Restaurantbesøg

Restaurant HOS – ambitiøst smørrebrød i Odense

Udgivet af den 7. februar, 2019 i Restaurantbesøg

Restaurant HOW, Rødspættefilet med skagensrejer, citronmayonnaise og grillet citron

Jeg har længe ønsket mig et ambitiøst sted, der serverer smørrebrød af høj kvalitet i Odense, og dette ønske er endelig gået i opfyldelse. I fredags åbnede Restaurant HOS nemlig for enden af Kongensgade, der fremover vil servere nutidigt smørrebrød og mindre a la carte-retter.

Læs resten af indlægget

Restaurant Aro – hygge og velsmag i det gamle autoværksted

Udgivet af den 24. juli, 2018 i Restaurantbesøg

Restaurant Aro, croquette af and med trøffel

Siden Restaurant Aro slog dørene op i November sidste år, er det hurtigt gået hen og blevet en af de mest populære restauranter i Odense – og det er med god grund, for både mad, vin, service og atmosfære er helt i top. Jeg har indtil videre været forbi Restaurant Aro to gange, siden de åbnede, senest i slutningen af foråret, hvilket du kan læse mere om herunder.

Læs resten af indlægget

Sabi Omakase i Stavanger – norsk sushi i verdensklasse

Udgivet af den 10. maj, 2018 i Restaurantbesøg

Sabi Omakase i Stavanger

Tilbage i 2016 skrev min norske bloggerkollega Anders Husa om et besøg på Sabi Omakase. Dette var første gang, jeg hørte om Sabi Omakase, en autentisk Tokyo-style sushibar i Stavanger med plads til blot 10 gæster. Sidste år modtog Sabi Omakase sin første Michelinstjerne og sidenhen har bl.a. den gode Rasmus Palsgård, aka Feinschmeckeren, også skrevet om stedet, hvilket blot gav mig endnu større lyst til at besøge Sabi Omakase. I efteråret sidste år lykkedes det mig at booke to pladser på den eftertragtede restaurant, og her i påsken gik turen endelig til Stavanger. 

Læs resten af indlægget

Nyborg Destilleri – et ambitiøst og råvarebevist køkken

Udgivet af den 4. april, 2018 i Restaurantbesøg

Nyborg Destilleri, stenbider og stenbiderrogn

I sommeren 2017 kunne Nyborg Destilleri endelig slå dørene op efter en totalrenovation af lokalerne, hvor statsbanernes gamle togværksteder holdt til i 125 år. Udover en spiritusproduktion lægger Nyborg Destilleri også hus til både en lille butik, hvor man kan købe deres produkter samt en bar/café og ikke mindst en restaurant med høje ambitioner. Selvom bygningerne er blevet totalrenoveret, så har man valgt at være tro mod de historiske bygninger og holdt fast i en rustik indretning, der skaber en utrolig dejlig atmosfære.

Læs resten af indlægget

Restaurant Pasfall – klassisk kogekunst på højt niveau

Udgivet af den 12. december, 2017 i Restaurantbesøg

Restaurant Pasfall, jomfruhummer

Restaurant Pasfall har længe haft ry som en af Odenses bedste restauranter, og restauranten har i lang tid stået på min liste over restauranter, jeg gerne ville besøge. Dette fik jeg gjort noget ved, da Maiken og jeg sidste weekend slog et smut forbi til en fantastisk middag. 

Læs resten af indlægget

MASH Odense – amerikansk bøfhus i særklasse

Udgivet af den 5. januar, 2017 i Restaurantbesøg

MASH Odense, Kød, Bøffer, Dry aged, Krogmodnet

I starten af december åbnede den danske bøfkæde MASH deres niende restaurant, nemlig MASH Odense. Foruden fem restauranter i København har MASH også restauranter i både Aarhus, Hamborg og London, og nu var tiden kommet til at åbne i Odense. 

Læs resten af indlægget

Under Lindetræet – klassisk gourmet i hjertet af Odense

Udgivet af den 31. juli, 2016 i Restaurantbesøg

Under Lindetræet, Odense, Champagne

Restaurant Under Lindetræet er beliggende i en mere end 200 år gammel bygning lige overfor H.C. Andersens hus midt i Odense. Der er med andre ord lagt op til en oplevelse i skønne omgivelser, når man træder ind af døren. 

Læs resten af indlægget

Restaurant Alchemist & G.H. Mumm

Udgivet af den 6. maj, 2016 i Restaurantbesøg

Restaurant Alchemist, Rasmus Munk

Champagnehuset G.H. Mumm har netop frigivet sine bedste vintage champagner gennem 30 år i en ny Collection du Chef de Caves, og sammen med 14 andre bloggere, jounalister o.l. var jeg inviteret til at smage på vinene i tirsdags. Dette foregik hos den berygtede Rasmus Munk på Restaurant Alchemist. 

Læs resten af indlægget

Falsled Kro – en rejse værd

Udgivet af den 28. februar, 2016 i Restaurantbesøg

Falsled kro

Falsled Kro har i mange år været blandt Fyns bedste restauranter, og selvom de ikke fik en stjerne i onsdags, så blev de stadig én af de første fynske restauranter, der fik en anbefalelse af Michelinguiden. Dagen efter var jeg et smut forbi den hyggelige landevejskro for at se, hvad de kunne byde på. 

Læs resten af indlægget

Hotel Hesselet – god mad i skønne omgivelser

Udgivet af den 30. september, 2015 i Restaurantbesøg

Hotel Hesselet - god mad i skønne omgivelser

I sidste uge var jeg inviteret en tur på Hotel Hesselet at spise sammen med en flok andre bloggere her fra Odense, og det skulle vise sig at være en rigtig hyggelig aften med en masse dejlig mad og vin. 

Læs resten af indlægget

Nørrebro Bryghus – ølsmagning og -middag

Udgivet af den 30. april, 2015 i Restaurantbesøg, Smagninger

Nørrebro Bryghus - ølsmagning og ølmiddag

For noget tid siden tikkede der en mail ind fra Nørrebro Bryghus, som ønskede at slå et slag for det gode øl, og de bød i den forbindelse på ølsmagning og -middag på deres brewpub på Nørrebro. For nogle uger siden gik turen derfor til hovedstaden med en forventning om masser af god og velbrygget øl. 

Læs resten af indlægget

Bar Snik Snak – lækker tapas til frokost

Udgivet af den 14. april, 2015 i Restaurantbesøg

Tapas på Bar Snik Snak - grillede padron peber

Udvalget af frokostrestauranter i Odense har længe været domineret af diverse caféer, nogle bedre end andre. Der findes dog enkelte steder, som skiller sig lidt ud, og for et par uger siden stod den på tapas, da Maiken og jeg spiste en dejlig frokost på Bar Snik Snak i Odense. 

Læs resten af indlægget

Goma – japansk gourmet i hjertet af Odense

Udgivet af den 10. februar, 2015 i Restaurantbesøg

Goma Odense - to slags østers

Goma har længe været på listen over restauranter, som jeg gerne ville prøve, og dette ønske blev endeligt indfriet, da Maiken og jeg besluttede os for at fejre nytårsaften på Goma, hvilket viste sig at være rigtig godt. 

Læs resten af indlægget

Julefrokost på Restaurant Kronborg

Udgivet af den 3. december, 2014 i Restaurantbesøg

Restaurant Kronborg - så er der snaps

Julefrokoster er en obligatorisk del af julen, så da jeg forleden blev inviteret til at prøve Restaurant Kronborgs Julefrokost skulle der ikke meget overtalelse til. Og som til en hvilken som helst anden julefrokost var der både rigeligt mad, snaps og øl, så det skulle vise sig at blive en fornøjelig eftermiddag. 

Læs resten af indlægget

Franske Fristelser på Kok & Vin

Udgivet af den 5. september, 2014 i Restaurantbesøg

Odense Film Festival - Franske Fristelser - Kok & Vin - Snacks, sardiner, blå kartoffelchips

I sidste uge var der Odense Film Festival, og i den forbindelse havde Maiken og jeg købt billet til arrangementet “Franske Fristelser” på Kok & Vin. Det var ét af tre arrangementer, hvor Odense Film Festival havde kombineret mad og film. 

Læs resten af indlægget

Restaurant Lieffroy – gourmet med udsigt

Udgivet af den 20. juli, 2014 i Restaurantbesøg

Restaurant Lieffroy - Rosé Champagne, Domaine J. Charpentier

Sidste weekend gik turen til Nyborg for at spise på Restaurant Lieffroy. I starten af marts havde Maiken og jeg været nede og få en 4-retters menu med champagne og vin, og der var vi meget positivt overraskede. Vi besluttede os derfor for at komme tilbage til sommer og forhåbentligt få plads ved de store panoramavinduer ud til Storebælt. 

Læs resten af indlægget

Japansk takeaway fra INSU

Udgivet af den 27. april, 2014 i Restaurantbesøg

 

Japansk takeaway fra INSU

Takeaway er ofte noget som man forbinder med fastfood som pizza, burger og pommes frites, og herhjemme er det noget, som vi primært benytter os af engang imellem, når der er kommet lidt for meget vin indenbords den forgående dag. 

Læs resten af indlægget

Copenhagen Cooking på Davids Bistro og No 1

Udgivet af den 12. september, 2013 i Restaurantbesøg

Smag på Rhône til Copenhagen Cooking på Davids Bistro og No 1

I forrige uge var jeg blevet inviteret til en fransk dobbeltmiddag på Davids Bistro og Restaurant No 1 – med fokus på Côtes du Rhône vine – i forbindelse med Copenhagen Cooking 2013. Det var Inter Rhône, der havde været så flinke at sende mig en invitation, og man skulle da være et skarn for at sige nej til sådan en invitation. Udover mad og vin en masse var sådan en tur jo også en fin mulighed for at møde nogle af de andre madbloggere. 

Læs resten af indlægget

Brunch på Under Lindetræet

Udgivet af den 8. august, 2013 i Restaurantbesøg

Pocheret æg med røget laks og karse - Brunch på Under Lindetræet

I lørdags var Maiken og jeg til brunch på Under Lindetræet i Odenses gamle bydel. Det er en rigtig hyggelig restaurant, som står højt på listen over restauranter, vi gerne vil tilbringe en aften på, men i denne omgang måtte vi “nøjes” med en brunch, hvilket bestemt var en god start på dagen. 

Læs resten af indlægget

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

Udgivet af den 11. juni, 2013 i Restaurantbesøg

Klimavenlig middag på Restaurant No 61

I starten af maj var jeg så heldig at vinde et gavekort på en middag for to til Restaurant No 61 i en konkurrence med fokus på klimavenlig mad – primært i forbindelse med, at den danske aspargessæson endelig var skudt igang. For et par uger siden var jeg så på Restaurant No 61 og spise med min kæreste Maiken, hvor vi nød en klimavenlig middag. 

Læs resten af indlægget

En aften på Munkebo Kro

Udgivet af den 13. december, 2012 i Restaurantbesøg

En aften på Munkebo Kro

Den 1. oktober overtog Johanne Hyldal og Kim Lundvaldt Munkebo Kro efter Thomas Pasfall, og d. 13. oktober blev dørene slået op igen efter en mindre renovering. Lige siden jeg første gang læste, at kroen ville få et nyt værtspar, har jeg været spændt på, hvad dette ville ha’ af betydning for det høje niveau i køkkenet. Dette var der kun én måde at finde ud af på, så forleden var kæresten og jeg en tur på Munkebo Kro. 

Læs resten af indlægget

Et besøg på Kok & Vin

Udgivet af den 21. november, 2012 i Restaurantbesøg

Kok & Vin

Lige siden drengene bag den anmelderroste Østervemb i Nyborg lukkede ned og åbnede op for Kok & Vin i Odense, har kæresten og jeg haft lyst til at prøve at spise der – i lørdags skulle det så endelig være. Stilen er fransk bistro lidt a’la Restaurant No. 61 med hyggeligt porcelæn, åbent køkken og diverse franske skilte hængende på væggene. Det eneste, der ikke er så heldigt, er beliggenheden, da udsigten byder på et stort beton parkeringshus. Vi sad dog ikke ved vinduet, så jeg skal ikke kunne sige, hvorvidt det er noget, man vil lægge mærke til. 

Læs resten af indlægget

En aften på Retour

Udgivet af den 20. august, 2012 i Restaurantbesøg

Retour

Fredag aften var det Retour i Tordenskjoldsgade, der fik lov at stå for vores aftensmad. Da vi planlagde vores lille tur til København og Malmö, havde vi besluttet, at vi skulle spise en frokost på Restaurant Schønnemann, og at vi skulle spise aftensmad på en god restaurant i mellemprisklassen – lige præcis hvilken restaurant tog os lidt tid at beslutte.

Læs resten af indlægget

Restaurant Schønnemann – smørrebrød på højt niveau

Udgivet af den 17. august, 2012 i Restaurantbesøg

Restaurant Schønnemann

Vores tur til København og Malmö blev skudt igang med en frokost på Restaurant Schønnemann på Hauser Plads. Vi havde reserveret bord til kl. 12.00, og ankom små fem minutter før. Vi gik indenfor og blev vist hen til vores bord lige ved vinduet – der var dog ikke den store udsigt, da hele Hauser Plads var en stor byggeplads, men det gjorde nu heller ikke noget, for nu var det smørrebrød, snaps og hygge der var i fokus. Der var ikke ret mange mennesker, da vi ankom, men i løbet af en halv time var der proppet, og stedet summede af go’ stemning.

Læs resten af indlægget

Restaurant No 61 (og vinbar)

Udgivet af den 15. december, 2011 i Restaurantbesøg

Restaurant No 61

Min kæreste og jeg var i starten af december på Restaurant No 61 i Odense og spise. Restaurant No 61 er en lille, hyggelig, rustik restaurant i hjertet af Odense. Maden er inspireret af det klassiske franske landkøkken med udgangspunkt i lokale råvarer af høj kvalitet.

I oktober åbnede de vinbar i lokalerne ved siden af, hvilket jeg er stor tilhænger af – især fordi det er den eneste vinbar, vi har her i Odense.

Læs resten af indlægget