Viden om råvarer

Det’ smørret der gør’et – smagning og masterclass i smør

Udgivet af den 8. marts, 2018 i Viden om råvarer

Det' smørret der gør'et - smørsmagning og masterclass i smør

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ret glad for smør! Hvis nogen altså skulle være i tvivl. Smør er et fantastisk produkt, der kan bruges på mange forskellige måder, og der er ikke mange ting, der ikke bliver bedre af lidt (læs: rigeligt) smør. Så da Mejeriforeningen i starten af året inviterede til en masterclass i smør, hvor vi bl.a. skulle blindsmage en masse forskellige smør, så fik de selvfølgelig prompte en tilmelding tilbage fra mig. 

Læs resten af indlægget

Mælk er ikke bare mælk – mælkesmagning med Mejeriforeningen

Udgivet af den 18. september, 2017 i Viden om råvarer

Mælkesmagning med Mejeriforeningen

Mælk smager bestemt ikke ens, og der er faktisk stor smagsforskel på f.eks. sødmælk fra forskellige producenter. Og det skal man altså hverken være ekspert eller mælkefanatiker for at kunne smage – det kræver blot, at man lige stopper op og smager efter engang. 

Læs resten af indlægget

Nyretapper – slagterens hemmelige udskæring

Udgivet af den 27. september, 2016 i Grill, Kødretter, Viden om råvarer

Nyretapper, Boeuf Onglet, Hanger Steak

Nyretapper er en af mine absolutte yndlingsudskæringer, når det kommer til oksekød. Og de senere år er det også gået hen og blevet mere og mere populært, men der er stadig mange, som ikke kender til denne enormt velsmagende udskæring. Men hvad er det egentlig for spøjs udskæring? Og hvordan tilbereder man det?

Læs resten af indlægget

Økologi – du kan gøre en forskel

Udgivet af den 12. oktober, 2015 i Reklame, Viden om råvarer

Økologi, friske øko-grøntsager på Torvet i Odense

Coop har sat sig for, at de i løbet af de næste fire år vil gøre Danmark dobbelt så økologisk, og da Maiken og jeg selv handler en del økologisk, så er det bestemt noget, som jeg gerne vil støtte op omkring. 

Læs resten af indlægget

Parmigiano Reggiano – den rigtige parmesan

Udgivet af den 24. november, 2014 i Viden om råvarer

Parmesan - Parmigiano Reggiano 60 Mesi

I sidste uge havde konsortierne bag Parmigiano Reggiano og Prosciutto di Parma inviteret til en hyggelig lille workshop, så vi kunne blive lidt klogere på især den fantastiske parmesan.

Læs resten af indlægget