Flødekartofler opskrift – lækre flødestuvede kartofler
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for flødekartofler, men lad os nu bare være ærlige… hvem har ikke det? Sådan en gang kartoffelskiver, der er bagt i masser af fløde, kan jo ikke gå galt. Eller kan det? Jeg er desværre stødt på en del tarvelige og undersaltede kartofler i lidt for tynd “fløde” gennem mit liv, og det er altså synd og skam – for det kunne have været så godt! Hvis bare du husker at bruge en rigtig fløde og krydre dine kartofler, så skal der altså ikke ret meget til for at lave en gang super lækre, smovsede og ikke mindst velsmagende flødestuvede kartofler.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet friskost med krydderurter og olivenolie
Hjemmelavet friskost er nemt og ligetil, og så smager det skønt på et stykke hjemmebagt knækbrød. Denne friskost er lavet på kærnemælk og rørt med olivenolie og krydderurter, og der skal ikke særlig meget arbejde til, før du står med din helt egen hjemmelavede friskost. Den imponerer virkelig på frokostbordet og er skøn at have stående i køleskabet til eftermiddagssnacken.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg
Hjemmelavet æggesalat med karry er en skøn frokostret, der er utrolig nem at lave. Med lidt godt, hjemmebagt brød og lidt karse på toppen er æggesalat en velsmagende og nem ret, der kan spises både til hverdag og til familiefrokosten.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon
Hjemmelavet kyllingesalat med bacon er både nemt at lave og super lækkert, og som med alt andet, så smager det langt bedre, end hvad man kan købe i supermarkedet.
Læs resten af indlæggetLammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges
Der er ikke noget bedre end en god forårsfrikassé med noget godt kød og en masse skønne forårsgrøntsager i en dejlig cremet sauce. Og dét er lige præcis, hvad jeg lavede forleden: en skøn lammefrikassé med dild og fjordrejer.
Læs resten af indlæggetKoldhævede flutes – nem opskrift på flutes
For noget tid siden kastede jeg mig ud i at bage koldhævede flutes i et forsøg på at finde frem til den perfekte opskrift. Efter en masse forsøg (nogle bedre end andre) er det efterhånden lykkedes, og nu er opskriften på koldhævede flutes endelig klar til at blive delt med jer.
Læs resten af indlæggetStjerneskud deluxe med fjordrejer
Vi fortsætter med fjordrejer og asparges med mit bud på det klassiske stykke smørrebrød: stjerneskud. Og som du kan se på billedet, så endte det vist med at blive, hvad man kalder for et højtbelagt stykke smørrebrød.
Læs resten af indlæggetFjordrejer og stenbiderrogn med rygeost
Fjordrejer og stenbiderrogn er umiddelbart ikke den værste kombination på en tallerken, og når man kombinerer det med traditionelle smage som rugbrød, rygeost, asparges og radiser, så bliver det altså ikke meget bedre.
Læs resten af indlæggetKartoffelpizza med squash og rygeost
Hjemmelavet pizza er efterhånden ved at være et fast søndagsritual herhjemme og kartoffelpizza, eller pizza bianco om man vil, er en af dem, der ofte går igen om sommeren, når der er nye danske kartofler og masser af friske krydderurter.
Læs resten af indlæggetTarteletter med høns i asparges – en nyfortolkning
Aspargessæsonen sluttede officielt igår, men lur mig om ikke vi sagtens kan få nogle af de sidste danske asparges i løbet af de næste par uger. Med frygt for, at sæsonen snart er slut, besluttede jeg mig her i weekenden for at lave en nyfortolkning af tarteletter med høns i asparges, hvor jeg brugte friske danske asparges, ærter og sprødt kyllingeskind.
Læs resten af indlæggetLangtidsstegt lammekølle med rosmarin i ovn
Påsken nærmer sig, og for mange betyder det, at der skal lam på bordet, og i den forbindelse skal I da ikke snydes for en opskrift på langtidsstegt lammekølle i ovn. Jeg valgte at lave lammekølle med rosmarin, hvidløg og rødvin, som er rimelig klassisk, men det er virkelig også bare en kombination, der holder!
Læs resten af indlæggetPåskeæg med hvid chokolade og citron
Påsken står for døren, og selv om den står på en masse læsning i forbindelse med både Martins og mit studie, så synes jeg, at vi skulle forkæles med nogle små lækre påskeæg.
Læs resten af indlæggetRamsløgssmør – kryddersmør med ramsløg
Inden for de seneste par år er ramsløg gået hen og blevet ret populært, og sidste år så jeg flere supermarkeder, der solgte 100 g ramsløg for 15-20,-… og folk køber det på trods af, at man bare kan gå ned i skoven og hente alt det man vil gratis. Ramsløg kan blandt andet bruges til hjemmelavet ramsløgssmør, som smager skønt!
Læs resten af indlæggetBlinis med stenbiderrogn – opskrift på hjemmelavede blinis
Hjemmelavet blinis med creme fraiche, rødløg, stenbiderrogn og purløg er en fantastisk spise. Det er en utrolig klassisk servering, som bare smager skønt! Der er jo en grund til, at det er en klassiker.
Læs resten af indlæggetFocaccia – nem opskrift på hjemmebagt focaccia
Der er ikke meget bedre end et godt hjemmebagt brød. Hjemmebagt focaccia er noget af det lækreste brød, hvis du spørger mig. Det er bagt med masser af olivenolie og havsalt, hvilket gør det blødt og saftigt. Dette gør det også til det perfekte madbrød, som samtidig også smager helt fantastisk for sig selv.
Læs resten af indlægget