Påske

Her får du alle mine bedste påskeopskrifter og opskrifter til påskefrokost. Påsken er nemlig en skøn anledning til at lave en masse dejlig mad, og alle de skønne råvarer, der følger med foråret er så småt på vej. Der er både stenbiderrogn og ramsløg, og hvis du er heldig, så kan du også finde nogle franske eller tyske asparges – de danske lader desværre nok vente lidt på sig endnu.

Flødekartofler opskrift – lækre flødestuvede kartofler

Udgivet af den 28. marts, 2020 i Påske, Tilbehør

Cremede flødekartofler

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for flødekartofler, men lad os nu bare være ærlige… hvem har ikke det? Sådan en gang kartoffelskiver, der er bagt i masser af fløde, kan jo ikke gå galt. Eller kan det? Jeg er desværre stødt på en del tarvelige og undersaltede kartofler i lidt for tynd “fløde” gennem mit liv, og det er altså synd og skam – for det kunne have været så godt! Hvis bare du husker at bruge en rigtig fløde og krydre dine kartofler, så skal der altså ikke ret meget til for at lave en gang super lækre, smovsede og ikke mindst velsmagende flødestuvede kartofler.

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet friskost med krydderurter og olivenolie

Udgivet af den 16. juni, 2018 i Påske, Tilbehør

Hjemmelavet friskost med krydderurter

Hjemmelavet friskost er nemt og ligetil, og så smager det skønt på et stykke hjemmebagt knækbrød. Denne friskost er lavet på kærnemælk og rørt med olivenolie og krydderurter, og der skal ikke særlig meget arbejde til, før du står med din helt egen hjemmelavede friskost. Den imponerer virkelig på frokostbordet og er skøn at have stående i køleskabet til eftermiddagssnacken. 

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg

Udgivet af den 25. marts, 2018 i Jul, Påske, Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg

Hjemmelavet æggesalat med karry er en skøn frokostret, der er utrolig nem at lave. Med lidt godt, hjemmebagt brød og lidt karse på toppen er æggesalat en velsmagende og nem ret, der kan spises både til hverdag og til familiefrokosten.

Læs resten af indlægget

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon

Udgivet af den 6. oktober, 2017 i Fjerkræ, Påske, Tilbehør

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon er både nemt at lave og super lækkert, og som med alt andet, så smager det langt bedre, end hvad man kan købe i supermarkedet. 

Læs resten af indlægget

Lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Udgivet af den 2. juni, 2017 i Kødretter, Påske

Opskrift på lammefrikassé med dild, fjordrejer og asparges

Der er ikke noget bedre end en god forårsfrikassé med noget godt kød og en masse skønne forårsgrøntsager i en dejlig cremet sauce. Og dét er lige præcis, hvad jeg lavede forleden: en skøn lammefrikassé med dild og fjordrejer.

Læs resten af indlægget

Koldhævede flutes – nem opskrift på flutes

Udgivet af den 29. maj, 2016 i Brød, Påske

Nem opskrift på hjemmebagte koldhævede flutes

For noget tid siden kastede jeg mig ud i at bage koldhævede flutes i et forsøg på at finde frem til den perfekte opskrift. Efter en masse forsøg (nogle bedre end andre) er det efterhånden lykkedes, og nu er opskriften på koldhævede flutes endelig klar til at blive delt med jer. 

Læs resten af indlægget

Stjerneskud deluxe med fjordrejer

Udgivet af den 24. maj, 2016 i Fisk og skaldyr, Påske

Stjerneskud deluxe med fjordrejer og asparges

Vi fortsætter med fjordrejer og asparges med mit bud på det klassiske stykke smørrebrød: stjerneskud. Og som du kan se på billedet, så endte det vist med at blive, hvad man kalder for et højtbelagt stykke smørrebrød. 

Læs resten af indlægget

Fjordrejer og stenbiderrogn med rygeost

Udgivet af den 17. maj, 2016 i Fisk og skaldyr, Påske

Fjordrejer og stenbiderrogn, æggeblomme sous vide, rugbrødscrumble, asparges, radiser, rygeostcreme, rygeostsne

Fjordrejer og stenbiderrogn er umiddelbart ikke den værste kombination på en tallerken, og når man kombinerer det med traditionelle smage som rugbrød, rygeost, asparges og radiser, så bliver det altså ikke meget bedre. 

Læs resten af indlægget

Kartoffelpizza med squash og rygeost

Udgivet af den 18. maj, 2015 i Påske, Pizza, pasta og ris

Kartoffelpizza med squash, krydderurter og rygeost

Hjemmelavet pizza er efterhånden ved at være et fast søndagsritual herhjemme og kartoffelpizza, eller pizza bianco om man vil, er en af dem, der ofte går igen om sommeren, når der er nye danske kartofler og masser af friske krydderurter. 

Læs resten af indlægget

Tarteletter med høns i asparges – en nyfortolkning

Udgivet af den 25. juni, 2014 i Fjerkræ, Påske

Nyfortolkning af tarteletter med høns i asparges med friske asparges, ærter og sprødt kyllingeskind

Aspargessæsonen sluttede officielt igår, men lur mig om ikke vi sagtens kan få nogle af de sidste danske asparges i løbet af de næste par uger. Med frygt for, at sæsonen snart er slut, besluttede jeg mig her i weekenden for at lave en nyfortolkning af tarteletter med høns i asparges, hvor jeg brugte friske danske asparges, ærter og sprødt kyllingeskind. 

Læs resten af indlægget

Langtidsstegt lammekølle med rosmarin i ovn

Udgivet af den 13. april, 2014 i Kødretter, Påske

Opskrift på langtidsstegt lammekølle med rosmarin i ovn

Påsken nærmer sig, og for mange betyder det, at der skal lam på bordet, og i den forbindelse skal I da ikke snydes for en opskrift på langtidsstegt lammekølle i ovn. Jeg valgte at lave lammekølle med rosmarin, hvidløg og rødvin, som er rimelig klassisk, men det er virkelig også bare en kombination, der holder!

Læs resten af indlægget

Påskeæg med hvid chokolade og citron

Udgivet af den 27. marts, 2013 i Desserter og kager, Påske

Påskeæg med hvid chokolade og citron

Påsken står for døren, og selv om den står på en masse læsning i forbindelse med både Martins og mit studie, så synes jeg, at vi skulle forkæles med nogle små lækre påskeæg.

Læs resten af indlægget

Ramsløgssmør – kryddersmør med ramsløg

Udgivet af den 29. marts, 2012 i Påske, Tilbehør

Opskrift på hjemmelavet ramsløgssmør

Inden for de seneste par år er ramsløg gået hen og blevet ret populært, og sidste år så jeg flere supermarkeder, der solgte 100 g ramsløg for 15-20,-… og folk køber det på trods af, at man bare kan gå ned i skoven og hente alt det man vil gratis. Ramsløg kan blandt andet bruges til hjemmelavet ramsløgssmør, som smager skønt! 

Læs resten af indlægget

Blinis med stenbiderrogn – opskrift på hjemmelavede blinis

Udgivet af den 5. marts, 2011 i Fisk og skaldyr, Påske

Blinis med stenbiderrogn - opskrift på hjemmelavet blinis

Hjemmelavet blinis med creme fraiche, rødløg, stenbiderrogn og purløg er en fantastisk spise. Det er en utrolig klassisk servering, som bare smager skønt! Der er jo en grund til, at det er en klassiker. 

Læs resten af indlægget

Focaccia – nem opskrift på hjemmebagt focaccia

Udgivet af den 30. november, 2010 i Brød, Påske

Opskrift på focaccia med timian

Der er ikke meget bedre end et godt hjemmebagt brød. Hjemmebagt focaccia er noget af det lækreste brød, hvis du spørger mig. Det er bagt med masser af olivenolie og havsalt, hvilket gør det blødt og saftigt. Dette gør det også til det perfekte madbrød, som samtidig også smager helt fantastisk for sig selv.

Læs resten af indlægget

Få 3 gratis tips til at lave bedre mad

Vil du gerne lave bedre og mere velsmagende mad?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få 3 gratis tips, der giver dig bedre mad på bordet.

Mange tak for din tilmelding!