Syltede drueagurker med krondild – den bedste opskrift

Udgivet af den 22. august, 2014 i Tilbehør


Syltede drueagurker med krondild

Sensommeren er over os, og det betyder, at der skal syltes og ingen syltning uden syltede drueagurker! Jeg er ret glad for syltede drueagurker, så selvom jeg i år har syltet en lidt større portion, så holder de desværre nok ikke helt til næste år. 

Min første portion syltede drueagurker

Sidste år var første gang, at jeg syltede drueagurker, og de blev faktisk ret gode, så i år har jeg besluttet mig for at dele opskriften med jer. Som med alle andre syltesager, så er det rimelig nemt og hurtigt at sylte drueagurker, omend drueagurkerne skal i saltlage natten over, inden de kommes på sylteglas.

Læs også: Syltede chilier – to forskellige opskrifter

Man kan selvfølgelig selv variere de krydderier, som man bruger til sine syltede drueagurker. Personligt holder jeg fast i krondild, en smule chili, sorte peberkorn, sennepsfrø og lidt løg og hvidløg, men denne gang havde jeg bl.a. også lidt lang peber og tørret ingefær fra ASA, som kom i glassene. Derudover har jeg i samme omgang også syltet en lille portion asier efter samme opskrift. Det er første gang, at jeg sylter asier, så jeg er spændt på, hvordan resultatet bliver, men mon ikke, at det bliver meget godt.

Læs også: Syltede grønne tomater med vanilje

Nu når jeg alligevel var i køkkenet, så blev det også til en lille portion syltede rødløg, som jeg vist nok er blevet afhængig af! De smager simpelthen skønt og kan spises til det meste, så jeg prøver altid så vidt muligt at have et glas eller to stående.

Frisk krondild

Syltede drueagurker med krondild

Opskriften giver ét glas syltede drueagurker på 1 liter, og så kan du selv gange op alt efter, hvor stor en portion du vil lave. Drueagurkerne kan købes ved velassorterede grønthandlere.
4,41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

 • 750 g drueagurker
 • 0,5 l vand
 • 50 g salt

Krydderier og syltelage til et sylteglas på 1 liter

 • 1-2 dildkroner
 • 1 tsk. sennepsfrø
 • 10-20 sorte peberkorn
 • 1 tørret birds eye chili (kan udelades)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille skalotteløg, skåret i skiver
 • 4 dl lagereddike, økologisk
 • 200 g sukker
 • Evt. vodka e.l. til at skylle det skoldede glas

Sådan gør du

Udvanding

 • Skyl drueagurkerne grundigt og prik dem med en gaffel/kødnål.
 • Kog vand og salt op til saltet er opløst, lad lagen køle af og hæld den så over agurkerne. 
 • Læg en tallerken eller lignende oven på agurkerne for at holde dem under vandet og sæt dem på køl til dagen efter. De skal trække ca. 12-24 timer. 
 • Dagen efter kasseres saltlagen og drueagurkerne skylles.

Syltning

 • Skold sylteglasset med kogende vand, sæt det på hovedet på et viskestykke og lad det dryppe lidt af. Skyld evt. også glasset med vodka e.l. for at sterilisere det.
 • Kom alle krydderierne i glasset og fyld det op med de skyllede drueagurker.
 • Kog eddike og sukker op og fyld glasset med drueagurker helt op. Det er vigtigt, at syltelagen er kogende, når den bliver hældt på glasset, og at glasset bliver fyldt helt op. Luk glasset til med det samme.

Noter

Lad de syltede drueagurker trække i ca. 4 uger inden der tages hul på dem. I uåbnet stand kan drueagurkerne holde sig i mange måneder, hvis de opbevares et mørkt og køligt sted – gerne i køleskabet, men det mørkt skab kan også gå an.
Når glasset er åbnet skal det opbevares på køl, og jeg vil gætte på, at det kan holde sig i ca. 1 måned. Brug altid en ren gaffel til at fiske agurkerne op med, og agurkerne skal være dækket af syltelagen.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

14 Kommentarer

 1. Hej kan jeg bruge æbleeddike istedet til drueagurkerne
  da jeg ikke lige har lagereddike ? Hilsen Dorthe

  • Hej Dorthe,
   Der er stor forskel på forskellige typer eddiker, men som udgangspunkt kan du sagtens bruge andre typer eddiker. Det kan godt være, at forholdene til syltelagen varierer lidt, men smag dig frem 😊

 2. Hej Martin.
  Havde du ikke på et tidspunkt en opskrift på Boston syltede drueagurker.
  Mvh vibeke

  • Hej Vibeke,

   Det her er den eneste opskrift på syltede drueagurker jeg har (og har haft). Jeg ved ikke, hvad Boston syltede drueagurker er, så desværre.

   Venlig hilsen
   Martin

   • Hej Martin
    Jeg har benyttet mig af din opskrift flere gange og synes den er super 🙂 men skal eddiken være kogende når du hælder den over sylteglasset ? Jeg har desværre været ude for at glasset sprang hvilket jeg undrer mig over .

    • Hej Jane,

     Dejligt at du kan bruge opskriften 🙂

     Nej, lagen behøver ikke at være kogende. Det er udelukkende for at forlænge holdbarheden, at jeg sørger for at hælde lagen over mens den er kogende. Jeg har dog aldrig oplevet at glasset er sprunget, men det er selvfølgelig vigtigt at sørge for, at glasset ikke er koldt når man hælder den kogende lage over.

     Venlig hilsen
     Martin

    • Jeg sætter en gaffel eller kniv i glasset, når jeg hælder den kogende væske i glasset, så glasset ikke revner. Det er et råd jeg fik engang, det skulle tage toppen af varmen. De kan også revne, hvis de er meget kolde, så får glasset et chok.

 3. Hej kan du fortælle mig hvor og ca hvornår jeg kan købe drueagurker. Tak

  • Hej Doris,

   Drueagurker er som regel i sæson fra august til oktober. Jeg plejer at købe dem hos velassorterede grønthandlere.

   Venlig hilsen
   Martin

 4. Hej Martin, må man gerne skære drueagurkerne i stykker eller skal de være hele, når de syltes?

  • Hej Camilla,

   Det er ikke noget jeg selv har prøvet, men det tror jeg sagtens du kan 🙂

   Venlig hilsen
   Martin

 5. Super opskrift. Lavede dem sidste år og skal lave dem igen i år, bare mange flere for de blev spist så hurtig. God hjemmeside du har.
  Hilsen Helle

 6. Hvor får man fat i krondild i august?

  • I haven 😀 Og ellers har jeg set det hos velassorterede supermarkeder eller grønthandlere 😊

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.