Grøntsagssuppe med tomater og korn
Det bedste ved sommerhalvåret er alle de skønne, friske grøntsager, der er i sæson, fordi grøntsager i sæson smager altså bare bedre! Og selvom det har været alt for varmt på det seneste, så fik jeg alligevel lyst til at lave en suppe med en masse forskellige sommergrøntsager. Det endte med at blive til denne tomatbaserede grøntsagssuppe med bl.a. fennikel, gulerødder og perlespelt – simpelt, velsmagende og dejlig mættende.
Læs resten af indlæggetJomfruhummerbisque med cognac og fennikel
Jomfruhummere er en delikatesse uden lige og smager ganske enkelt fantastisk. Halerne er i en kategori for sig selv, men næsten endnu bedre er dog den intense hummerbisque, man kan få ud af skallerne. Sådan en indkogt jomfruhummerbisque med cognac og en fornuftig mængde fløde smager nemlig vidunderligt.
Læs resten af indlæggetRibollita – opskrift på toscansk bønnesuppe
Det grå og blæsende efterårsvejr vækker helt naturligt en lyst til varm og nærende mad som denne ribollita, der er en toscansk bønnesuppe med palmekål og parmesan. Suppen her er spækket med lækre efterårsgrøntsager og masser af velsmag, og så bliver den kun bedre af at blive toppet med en fornuftig mængde revet parmesan.
Læs resten af indlæggetSvampesuppe med bacon og kantareller
Så blev det officielt efterår – det er der vist ingen tvivl om med al den regn, vi har fået på det seneste. På den lyse side, så er sådan et regnfuldt efterårsvejr ret godt suppevejr. Så derfor smækkede jeg lige en hurtig svampesuppe sammen, da jeg kom hjem fra arbejde forleden, hvilket blev rigtig godt.
Læs resten af indlæggetBlomkålssuppe med chorizo og hasselnødder
Noget af det bedste ved, at det endelig er blevet efteråret, er al den skønne kål, som vi skal til at spise. F.eks. i form af denne cremede blomkålssuppe med chorizo og grønne, umodne hasselnødder.
Læs resten af indlæggetGullashsuppe – opskrift på krydret ungarsk gullasch
Forleden lavede jeg en stor portion ungarsk gullashsuppe, som er en dejlig krydret og fyldig suppe baseret på paprika. For selvom vi nu skriver marts er det lidt som om, at vejrguderne ikke helt har forstået, at det rent faktisk officielt er forår, så vi fortsætter lidt endnu med den hyggelige vinterretter.
Læs resten af indlæggetEfterårssuppe med svampe og grønkål
Grønkål er – udover at være spækket med vitaminer – en ret overset og lækker kåltype, som kan bruges til meget andet end grønlangkål, og netop nu er sæsonen for grønkål skudt igang. I løbet af de sidste par uger, havde min kæreste og jeg snakket om, at det snart var tid til at lave noget med grønkål, nu når sæsonen endelig er startet. Det kom der denne lækre suppe ud af.
Læs resten af indlæggetGazpacho – nem opskrift på kold spansk tomatsuppe
Gazpacho er en klassisk spansk tomatsuppe, der skal serveres iskold og gerne med lidt god olivenolie. Den stammer fra Andalusien i Sydspanien, men spredte sig rimelig hurtigt til resten af Spanien og Portugal.
Læs resten af indlæggetFransk løgsuppe – opskrift på en fransk klassiker
Der er ikke noget bedre end en dejlig varm suppe at i den kulde vi har haft på det seneste, og da slet ikke, hvis det er en klassisk fransk løgsuppe. Det er nemlig virkelig lækkert og velsmagende, og helt ærligt… en suppe, der er lavet på brunede løg og toppet af med gratineret surdejdsbrød lyder da bare for lækkert!
Læs resten af indlæggetJordskokkesuppe opskrift med kammuslinger og æble
Jordskokkesuppe er en virkelig dejlig spise, og det er en suppe, der både kan bruges til hverdag og til større middagsselskaber. Så kan man jo varierer fyldet alt efter lejligheden. Denne gang var lejligheden, at vi fik et vennepar på besøg, så derfor stod den altså på jordskokkesuppe med stegte kammuslinger, jordskokkechips og sprøde æbletern.
Læs resten af indlæggetSuppe på svinebryst og øl
Svinebryst i skiver… hvad i alverden skal man dog bruge det til? Du får det nærmest kastet i nakken i samtlige supermarkeder, og det er egentlig ikke et særlig interessant stykke kød, hvis det bare bliver stegt på panden. Så jeg gjorde, hvad jeg kunne for at få noget interessant ud af det. Fik inspiration til denne ret fra Gastro, hvor der var en opskrift på saltet svinebryst. Så i stedet for at bruge et helt stykke svinebryst, der saltes natten over, brugte jeg svinebryst i skiver og lod være at salte det.
Læs resten af indlæggetNordisk pho-suppe
Denne pho-suppe er et lækkert alternativ til en almindelig hønsekødssuppe, og fyldet kan varieres efter smag og behag. Det er en lidt anderledes suppe end de fleste måske er vant til, og du kan få alle ingredienserne i de fleste supermarkeder. Opskriften er fra Almanak af Claus Meyer, som jeg bruger flittigt, da den er fyldt med gode og lidt anderledes opskrifter, hvilket denne suppe er et godt eksempel på.
Læs resten af indlæggetKartoffelsuppe med porre og sprød skinke – nem opskrift
Der er ikke noget bedre end en god, varm kartoffel porre suppe at varme sig på, når det er koldt udenfor. Der er nemlig en ganske god grund til, at sådan en kartoffelsuppe med porre er en klassiker, og det er fordi, det smager så skønt. Ofte serverer man kartoffelsuppen med stegt bacon, men her bruger jeg sprød seranoskinke.
Læs resten af indlæggetGræskarsuppe med chili – nem og lækker opskrift
Supper er en af de dejlige ting ved efterår og vinter, og her er en god cremet græskarsuppe med chili og ingefær bestemt ingen undtagelse. Ikke at man ikke kan spise suppe resten af året, men det fungerer bare bedre med en varm suppe, når det er koldt udenfor.
Læs resten af indlægget