Påskeæg med hvid chokolade og citron

Udgivet af den 27. marts, 2013 i Desserter og kager, Påske


Påskeæg med hvid chokolade og citron

Påsken står for døren, og selv om den står på en masse læsning i forbindelse med både Martins og mit studie, så synes jeg, at vi skulle forkæles med nogle små lækre påskeæg.

Vi går ikke så meget op i påsken herhjemme, og vi har hverken små kyllinger eller æg hængende rundt omkring. Men det gode ved påsken er, at det er undskyldning for at hygge i køkkenet og lave noget sødt man kan nyde til eftermiddagskaffen, nu hvor de fleste af os har fri de næste par dage, og man derfor har tid til lidt ekstra hygge.

Læs også: Fastelavnsboller med remonce og mørk chokolade

De små lækkerbiskner blev baseret på, hvad der var i køkkenet; marcipan, citron, hvid chokolade, mandler og frysetørrede jordbær. Man kan selvfølgelig sagtens vælge at bruge andre typer frysetørrede bær, eller noget lakridspulver ville også være lækkert. Der er mange muligheder, og denne variant er mit bud på en lækker kombination.

De er super nemme, og der er ikke særlig meget arbejdstid i dem, så hvis du står og mangler noget godt til familien i påskedagene, så er disse små påskeæg et godt bud. De kunne også være gode som en lille spiselig værtindegave i forbindelse med påskefrokosterne, som de fleste nok skal til her i weekenden.

Påskeæg med hvid chokolade og citron

Påskeæg med hvid chokolade og citron

Der kommer ca. 10 påskeæg (afhængigt af hvor store eller små du laver dem) ud af denne opskrift.
Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Forfatter: Maiken Bundgaard

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • Saft af en halv citron
  • 100 g hvid chokolade (f.eks. Valrhona Ivoire)
  • 10 mandler
  • Frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  • Marcipan og citronsaft æltes grundigt sammen i en skål og sættes på køl i en halv times tid. Herefter formes ca. 10 marcipanæg og i hvert æg ligges en mandel i midten. Stil herefter de formede æg på køl igen i en halv time.
  • Chokoladen smeltes over vandbad og marcipanæggene dyppes heri, så de bliver overtrukket med chokoladen. Pynt med små stykker frysetørret jordbær og opbevar påskeæggene på køl indtil de skal spises.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Maiken Bundgaard

Madøre med en forkærlighed for bagning og surdejseksperimenter. Jeg er vild med at lave simple, lækre og nærende retter, som bringer glæde i hverdagen. Økologi, kvalitet og råvarer i sæson er nøgleord i mit køkken. I øvrigt så er jeg Martins bedre halvdel, også kendt som fru rigeligtsmør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.