Brød

Surdejsboller med æble og hasselnødder

Udgivet af den 21. november, 2019 i Brød | 0 kommentarer

Surdejsboller med æble og hasselnødder

Friskbagt bagværk er helt klart en favorit på morgenbordet i weekenden herhjemme. Generelt er jeg bare virkelig vild med godt bagværk, og man kan få nogle vildt lækre resultater, hvis man bruger surdej til bagningen. Som variation af de traditionelle surdejsboller, som jeg har bagt mange gange, forsøgte jeg mig forleden med at komme friskrevet æble og hakkede hasselnødder i bolledejen. Det blev virkelig godt, og derfor får I opskriften på de lækre surdejsboller med æble og hasselnødder her.

Læs resten af indlægget

Pizzadej med surdej – opskrift på surdejspizza

Udgivet af den 14. november, 2019 i Brød, Pizza, pasta og ris | 4 kommentarer

Surdejspizza med kartoffel, squash, bacon og bøffelmælksmozzarella
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for pizza. Faktisk så glad, at pizza næsten er gået hen og blevet fast inventar på vores ugentlige madplan om søndagen. Og her er der altså ikke tale om pizza fra den lokale pizzajoint. Tværtimod så er det en god, hjemmelavet surdejspizza med topping af god kvalitet, og nu er jeg efterhånden ved at være så tilfreds med resultatet, at jeg har besluttet mig for at dele opskriften på pizzadej med surdej med jer.

Læs resten af indlægget

Squashbrud – opskrift på lækre boller med squash

Udgivet af den 25. august, 2019 i Brød | 0 kommentarer

Squashbrud, opskrift på lækre boller med squash

Sensommer er lig med masser af lækkert frugt og grønt, og selvom denne august har budt på lidt blandet vejr, så bugner køkkenhaverne rundt omkring alligevel med grøntsager. Squash er en af mine favoritter blandt sensommergrøntsagerne, og de er skønne i bagværk såsom disse lækre squashbrud, som smager fantastisk nybagte med et godt lag smør og en skive ost på.

Læs resten af indlægget

Varme hveder – opskrift på hjemmebagte hvedeknopper

Udgivet af den 12. maj, 2019 i Brød | 2 kommentarer

Varme hveder - opskrift på hjemmebagte hvedeknopper

Bløde, søde og velduftende friskbagte hveder med et godt lag smør på – det smager altså bare godt. Mange har tradition for at spise varme hveder aftenen før store bededag, og traditionen bliver kun bedre af, at man laver sine hveder selv. Det er nemt, og huset kommer til at dufte skønt af kardemomme og friskbagte hveder.

Læs resten af indlægget

Surdejsboller – opskrift på koldhævede boller med surdej

Udgivet af den 20. marts, 2019 i Brød | 2 kommentarer

Opskrift på nemme surdejsboller

Der er næsten ikke noget bedre end en langsom weekendmorgen med lækre, nybagte boller på bordet. Og det er endnu bedre, hvis disse boller er nemme, velsmagende surdejsboller, som kan forberedes aftenen før. Det er lige netop sådan nogle boller, du får opskriften på her.

Læs resten af indlægget

Surdej – guide til at lave og bruge surdej i køkkenet

Udgivet af den 11. marts, 2019 i Brød | 2 kommentarer

Surdej klar til brug

Surdej giver en fantastisk smag og tekstur i dit hjemmebagte brød eller boller til weekenden. Surdejens univers er stort, og det kan være svært at komme i gang, hvis man aldrig har prøvet det før. Her får du en grundig introduktion til, hvordan du starter en surdej op, og hvordan du kan bruge den i køkkenet.

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet knækbrød – en nem opskrift på knækbrød

Udgivet af den 7. november, 2016 i Brød | 0 kommentarer

Hjemmelavet knækbrød - en nem opskrift på knækbrød

Hjemmelavet knækbrød er super nemt at lave og fungerer alletiders som en snack i løbet af dagen. Rugmelet gør, at de er ekstra mættende, og så smager de bare fantastisk! 

Læs resten af indlægget

Koldhævede flutes – nem opskrift på flutes

Udgivet af den 29. maj, 2016 i Brød | 21 kommentarer

Nem opskrift på hjemmebagte koldhævede flutes

For noget tid siden kastede jeg mig ud i at bage koldhævede flutes i et forsøg på at finde frem til den perfekte opskrift. Efter en masse forsøg (nogle bedre end andre) er det efterhånden lykkedes, og nu er opskriften på koldhævede flutes endelig klar til at blive delt med jer. 

Læs resten af indlægget

Koldhævede boller med havreflager

Udgivet af den 1. juni, 2015 i Brød | 0 kommentarer

Opskrift på koldhævede boller med havreflager

Der er ikke noget som et par friskbagte, koldhævede boller med smør til morgenmaden i weekenden, og når dejen laves aftenen før, så tager det ikke lang tid at få bagt bollerne om morgenen. 

Læs resten af indlægget

Koldhævet brød med kerner

Udgivet af den 17. juni, 2012 i Brød | 4 kommentarer

Opskrift på koldhævet hvedebrød med kerner

Nu har bloggen efterhånden stået stille i tre uger, og det er (som jeg også har skrevet på Facebook-siden) ikke fordi jeg har glemt den. Det er ganske enkelt bare lige midt i eksamensperioden, hvor jeg har rigeligt at se til. Nu er der ikke lang tid til den sidste eksamen er overstået og den to måneder lange sommerferie er lige om hjørnet. Nu har jeg dog valgt at tage søndag aften fri og skrive et indlæg og fortsætte med eksamenslæsningen igen imorgen tidlig. 

Læs resten af indlægget

Naanbrød med nigellafrø – lækker opskrift på naanbrød

Udgivet af den 3. marts, 2012 i Brød | 17 kommentarer

Opskrift på naanbrød med nigellafrø

Endelig blev det forår. Det har jeg ventet længe på, og ikke nok med, at det er blevet forår på kalenderen, vejret har (heldigvis) fulgt trop. Jeg har for nylig sået en pæn portion chilifrø, og der går ikke længe før der også skal såes lidt tomatfrø – og så burde der også være nok til at fylde hele vindueskammen op.

Læs resten af indlægget

Burgerboller – opskrift på hjemmelavede burgerboller

Udgivet af den 8. juni, 2011 i Brød | 18 kommentarer

Opskrift på hjemmelavede burgerboller

Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de kedelige og tørre burgerboller man kan købe i supermarkedet. Disse hjemmelavede burgerboller er saftige og smagfulde, og helt sikkert ventetiden værd. 

Læs resten af indlægget

Koldhævet rugbrød med kerner

Udgivet af den 20. marts, 2011 i Brød | 48 kommentarer

Opskrift på koldhævet rugbrød med kerner

Der er nu ikke noget bedre end et godt hjemmebagt rugbrød. Flere og flere er selv begyndt at bage deres eget brød. Jeg tror primært, at det skyldes den faldende kvalitet af brød, både i supermarkeder og ved de fleste bagere; det smager ikke af noget, og det er tørt og kedeligt – lidt ligesom at stikke tungen ud af vinduet. Jeg synes, at det er imponerende, at man skal betale så meget for så lidt ved mange bagere. Men når det så er sagt, så er der selvfølgelig også bagere, der formår at bage rigtig godt brød, de er bare i undertal.

Læs resten af indlægget

Hjemmebagt focaccia – lækker opskrift på focaccia

Udgivet af den 30. november, 2010 i Brød | 26 kommentarer

Opskrift på focaccia med timian

Der er ikke meget bedre end et godt hjemmebagt brød. Hjemmebagt focaccia er noget af det lækreste brød, hvis du spørger mig. Det er bagt med masser af olivenolie og havsalt, hvilket gør det blødt og saftigt. Dette gør det også til det perfekte madbrød, som samtidig også smager helt fantastisk for sig selv.

Læs resten af indlægget