Fjerkræ

Gua bao – dampede boller med krydret and og sesam

Udgivet af den 12. januar, 2018 i Fjerkræ

Gua bao - dampede boller med krydret and og sesam

Gua bao, dampet bao eller bare bao er en dampet bolle, der typisk serveres med et stykke krydret og glaseret svinekød, lidt syltet grønt og frisk koriander e.l. Her har jeg dog valgt at servere de dampede bao boller med krydret stegt and, som vi havde tilovers fra juleaften, sammen med resterne af lidt syltet blandet grønt, jeg havde stående i køleskabet, lidt fintsnittet forårsløg og lidt ristet sesamfrø. 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon

Udgivet af den 6. oktober, 2017 i Fjerkræ, Påske, Tilbehør

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon er både nemt at lave og super lækkert, og som med alt andet, så smager det langt bedre, end hvad man kan købe i supermarkedet. 

Læs resten af indlægget

Kylling i cider- og sennepssauce – opskrift på braiseret kylling

Udgivet af den 10. februar, 2017 i Fjerkræ

Kylling i cider- og sennepssauce - opskrift på braiseret kylling

Jeg har længe godt kunne tænke mig at lave braiseret kylling i cider, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til at lave det. Nu har jeg langt om længe fået lavet kylling i cider, og det er jeg ked af, at jeg ikke har lavet før, for det smagte altså ret godt! 

Læs resten af indlægget

Kyllingebryst sous vide med parmesansauce

Udgivet af den 4. juni, 2016 i Fjerkræ

Kyllingebryst sous vide med hvide asparges og parmesansauce, Opskrift

Som du måske har læst her på bloggen, så købte jeg for noget tid siden en circulator, som flittigt er blevet brugt til at sous vide æg. Nu kom turen til at lave kyllingebryst sous vide for første gang, hvilket resulterede i et super lækkert og saftigt stykke kyllingebryst. 

Læs resten af indlægget

Coq au Riesling – en klassiker fra Alsace

Udgivet af den 2. april, 2016 i Fjerkræ

Coq au Riesling - en klassiker fra Alsace

Coq au Riesling er en dejlig smagfuld og lidt mere sommerlig ret end den klassiske Coq au Vin. Coq au Riesling er, som navnet indikerer, hane i Riesling og retten kommer oprindeligt fra Alsace. 

Læs resten af indlægget

Citronkylling med linser og appelsinglaserede gulerødder

Udgivet af den 20. marts, 2016 i Fjerkræ

Citronkylling med linser og appelsinglaserede gulerødder

Kylling og citron fungerer utroligt godt sammen, og jeg har allerede flere opskrifter på bloggen med denne skønne kombination. Denne gang har jeg lavet en gang citronkylling med appelsinglaserede gulerødder og kogte grønne linser fra Puy. Nemt, simpelt og super lækkert!

Læs resten af indlægget

Coq au vin – opskrift på en lækker fransk klassiker

Udgivet af den 21. januar, 2016 i Fjerkræ

Coq au vin - hane i vin

Weekenden står for døren, og så er der endelig tid til at kræse lidt ekstra for maden og bruge lidt mere tid i køkkenet. En oplagt mulighed for at gøre dette, er med en dejlig frankofil ret som coq au vin, for det smager intet mindre end forrygende. Og nej, det betyder ikke “kok i vin” (selvom du skal huske at smage på vinen, inden du hælder den i maden), men derimod “hane i vin”. 

Læs resten af indlægget

Salat med andebryst, grønkål og granatæble

Udgivet af den 14. december, 2015 i Fjerkræ, Salater

Salat med andebryst, grønkål og granatæble

And er en dejlig spise, og en fyldig salat med andebryst, grønkål, æble og granatæble er bestemt ingen undtagelse. Det er en dejlig nem og hurtig hverdagsret, der også smager skønt. 

Læs resten af indlægget

Kylling med parmaskinke og kartoffelkompot

Udgivet af den 17. august, 2015 i Fjerkræ

Kylling med parmaskinke og kartoffelkompot

Kylling med parmaskinke smager altså bare rigtig godt, og når man så også pakker en god håndfuld salvieblade med ind i parmaskinken, så er der ikke et øje tørt. Den fyldige og let salte smag fra parmaskinken komplementerer det lyse og delikate kyllingekød rigtig godt. 

Læs resten af indlægget

Cæsarsalat med kylling og savoykål – lækker salat med kylling og kål

Udgivet af den 25. marts, 2015 i Fjerkræ, Salater

Cæsarsalat med kylling, savoykål, gulerødder, parmesan og rugbrødscroutoner

Det er ikke altid, at der er lige meget tid til at lave mad i hverdagen, og i sådanne tilfælde er det rart, at man stadig kan bikse en lækker aftensmad sammen på kort tid. Denne gang blev det til en fyldig cæsarsalat med kylling og savoykål, der smagte skønt og mættede godt takket være de lidt grovere grøntsager. 

Læs resten af indlægget

Ovnstegt kylling med salvie og citron

Udgivet af den 17. marts, 2015 i Fjerkræ

Ovnstegt kylling med salvie og perlespeltsalat med savoykål, hytteost og syltede rødløg

Der er nu ikke noget som en hel ovnstegt kylling med salvie, fyldt med løg, citroner og andet godt. Kødet smager fantastisk, da det trækker smag fra både fyld og ben, og så smager det sprøde og salte skind jo bare skønt. 

Læs resten af indlægget

Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Udgivet af den 12. januar, 2015 i Fjerkræ

Kyllingepie med porre og sprød butterdej

Kyllingepie med porre og sprødt butterdejslåg er det perfekte måltid til det grå og stormfulde vejr som weekenden har budt på. I sådan et vejr skal der nemlig rigtig comfort food til, hvis du spørger mig. 

Læs resten af indlægget

Kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron

Udgivet af den 6. august, 2014 i Fjerkræ

Kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron

De sidste fem dage har der været mad, og især øl, i spandevis på programmet, da jeg har været en lille tur i Prag, hvilket der snart kommer et par indlæg om. Inden jeg drog afsted til Prag lavede jeg denne simple og lækre ret bestående af kyllingelår i ovn med salvie, hvidløg og citron og dertil lidt bagte grøntsager. 

Læs resten af indlægget

Tarteletter med høns i asparges – en nyfortolkning

Udgivet af den 25. juni, 2014 i Fjerkræ, Påske

Nyfortolkning af tarteletter med høns i asparges med friske asparges, ærter og sprødt kyllingeskind

Aspargessæsonen sluttede officielt igår, men lur mig om ikke vi sagtens kan få nogle af de sidste danske asparges i løbet af de næste par uger. Med frygt for, at sæsonen snart er slut, besluttede jeg mig her i weekenden for at lave en nyfortolkning af tarteletter med høns i asparges, hvor jeg brugte friske danske asparges, ærter og sprødt kyllingeskind. 

Læs resten af indlægget

Perlehønebryst med ratatouille

Udgivet af den 10. marts, 2014 i Fjerkræ

Perlehønebryst med ratatouille

Perlehøne er en dejlig og smagfuld spise, som man desværre ikke får så ofte. Det er en relativ stor afrikansk hønsefugl, som har lidt mørkere kød og mere smag end kylling. Her har jeg serveret et skønt fransk perlehønebryst med sprødt skind, ratatouille og lidt godt brød – simpelt, rustikt og lækkert! 

Læs resten af indlægget

Kyllingebryst i parmaskinke med manchego

Udgivet af den 22. september, 2013 i Fjerkræ

kyllingebryst i parmaskinke

Nu er alle de danske rodfrugter så småt begyndt at komme frem, og det er nu dejligt. Jeg havde et par gode kyllingebryster fra en princip! Label Rouge kylling liggende i fryseren, som i aftes endte med at blive brugt til denne ret med kyllingebryst i parmaskinke med skønne danske majs og pastinakker braiseret i lidt hvidvin.

Læs resten af indlægget

Butter chicken med raita – lækker og autentisk opskrift

Udgivet af den 1. august, 2013 i Fjerkræ

Butter chicken med raita - lækker og autentisk opskrift

Det kan diskuteres, hvorvidt en god gang butter chicken er sommermad, men én ting er sikkert: det smager satme godt! Og hvis inderne kan spise krydret og fyldige curries i varmen, så kan vi vel også. Jeg synes i hvert fald sagtens, at man kan spise indisk mad året rundt – det indiske køkken er trods alt meget andet end curries.

Læs resten af indlægget

Kylling i stegeso med hvide asparges og rabarberkompot

Udgivet af den 21. juni, 2013 i Fjerkræ

Kylling i stegeso med hvide asparges og rabarberkompot

For noget tid siden købte jeg mig en stegeso, som for nyligt blev indviet. Jeg valgte at lave en go’ gang kylling i stegeso med grillede danske hvide asparges, rabarberkompot og nye danske kartofler (med smør selvfølgelig). Rabarberkompot er eftersigende et klassisk tilbehør til fjerkræ, men jeg skal ærligt indrømme, at jeg var lidt skeptisk til at starte med – men det viste sig at være rigtigt (rigtig) godt!

Læs resten af indlægget

Kyllingefrikadeller og kartoffelsalat med kørvel og citron

Udgivet af den 26. april, 2013 i Fjerkræ

Kyllingefrikadeller med let kartoffelsalat

Som I måske har bemærket, har der været lidt stille på bloggen på det seneste, hvilket skyldes, at kæresten og jeg er flyttet i ny lejlighed. Så der har været rigeligt at se til med at pakke den gamle lejlighed ned, gøre den nye lejlighed klar til indflytning, flytte alle vores ting, pakke ud osv. Alt sammen mens universitetet og arbejdet i Cadenhead’s Whisky Shop også skulle passes. 

Læs resten af indlægget

Langtidsstegt and med æbler, svesker og appelsin

Udgivet af den 18. december, 2012 i Fjerkræ, Jul

Opskrift på langtidsstegt and med æbler, svesker og appelsin

Forleden var der langtidsstegt and på menuen herhjemme, og hvis jeg selv skal sige det, så blev det super godt. I stedet for at køre den helt klassisk kun med æbler og svesker, så fyldte jeg også lidt økologiske appelsiner og timian i anden, hvilket blev ret lækkert, så det skulle du tage at prøve næste gang du laver langtidsstegt and.

Læs resten af indlægget

Hel kylling i ovn med tomater og hvidløg

Udgivet af den 8. august, 2012 i Fjerkræ

Hel kylling i ovn med tomater og hvidløg, Opskrift

Jeg synes ofte, at kylling bliver forbundet med en kedelig hverdagsspise, især i form af saltvandspumpede brystfileter, og det er synd og skam. Kylling kan smage rigtig godt, hvis bare man køber kylling af god kvalitet – helst en hel kylling, da der sidder masser af smag i benene. Det er dog de færreste, der har råd til at købe en stor fin økologisk kylling til 150,- hver gang der står kylling på menuen.

Læs resten af indlægget

Lasagne med kylling, spinat og spidskål

Udgivet af den 2. juli, 2012 i Fjerkræ, Pizza, pasta og ris

Lasagne

Så er eksamensræset langt om længe overstået, og nu har vi en dejlig lang ferie i vente, hvilket selvfølgelig blev fejret med en go’ flaske vin forleden. Nu vil vi bare gerne ha’ en masse dejlig sol, så vi rigtigt kan nyde ferien. Men mon ikke den er på vej?

Læs resten af indlægget

Anderillette – opskrift på anderillette og confit de canard

Udgivet af den 19. januar, 2011 i Fjerkræ

Anderillette - nemt og lækkert

Anderillette er egentlig bare en grov postej lavet på confit af andelår. Confitering er en gammeldags måde at konservere fødevarer på ved at sylte dem i fedt, som derved forlænger holdbarheden. Anderillette kan f.eks. serveres sammen med eller ovenpå lidt brød eller for sig selv, og det smager helt fantastisk.

Læs resten af indlægget

Stegt andebryst med svampe og marsalasauce

Udgivet af den 23. november, 2010 i Fjerkræ

Andebryst med stegte svampe, blommer og marsalasauce

Stegte blommer er et skønt tilbehør til et rosastegt andebryst, og sammen med en kartoffelmos rig på smør, lidt stegte svampe og en marsalasauce, så har man faktisk et måltid der smager helt fantastisk. 

Læs resten af indlægget

Pasta med kylling og cremet flødesauce

Udgivet af den 10. november, 2010 i Fjerkræ, Pizza, pasta og ris

Pasta med kylling og cremet flødesauce

Denne pastaret er relativ hurtig at lave, og den blev derfor også lavet en dag, hvor jeg ikke rigtig havde tid til at lave det store i køkkenet. Så jeg åbnede køleskabet og kiggede, hvad der var at arbejde med; en halv flaske hvidvin, et par porrer og lidt champignoner, en bakke blommetomater på køkkenbordet og en pose pasta i skabet. Og dette er så, hvad der kom ud af det.

Læs resten af indlægget