Nordisk pho-suppe

Udgivet af den 9. maj, 2011 i Supper


Nordisk pho-suppe

Denne pho-suppe er et lækkert alternativ til en almindelig hønsekødssuppe, og fyldet kan varieres efter smag og behag. Det er en lidt anderledes suppe end de fleste måske er vant til, og du kan få alle ingredienserne i de fleste supermarkeder. Opskriften er fra Almanak af Claus Meyer, som jeg bruger flittigt, da den er fyldt med gode og lidt anderledes opskrifter, hvilket denne suppe er et godt eksempel på.

Det er senere hen gået op for mig, at det faktisk også er en relativ sund ret (havde jeg ikke lige tænkte over i første omgang), men det gør vel ikke noget… vi kan jo ikke leve af fritter og hjemmelavet bearnaisesauce (desværre). Men når det så er sagt, så er det faktisk også en enormt velsmagende ret, og det fungerer rigtig godt med de helt friske og sprøde spirer og radiser, der kommes i ved servering. Hvis man ønsker en suppe, der er lidt spicy kan man evt. forsøge sig med at tilsætte en chili sammen med de andre urter. Tror i hvert fald, at jeg vil prøve med en chili i næste gang. Jeg har nemlig for nylig plantet et par chiliplanter i min vindueskam, så nu venter jeg bare på. at de er klar til at blive plantet over i nogle potter. Men der kommer snart mere om mine chiliplanter.

 

Opskrift på nordisk pho-suppe

Opskriften er til ca. 6 personer som hovedret. Spis et godt brød til.

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 2-3 pastinakker eller persillerødder
  • 3 løg
  • ca. 4 cm frisk ingefær
  • 4 nelliker
  • 1 stang kanel
  • 2 spsk. fiskesovs
  • 10 hele peberkorn

Garniture

  • 10-15 radiser
  • 1-2 usprøjtet lime
  • 250 g blandede spirer, f.eks. ærtespirer, radissespirer, bønnespirer, etc.

Start med at ordne pastinakker/persillerødder og løg og skær det i grove stykker. Skræl også ingefæren og skær den groft ud. Kom det i en gryde sammen med kylling, fiskesovs, kanel, nelliker og peberkorn, og dæk med vand. Bring derefter suppen i kog, skum godt af, og skru ned for varmen. Lad suppen simre i 1½ – 2 timer og skum af undervejs hvis det er nødvendigt.

Tag kyllingen op og lad den køle lidt af mens suppen simrer yderligere en halv times tid. Sigt derefter suppen over i en anden gryde og smag den til med salt, peber og fiskesovs. Pil kødet af kyllingen – kasser skind, ben og skrog.

Skær radiser og lime ud i tynde skiver, og vask spirerne og lad dem dryppe af. Tilsæt kyllingekødet, radiser og lime til suppen, varm den godt igennem. Server spirerne for sig, så man selv kan dosere den mængde spirer man ønsker i sin suppe. Dermed bevarer de også deres sprødhed, hvilket fungerer rigtig godt med den varme suppe.

God appetit

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.