til morgenmaden i weekenden, og når dejen laves aftenen før, så tager det ikke lang tid at få bagt bollerne om morgenen.
Læs resten af indlæggetKoldhævet brød med kerner
Nu har bloggen efterhånden stået stille i tre uger, og det er (som jeg også har skrevet på Facebook-siden) ikke fordi jeg har glemt den. Det er ganske enkelt bare lige midt i eksamensperioden, hvor jeg har rigeligt at se til. Nu er der ikke lang tid til den sidste eksamen er overstået og den to måneder lange sommerferie er lige om hjørnet. Nu har jeg dog valgt at tage søndag aften fri og skrive et indlæg og fortsætte med eksamenslæsningen igen imorgen tidlig.
Læs resten af indlæggetNaanbrød med nigellafrø – lækker opskrift på naanbrød
Endelig blev det forår. Det har jeg ventet længe på, og ikke nok med, at det er blevet forår på kalenderen, vejret har (heldigvis) fulgt trop. Jeg har for nylig sået en pæn portion chilifrø, og der går ikke længe før der også skal såes lidt tomatfrø – og så burde der også være nok til at fylde hele vindueskammen op.
Læs resten af indlæggetBurgerboller – opskrift på hjemmelavede burgerboller
Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de kedelige og tørre burgerboller man kan købe i supermarkedet. Disse hjemmelavede burgerboller er saftige og smagfulde, og helt sikkert ventetiden værd.
Læs resten af indlæggetKoldhævet rugbrød med kerner
Der er nu ikke noget bedre end et godt hjemmebagt rugbrød. Flere og flere er selv begyndt at bage deres eget brød. Jeg tror primært, at det skyldes den faldende kvalitet af brød, både i supermarkeder og ved de fleste bagere; det smager ikke af noget, og det er tørt og kedeligt – lidt ligesom at stikke tungen ud af vinduet. Jeg synes, at det er imponerende, at man skal betale så meget for så lidt ved mange bagere. Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig også bagere, der formår at bage rigtig godt brød, de er bare i undertal.
Læs resten af indlæggetFocaccia – nem opskrift på hjemmebagt focaccia
Der er ikke meget bedre end et godt hjemmebagt brød. Hjemmebagt focaccia er noget af det lækreste brød, hvis du spørger mig. Det er bagt med masser af olivenolie og havsalt, hvilket gør det blødt og saftigt. Dette gør det også til det perfekte madbrød, som samtidig også smager helt fantastisk for sig selv.
Læs resten af indlægget