Squashkage opskrift – lækker kage med squash
En klassisk squashkage går man aldrig galt i byen med. Det er en nem og velsmagende kage, som får sin lækre milde smag og svampede konsistens ved hjælp af gode mængder revet squash. Squashen får følgeskab af varme krydderier som kanel og kardemomme, og så har du en virkelig skøn kage, som både kan spises, som den er, eller jazzes op med glasur.
Læs resten af indlæggetRabarbercrumble – opskrift på nem crumble
Forår og sommer er lig med masser af skønne frugter, bær og grøntsager, og en af de dejligste er rabarber! De syrlige stænger kommer frem som noget af det første i foråret, og de er fantastiske i bagværk, hvor deres syre får lov til at give modspil til det søde. En af de nemmeste måder at nyde sine rabarber på er i en rabarbercrumble som denne med sprød topping og masser af fuldfed creme fraiche til.
Læs resten af indlæggetPeanutbutter cookies – opskrift på lækre cookies
Cookies er en af de ting, som alle kan lide. Jeg har i hvert fald aldrig mødt nogen, som ikke brød sig om en lækker, nybagt cookie, som gerne er sprød i kanten og lidt blød i midten. Jeg er selv vild med cookies, og denne variant med masser af peanutbutter og chokolade er ingen undtagelse.
Læs resten af indlæggetBanankage med chokolade – den bedste opskrift
Man går aldrig galt i byen med en banankage. Jeg har i hvert fald aldrig mødt nogen, som ikke kunne lide et lækkert stykke svampet banankage med masser af chokolade og nødder. Og det er lige nøjagtig sådan en sag, vi har med at gøre her: en klassisk svampet banankage med chokolade, nødder og fyldt velsmag.
Læs resten af indlæggetGalette med blommer, honning og timian
En galette er egentlig bare en tærte lavet uden en tærteform. Det er super nemt og hurtigt at bikse en gang mørdej sammen og fylde dem med en masse lækker frugt og vupti – så har du en skøn dessert eller kage til søndagskaffen.
Læs resten af indlæggetFastelavnsboller med remonce og mørk chokolade
Fastelavn er en af de tider på året, hvor man har en rigtig god undskyldning for at gå i køkkenet og bage en masse fastelavnsboller. Den traditionelle fastelavnsbolle findes i mange varianter, men her har jeg lavet en klassisk, sød bolle med et dejligt fyld af remonce og mørk chokolade.
Læs resten af indlæggetVaniljekranse – opskrift på sprøde vaniljekranse til julen
Julens småkager er en helt særlig ting. Næsten alle familier har hver sine traditioner, når det kommer til de små sprøde kager. Nogle bager brunkager, andre koger klejner eller måske er det pebernødder, der er favoritten. En af mine personlige favoritter er skønne, sprøde vaniljekranse.
Læs resten af indlæggetPanna cotta med skyr og passionsfrugt
Panna cotta er en skøn dessert, der efterhånden er blevet lavet i alverdens afskygninger, og selvom den klassiske panna cotta smager dejligt, så skal man også prøve noget nyt engang imellem. Her har jeg lavet panna cotta med skyr og passionsfrugt, som er et skønt alternativ til den klassiske panna cotta.
Læs resten af indlæggetSolbærsorbet med chokoladecreme og krokant
Desserter er ikke det, som der er mest af her på bloggen, men forleden da vi havde gæster til spisning, lavede jeg denne skønne dessert med solbærsorbet, chokoladecreme og hasselnøddekrokant, og den skal I da ikke snydes for.
Læs resten af indlæggetStore chokoladecookies med mandler
Store, let sprøde og chewy chokoladecookies – det er bare godt til en kop kaffe eller et iskoldt glas mælk! Og jeg er kommet frem til den helt perfekte opskrift, som jeg har besluttet mig for at dele med jer i dag.
Hjemmelavede romkugler – nem og hurtig opskrift på romkugler
Hjemmelavede romkugler er bare virkelig godt! Jeg har altid været vild med både romkugler og træstammer fra bageren, men i virkeligheden er det jo super nemt at lave selv. Samtidig er det en alletiders måde at få brugt kagerester på.
Læs resten af indlæggetAmerikanske pandekager – nem opskrift på pandekager
Sådan en stak amerikanske pandekager er skønne at starte søndagen ud på. De er både nemme og velsmagende, og de gør weekendmorgenmaden eller brunchbordet ekstra lækkert.
Læs resten af indlæggetScones med tranebær og kardemomme
På en langsom søndag morgen, hvor man rigtig skal hygge og ikke behøver at skynde sig, der er det virkelig luksus med sådan en omgang nybagte scones. Vi spiste dem på netop sådan en søndag, og med en varm kop kaffe og et blødkogt æg til så er lykken gjort. De gør sig dog også godt til eftermiddagskaffen eller måske som en del af en brunch.
Læs resten af indlæggetKrydret julekage med romsmørcreme
Her i juledagene er det rigtig hyggeligt at trisse rundt i køkkenet og bage lækkerier. Jeg fik lyst til at bage en julekage med varme krydderier og en smørcreme med masser af rom, så vi kunne komme lidt i julestemning herhjemme. Den smager skønt til en varm kop te, gerne med en rom ved siden af – det er jo jul.
Læs resten af indlæggetPebernødder – opskrift på hjemmelavede pebernødder
Julen nærmer sig og hertil hører sig en masse dejlig julebag! Heriblandt hjemmelavede pebernødder, som er meget bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Og så er det ufatteligt nemt og hurtigt at lave, så det er bare med at komme igang.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet koldskål – den bedste opskrift
Der er ingen tvivl om, at denne sommer har været virkelig varm indtil videre. På sådanne hede sommerdage er der én ting, som er et must: hjemmelavet koldskål!
Læs resten af indlæggetStikkelsbærfromage med krokant og tuille
Noget af det bedste ved den danske sommer er alle de skønne bær! Personligt er jeg stor fan af især jordbær og hindbær, men stikkelsbær er noget, som jeg faktisk ikke før har brugt så meget i køkkenet, hvilket jo er en skam, da det smager super godt. I år skulle det dog være, og så opstod ideen om en stikkelsbærfromage.
Læs resten af indlæggetRabarbertrifli med hvid chokolade og lakrids
Man ved, at det rigtig er blevet forår, når både de danske rabarber og asparges er kommet frem. Rabarber er mest brugt i det søde køkken, men en god rabarberkompot kan også være et skønt tilbehør til f.eks. en stegt kylling. Denne gang har jeg dog holdt mig i det søde køkken, da jeg forleden lavede en super simpel og lækker rabarbertrifli med hvid chokolade og lakrids.
Læs resten af indlæggetHvidvinspocheret pære, chokoladecreme og hasselnød
Nytårsdesserten stod på en variation af den franske klassiker Poire Belle-Hélène i form af hvidvinspocheret pære serveret med chokoladecreme. Ofte pocherer man pærerne i rødvin, men helt klassisk bliver de pocheret i sirup med vanilje.
Læs resten af indlæggetKlatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager
Jeg håber, at I alle har haft en go’ jul, og at I fik kreeret en fantastisk julemiddag. Efter julen står man som regel med en masse rester, og da min kærestes familie har tradition for at få risengrød d. 23. december, så fik vi selvfølgelig en rest med hjem, som vi kunne bruge til klatkager.
Læs resten af indlæggetPåskeæg med hvid chokolade og citron
Påsken står for døren, og selv om den står på en masse læsning i forbindelse med både Martins og mit studie, så synes jeg, at vi skulle forkæles med nogle små lækre påskeæg.
Læs resten af indlæggetPanna cotta med brombærpuré
Panna cotta er en utrolig lækker og simpel dessert, der oprindeligt stammer fra Italien. Forleden da der var bøf med hjemmelavet bearnaisesauce på menuen besluttede vi os for, at vi også ville have en lille dessert, og her faldt valget på en klassisk panna cotta. Vi havde en pose brombær liggende i fryseren fra i sommers, som endte med at blive brugt som “topping” i form af en puré.
Gâteau Marcel – opskrift på den bedste chokoladekage
Så er det blevet desserttid, og igen i år meldte jeg mig til at stå for desserten til nytårsaften. Desserter og det søde køkken er generelt det, jeg er gladest for at beskæftige mig med, hvilket jo er alletiders, da Martin er glad for at lave alt det andet mad. Desværre er det ikke helt så ofte, at der er tid eller anledning til at stå og hygge med søde sager, men lige netop nytårsaften er en god mulighed for at lave noget lækkert.
Læs resten af indlæggetBrombærtrifli med hjemmelavede makroner
Nogle gange skal det bare være nemt – også på dessertfronten – og så er en trifli det perfekte valg. Efter at have samlet en ordentlig posefuld brombær kreerede jeg denne vanvittigt velsmagende og utroligt simple brombærtrifli med hjemmelavede makroner.
Læs resten af indlæggetJordbærtærte med pistaciemasse
Jordbærsæsonen synger på sidste vers, og som afslutning på dette blev vi simpelthen nødt til at lave denne jordbærtærte. Tærten består af en sprød mørdejsbund, en lækker mazarinmasse med blendede pistacienødder og lækre søde danske jordbær på toppen, penslet med lidt ribsgele og drysset med grofthakkede pistacienødder. En sand himmerigsmundfuld!
Læs resten af indlæggetNemme og syndige brombærsnitter
Det er oftest mig, der laver de søde ting i køkkenet herhjemme, og denne gang stod den på lækre brombærsnitter. Vi har i længere tid haft planer om at prøve at lave hjemmelavede snitter, men egentlig havde vi tænkt på nogle klassiske hindbærsnitter eller måske nogle rabarbersnitter.
Crumble med æble og solbær
Så blev det tid til første indlæg med billede taget med det nye kamera. For jer der ikke har set, at jeg har fået opgraderet min iPhone 4 til et rigtig lækkert Nikon DSLR kamera.
Efter vi havde spist igår aftes var både kæresten og jeg lidt lækkersultne, så jeg gik i køkkenet for at se, hvad jeg kunne finde på, hvilket der kom denne lækre crumble ud af.
Læs resten af indlæggetCitrontærte med marengs
En klassisk citrontærte er en af de ting, der længe har stået på min to-bake-liste, det vil sige listen over de kager og desserter man spotter hist og her, som skal afprøves. Da vi så skulle beslutte os for desserterne til nytår, virkede det som et super godt valg. Når nu vi var grådige og ville have to desserter, virkede det også som en god idé, at den ene var en lidt friskere type dessert.
Læs resten af indlæggetChokolademousse med appelsin og pistaciekrokant
Så er det desserttid! Og det kan vi godt li’. Da vi skulle fastlægge nytårsmenuen, kunne vi ikke blive enige om, hvorvidt vi skulle ha’ chokolademousse eller citrontærte til dessert, så derfor valgte vi at starte med en lille portion chokolademousse og slutte af med citrontærte. Hvorfor nøjes med én dessert når man kan få to?
Læs resten af indlæggetÆbleskiver med kærnemælk – nem opskrift på æbleskiver
Æbleskiver hører sig julen til. Det er der ingen tvivl om. Desværre så får man alt for ofte serveret kedelige, slatne æbleskiver fra frost, som lige har været en tur i mikroovnen. Men det skal være slut nu, for her får du nemlig en opskrift på æbleskiver med kærnemælk, som smager helt fantastisk.
Læs resten af indlæggetCheesecake med brombærpuré
Hjemme ved os har vi den ordning, at Martin laver mad og jeg bager kagen. Og det synes jeg er en alletiders ordning, for jeg elsker at bage forskellige kager og lave desserter.
Læs resten af indlægget