Nu er alle de danske rodfrugter så småt begyndt at komme frem, og det er nu dejligt. Jeg havde et par gode kyllingebryster fra en princip! Label Rouge kylling liggende i fryseren, som i aftes endte med at blive brugt til denne ret med kyllingebryst i parmaskinke med skønne danske majs og pastinakker braiseret i lidt hvidvin.Hvad kyllingebrysterne angår valgte jeg at fjerne inderfileten, som blev hakket og rørt op med en go’ håndfuld manchego, friskhakket basilikum, olivenolie og salt og peber. Kyllingebrysterne blev banket flade med en kødhammer, fyldt med farsen af inderfileten, rullet sammen til en slags ballotine og pakket ind i parmaskinke. Man kan selvfølgelig også bare skære en lomme i hvert kyllingebryst, fylde farsen heri og komme parmaskinke uden om.
Læs også: Coq au Riesling – en klassiker fra Alsace
Netop nu er der sæson for danske majs, hvilket betyder, at man nærmest får dem smidt i nakken i diverse supermarkeder for tiden, og det er bare med at udnytte det – de smager nemlig skønt og kan slet ikke sammenlignes med dem, man kan få på dåse. Derudover kræver de næsten ingen forberedelse uanset om man koger, bager, damper eller griller dem. Vi valgte at smide majskolben i ovnen til den var færdig, hvorefter vi skar alle majsene af og vendte dem med smør og salt – skønt tilbehør til den dejlige kylling!
Kyllingebryst i parmaskinke med manchego
Ingredienser
- 2 store kyllingebryster af god kvalitet
- Manchego , revet
- 5-6 skiver parmaskinke
- En håndfuld friskhakket basilikum
- Et skvæt olivenolie
- 3-4 små pastinakker
- 0,5-1 dl hvidvin
- 1 majskolbe
- Et par gode klatter smør
Sådan gør du
- Fjern inderfileten fra kyllingebrysterne og bank forsigtigt brysterne jævnt flade.
- Hak de to inderfileter fint og rør dem op med et skvæt olivenolie, revet manchego, friskhakket basilikum, salt og peber.
- Fordel farsen på de to kyllingebryster og rul dem sammen.
- Rul parmaskinken udenom og sæt dem til side.
- Pastinakkerne skrælles og halveres og sættes til side.
- Kom majskolben i en 200 grader varm ovn (varmluft) og bag den i 20-30 min.
- De to kyllingeruller steges på en pande ved jævn varme i ca. 15-20 min. - sørg for at vende dem ofte så de bliver lige stegt på alle sider.
- Pastinakkerne steges i smør og olivenolie med skærefladen nedad til de er flotte gyldne. Vend dem og lad dem få lidt farve på den anden side.
- Tilsæt hvidvin til pastinakkerne, læg låg på og lad dem braisere i små 5 min. til de er møre.
- Tag låget af og lad hvidvinen koge lidt ind. Lige inden servering tilsættes en god klat smør som pastinakker vendes rundt i.
- Når majskolben er færdig fjernes blade og hår, og majsene skæres af med en skarp kniv. Vend dem med en go' klat smør (og evt. lidt god olivenolie) og lidt salt.
- Skær kyllingerullerne i skiver og server med de skønne majs og pastinakker.