Supper

Fyldig grøntsagssuppe med tomater og korn

Udgivet af den 11. august, 2018 i Supper, Vegetarisk | 0 kommentarer

Fyldig grøntsagssuppe med tomater og korn

Det bedste ved sommerhalvåret er alle de skønne, friske grøntsager, der er i sæson, fordi grøntsager i sæson smager altså bare bedre! Og selvom det har været alt for varmt på det seneste, så fik jeg alligevel lyst til at lave en suppe med en masse forskellige sommergrøntsager. Det endte med at blive til denne tomatbaserede grøntsagssuppe med bl.a. fennikel, gulerødder og perlespelt – simpelt, velsmagende og dejlig mættende.

Læs resten af indlægget

Jomfruhummerbisque med cognac og fennikel

Udgivet af den 27. december, 2017 i Fisk og skaldyr, Supper | 2 kommentarer

Jomfruhummerbisque med cognac og fennikel, hummerbisque med jomfruhummerhaler

Jomfruhummere er en delikatesse uden lige og smager ganske enkelt fantastisk. Halerne er i en kategori for sig selv, men næsten endnu bedre er dog den intense hummerbisque, man kan få ud af skallerne. Sådan en indkogt jomfruhummerbisque med cognac og en fornuftig mængde fløde smager nemlig vidunderligt.

Læs resten af indlægget

Bønnesuppe med palmekål og parmesan

Udgivet af den 23. oktober, 2017 i Supper | 1 kommentar

Bønnesuppe med palmekål og parmesan

Det grå og blæsende efterårsvejr vækker helt naturligt en lyst til varm og nærende mad som f.eks. denne bønnesuppe med palmekål og parmesan. Suppen her er spækket med lækre efterårsgrøntsager og masser af velsmag, og så bliver den kun bedre af at blive toppet med en fornuftig mængde revet parmesan. 

Læs resten af indlægget

Svampesuppe med bacon og stegte kantareller

Udgivet af den 10. september, 2017 i Supper | 0 kommentarer

Svampesuppe med bacon og stegte kantareller

Så blev det officielt efterår – det er der vist ingen tvivl om med al den regn, vi har fået på det seneste. På den lyse side, så er sådan et regnfuldt efterårsvejr ret godt suppevejr. Så derfor smækkede jeg lige en hurtig svampesuppe sammen, da jeg kom hjem fra arbejde forleden, hvilket blev rigtig godt. 

Læs resten af indlægget

Blomkålssuppe med chorizo og hassenødder

Udgivet af den 19. september, 2015 i Supper | 0 kommentarer

Blomkålssuppe med chorizo og hasselnødder

Noget af det bedste ved, at det endelig er blevet efteråret, er al den skønne kål, som vi skal til at spise. F.eks. i form af denne cremede blomkålssuppe med chorizo og grønne, umodne hasselnødder. 

Læs resten af indlægget

Gullashsuppe – opskrift på krydret ungarsk gullashsuppe

Udgivet af den 11. marts, 2013 i Kødretter, Supper | 16 kommentarer

Opskrift på krydret ungarsk gullashsuppe med oksekød

Forleden lavede jeg en stor portion ungarsk gullashsuppe, som er en dejlig krydret og fyldig suppe baseret på paprika, for selvom vi nu skriver marts er det lidt som om, at vejrguderne ikke helt har forstået, at det rent faktisk officielt er forår.

Læs resten af indlægget

Efterårssuppe med svampe og grønkål

Udgivet af den 1. november, 2012 i Supper | 0 kommentarer

Efterårssuppe med svampe og grønkål

Grønkål er – udover at være spækket med vitaminer – en ret overset og lækker kåltype, som kan bruges til meget andet end grønlangkål, og netop nu er sæsonen for grønkål skudt igang. I løbet af de sidste par uger, havde min kæreste og jeg snakket om, at det snart var tid til at lave noget med grønkål, nu når sæsonen endelig er startet. Det kom der denne lækre suppe ud af.

Læs resten af indlægget

Gazpacho – nem opskrift på kold spansk tomatsuppe

Udgivet af den 28. juli, 2012 i Supper, Vegetarisk | 2 kommentarer

Opskrift, Gazpacho - kold spansk tomatsuppe

Gazpacho er en klassisk spansk tomatsuppe, der skal serveres iskold og gerne med lidt god olivenolie. Den stammer fra Andalusien i Sydspanien, men spredte sig rimelig hurtigt til resten af Spanien og Portugal.

Læs resten af indlægget