Syltede drueagurker med krondild – opskrift på drueagurker

Udgivet af den 22. august, 2014 i Tilbehør | 0 kommentarer

Syltede drueagurker med krondild

Sensommeren er over os, og det betyder, at der skal syltes og ingen syltning uden syltede drueagurker! Jeg er ret glad for syltede drueagurker, så selvom jeg i år har syltet en lidt større portion, så holder de desværre nok ikke helt til næste år. 

Sidste år var første gang, at jeg syltede drueagurker, og de blev faktisk ret gode, så i år har jeg besluttet mig for at dele opskriften med jer. Som med alle andre syltesager, så er det rimelig nemt og hurtigt at sylte drueagurker, omend drueagurkerne skal i saltlage natten over, inden de kommes på sylteglas.

Læs også: Syltede chilier – to forskellige opskrifter

Man kan selvfølgelig selv variere de krydderier, som man bruger til sine syltede drueagurker. Personligt holder jeg fast i krondild, en smule chili, sorte peberkorn, sennepsfrø og lidt løg og hvidløg, men denne gang havde jeg bl.a. også lidt lang peber og tørret ingefær fra ASA, som kom i glassene. Derudover har jeg i samme omgang også syltet en lille portion asier efter samme opskrift. Det er første gang, at jeg sylter asier, så jeg er spændt på, hvordan resultatet bliver, men mon ikke, at det bliver meget godt.

Nu når jeg alligevel var i køkkenet, så blev det også til en lille portion syltede rødløg, som jeg vist nok er blevet afhængig af! De smager simpelthen skønt og kan spises til det meste, så jeg prøver altid så vidt muligt at have et glas eller to stående.

Syltede drueagurker med krondild

Syltede drueagurker med krondild - opskrift på drueagurker
Udskriv

Opskriften giver ét glas syltede drueagurker på 1 liter, og så kan du selv gange op alt efter, hvor stor en portion du vil lave. Drueagurkerne kan købes ved velassorterede grønthandlere.

Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 750 g drueagurker
  • 0,5 l vand
  • 50 g salt
Krydderier og syltelage til et sylteglas på 1 liter
  • 1-2 dildkroner
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 10-20 sorte peberkorn
  • 1 tørret birds eye chili (kan udelades)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg, skåret i skiver
  • 4 dl lagereddike, økologisk
  • 200 g sukker
  • Evt. vodka e.l. til at skylle det skoldede glas
Fremgangsmåde
Udvanding
  1. Skyl drueagurkerne grundigt og prik dem med en gaffel/kødnål.
  2. Kog vand og salt op til saltet er opløst, lad lagen køle af og hæld den så over agurkerne. 

  3. Læg en tallerken eller lignende oven på agurkerne for at holde dem under vandet og sæt dem på køl til dagen efter. De skal trække ca. 12-24 timer. 

  4. Dagen efter kasseres saltlagen og drueagurkerne skylles.

Syltning
  1. Skold sylteglasset med kogende vand, sæt det på hovedet på et viskestykke og lad det dryppe lidt af. Skyld evt. også glasset med vodka e.l. for at sterilisere det.

  2. Kom alle krydderierne i glasset og fyld det op med de skyllede drueagurker.

  3. Kog eddike og sukker op og fyld glasset med drueagurker helt op. Det er vigtigt, at syltelagen er kogende, når den bliver hældt på glasset, og at glasset bliver fyldt helt op. Luk glasset til med det samme.

Noter/Anretning

Lad de syltede drueagurker trække i ca. 4 uger inden der tages hul på dem. I uåbnet stand kan drueagurkerne holde sig i mange måneder, hvis de opbevares et mørkt og køligt sted - gerne i køleskabet, men det mørkt skab kan også gå an.

Når glasset er åbnet skal det opbevares på køl, og jeg vil gætte på, at det kan holde sig i ca. 1 måned. Brug altid en ren gaffel til at fiske agurkerne op med, og agurkerne skal være dækket af syltelagen.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *