Surdej

Surdejsfocaccia – opskrift på lækkert madbrød med surdej

Udgivet af den 20. juli, 2021 i Brød, Surdej

Surdejsfocaccia - opskrift på lækkert madbrød med surdej

Efter jeg bagte surdejsfocaccia første gang, så har jeg ikke set mig tilbage. Det er noget af det skønneste, jeg længe har bagt, og jeg har efterhånden bagt surdejsfocaccia med olivenolie og havsalt et utal af gange. Opskriften har uden tvivl være længe undervejs, men nu er den endelig klar til at blive delt med jer, så læs med her.

Læs resten af indlægget

Fladbrød med surdej – opskrift på lækre surdejsfladbrød

Udgivet af den 8. januar, 2021 i Brød, Surdej

fladbrød med surdej

Fladbrød er skønt til mange retter, og de er oplagte, når der serveres tzatziki, hummus eller andre skønne slags dip og dyppelse. Her får du en opskrift på små, tykke surdejsfladbrød, som bliver luftige, bløde og super lækre.

Læs resten af indlægget

Surdejsvafler – opskrift på vafler med surdej

Udgivet af den 6. februar, 2020 i Morgenmad, Surdej

Surdejsvaffel med æbler, mandler og ahornsirup

Vafler er skønne på morgenbordet i weekenden, hvor det gerne må være lidt mere lækkert. Der er rig mulighed for at variere sine vafler med lige nøjagtig den topping, man er gladest for. Denne opskrift på surdejsvafler er en anderledes type vafler med en mere syrlig smag, som jeg klart kan anbefale alle surdejs- og vaffelfans at prøve.

Læs resten af indlægget

Surdejsboller med æble og hasselnødder

Udgivet af den 21. november, 2019 i Brød, Surdej

Surdejsboller med æble og hasselnødder

Friskbagt bagværk er helt klart en favorit på morgenbordet i weekenden herhjemme. Generelt er jeg bare virkelig vild med godt bagværk, og man kan få nogle vildt lækre resultater, hvis man bruger surdej til bagningen. Som variation af de traditionelle surdejsboller, som jeg har bagt mange gange, forsøgte jeg mig forleden med at komme friskrevet æble og hakkede hasselnødder i bolledejen. Det blev virkelig godt, og derfor får I opskriften på de lækre surdejsboller med æble og hasselnødder her.

Læs resten af indlægget

Pizzadej med surdej – opskrift på surdejspizza

Udgivet af den 14. november, 2019 i Brød, Pizza, pasta og ris, Surdej

Surdejspizza med kartoffel, squash, bacon og bøffelmælksmozzarella


Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for pizza. Faktisk så glad, at pizza næsten er gået hen og blevet fast inventar på vores ugentlige madplan om søndagen. Og her er der altså ikke tale om pizza fra den lokale pizzajoint. Tværtimod så er det en god, hjemmelavet surdejspizza med topping af god kvalitet, og nu er jeg efterhånden ved at være så tilfreds med resultatet, at jeg har besluttet mig for at dele opskriften på pizzadej med surdej med jer.

Læs resten af indlægget

Surdejsboller – opskrift på koldhævede boller med surdej

Udgivet af den 20. marts, 2019 i Brød, Surdej

Opskrift på nemme surdejsboller

Der er næsten ikke noget bedre end en langsom weekendmorgen med lækre, nybagte boller på bordet. Og det er endnu bedre, hvis disse boller er nemme, velsmagende surdejsboller, som kan forberedes aftenen før. Det er lige netop sådan nogle boller, du får opskriften på her.

Læs resten af indlægget

Surdej – guide til at lave og bruge surdej i køkkenet

Udgivet af den 11. marts, 2019 i Brød, Surdej

Surdej klar til brug

Surdej giver en fantastisk smag og tekstur i dit hjemmebagte brød eller boller til weekenden. Surdejens univers er stort, og det kan være svært at komme i gang, hvis man aldrig har prøvet det før. Her får du en grundig introduktion til, hvordan du starter en surdej op, og hvordan du kan bruge den i køkkenet.

Læs resten af indlægget