Fotoudstyr

Fotoudstyr

Da billeder er en stor del af bloggen mener jeg også, at det er vigtigt med noget ordentligt fotoudstyr. Jeg har det første lange stykke tid brugt min iPhone 4 til at tage billeder til bloggen, men nu er der altså kommet andre boller på suppen. Du kan se hvilket udstyr jeg bruger nedenfor.

Jeg er stadig lidt ny i spejlrefleks-verdenen, og jeg vil løbende gøre, hvad jeg kan for at blive bedre til at tage billeder. Du skal selvfølgelig være velkommen til at kontakte mig, hvis du har nogle spørgsmål eller ris/ros. Et af mine udgangspunkter er Wrightfood, en engelsk blogger, som har skrevet et par indlæg omkring madfotografi. Food Photography Setup – Post One og Food Photography Setup – Post Two er to rigtig gode udgangspunkter, som jeg har lært meget af.

Jeg benytter følgende udstyr:

Jeg benytter primært mit 35mm og mit 50mm objektiv til billeder her på bloggen, da de er meget lysstærke og giver en flot dybdeskarphed i billederne.

Fotoudstyr 02

Hvad lys angår sværger mange til naturligt lys – og det er med god grund da det giver de bedste resultater. Det er bare et problem i vinterhalvåret, hvor det allerede er mørkt ved 15-16 tiden. Derfor har jeg investeret i en lille lysopsætning så jeg har mulighed for at tage nogle pæne billeder om aftenen i vinterhalvåret. Denne tilføjelse til mit fotoudstyr består af følgende:

  • 1 sæt Cactus V4 triggers
  • Manfrotto 5001B Nano stativ
  • Manfrotto tilthoved (MAN 026)
  • En hvid paraply
  • Et lille bord
  • Evt. underlag og/eller baggrund

Som du kan se på billedet ovenfor bliver min blitz udløst igennem paraplyen for at give et blødt lys bagfra (eller hvor man ønsker at placere sin lyskilde). Jeg har ligeledes viklet staniol rundt om et stykke pap, som jeg bruger som en reflektor. På den måde kan jeg holde pladen f.eks. foran tallerkenen for at bløde skyggerne op.

Hvis du vil læse mere om fotografi, og hvad der hører dertil, så læs evt. mere på KameraGuru.dk, som jeg også står bag. Her kan du bl.a. både finde hjælp til valg af kamera, valg af objektiv og valg af kameraudstyr helt generelt.


2 Kommentarer

  1. Hej
    Super blog du har – også med gode råd til start af blog. Jeg er netop startet på at skrive en madblog, primært om italiensk og fransk mad. Jeg har også skrevet 6 e-kogebøger, som sælges på iTunes. Udfordringen er at tage nogle gode og interessante billeder. Jeg bruger også min iPhone 5 til billederne som jeg synes er ok, men lidt længere fremme vil jeg investere i fotoudstyr hvis der interesse for min blog. Hvordan lærte du at tage gode og interessante fotos – jeg tænker om du var på et kursus eller lign som du kan anbefale?
    Venlig hilsen
    Lars

    • Hej Lars

      Mange tak skal du ha’ 🙂

      Det lyder spændende med din nyopstartede madblog – den vil jeg da lige kigge nærmere på.

      Du har ret i, at det godt kan være en udfordring at tage nogle gode og interessante billeder. Nu om dage er mobilkameraer ved at være ret så gode, og kan sagtens bruges til en madblog – især hvis man lærer lidt om lys og er opmærksom på dette når man tager billederne.

      Der er ingen tvivl om, at gode billeder gør alverden for trafik til en madblog, da det er (bør) være det første man ser på en madblog, så hvis det er noget du gerne vil prøve af, så vil jeg bestemt anbefale at investere i et entry-level spejlreflekskamera, som fåes til ca. 2500,- fra ny på nettet, og købe et 35mm eller 50mm objektiv med blænde på omkring f/1.8. Ellers kan man også sagtens finde noget fint udstyr brugt.

      Jeg har selv læst en masse på nettet og prøvet mig frem for at lære at tage billeder. Det er en god idé at lære, hvordan et billede eksponeres (iso, blænde og lukketid), og så ellers bare prøve sig frem, og nogle af alle de gode tips og tricks, der er rundt på nettet. Min erfaring er i hvert fald, at man lærer bedst ved at prøve sig frem, og så kan man supplere den tekniske viden med lidt læsestof. Derudover skal man også tænke lidt over, hvor meget man ønsker at style sine billeder, og hvilken stil man går efter.

      Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget, og hvis du har flere spørgsmål, så skal du være velkommen til at skrive igen 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *