Supper

Svampesuppe med bacon og stegte kantareller

Udgivet af den 10. september, 2017 i Supper | 0 kommentarer

Svampesuppe med bacon og stegte kantareller

Så blev det officielt efterår – det er der vist ingen tvivl om med al den regn, vi har fået på det seneste. På den lyse side, så er sådan et regnfuldt efterårsvejr ret godt suppevejr. Så derfor smækkede jeg lige en hurtig svampesuppe sammen, da jeg kom hjem fra arbejde forleden, hvilket blev rigtig godt. 

Læs resten af indlægget

Blomkålssuppe med chorizo og hassenødder

Udgivet af den 19. september, 2015 i Supper | 0 kommentarer

Blomkålssuppe med chorizo og hasselnødder

Noget af det bedste ved, at det endelig er blevet efteråret, er al den skønne kål, som vi skal til at spise. F.eks. i form af denne cremede blomkålssuppe med chorizo og grønne, umodne hasselnødder. 

Læs resten af indlægget

Ungarsk gullashsuppe med oksekød

Udgivet af den 11. marts, 2013 i Kødretter, Supper | 14 kommentarer

Opskrift på ungarsk gullashsuppe med oksekød

Forleden lavede jeg en stor portion ungarsk gullashsuppe, som er en dejlig krydret og fyldig suppe baseret på paprika, for selvom vi nu skriver marts er det lidt som om, at vejrguderne ikke helt har forstået, at det rent faktisk officielt er forår.

Læs resten af indlægget

Efterårssuppe med svampe og grønkål

Udgivet af den 1. november, 2012 i Supper | 0 kommentarer

Efterårssuppe med svampe og grønkål

Grønkål er – udover at være spækket med vitaminer – en ret overset og lækker kåltype, som kan bruges til meget andet end grønlangkål, og netop nu er sæsonen for grønkål skudt igang. I løbet af de sidste par uger, havde min kæreste og jeg snakket om, at det snart var tid til at lave noget med grønkål, nu når sæsonen endelig er startet. Det kom der denne lækre suppe ud af.

Læs resten af indlægget

Gazpacho – kold spansk tomatsuppe

Udgivet af den 28. juli, 2012 i Supper, Vegetarisk | 2 kommentarer

Opskrift, Gazpacho - kold spansk tomatsuppe

Gazpacho er en klassisk spansk tomatsuppe, der skal serveres iskold og gerne med lidt god olivenolie. Den stammer fra Andalusien i Sydspanien, men spredte sig rimelig hurtigt til resten af Spanien og Portugal.

Læs resten af indlægget

Løgsuppe – en fransk klassiker

Udgivet af den 8. februar, 2012 i Supper | 12 kommentarer

Gratineret fransk løgsuppe

Der er ikke noget bedre end en glohed suppe at varme sig på i den kulde vi har haft på det seneste, og en klassisk fransk løgsuppe er et rigtig godt bud på dette. De fleste jeg snakker med har faktisk aldrig smagt løgsuppe før, hvilket er en skam, da det smager absolut fantastisk – derudover er det også en rigtig billig ret.

Læs resten af indlægget

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger

Udgivet af den 31. oktober, 2011 i Fisk og skaldyr, Supper | 13 kommentarer

Forrige weekend havde vi besøg af et vennepar, og så var der jo lagt op til den helt store middag. Dagen før stod jeg i køkkenet det meste af dagen, så alt var klart og tilrettelagt. Menuen stod på jordskokkesuppe med stegte kammuslinger, sprød chorizo, æble og purløg til forret. Savojkålspakker med kalvehaler (a’la Spise med Price) med græskarmos og smørsauteret skorzonerrødder til hovedret, og så sluttede vi af med en cheesecake med brombærpuré til dessert. Alt i alt en rigtig vellykket (og sæsonbevidst) menu.

Læs resten af indlægget

Suppe på svinebryst og øl

Udgivet af den 20. juni, 2011 i Supper | 0 kommentarer

Svinebryst i skiver… hvad i alverden skal man dog bruge det til? Du får det nærmest kastet i nakken i samtlige supermarkeder, og det er egentlig ikke et særlig interessant stykke kød, hvis det bare bliver stegt på panden. Så jeg gjorde, hvad jeg kunne for at få noget interessant ud af det. Fik inspiration til denne ret fra Gastro, hvor der var en opskrift på saltet svinebryst. Så i stedet for at bruge et helt stykke svinebryst, der saltes natten over, brugte jeg svinebryst i skiver og lod være at salte det.

Læs resten af indlægget