Brunede kartofler – opskrift på perfekte brunede kartofler
Når man tænker over det, så er brunede kartofler egentlig en finurlig ting – eller genial om man vil, for det smager jo fantastisk. For hvem finder lige på, at hælde kogte kartofler i en gang karamelliseret sukker? Men hvordan er det nu lige, at man laver de perfekte brunede kartofler? De fleste laver det jo kun få gange i løbet af et år, hvis ikke kun til juleaften (hvilket nok også er meget godt for den generelle folkesundhed).
Læs resten af indlæggetHjemmelavet æggesalat med karry og ramsløg
Hjemmelavet æggesalat med karry er en skøn frokostret, der er utrolig nem at lave. Med lidt godt, hjemmebagt brød og lidt karse på toppen er æggesalat en velsmagende og nem ret, der kan spises både til hverdag og til familiefrokosten.
Læs resten af indlæggetGrønkålssalat med æble og saltede valnødder
Noget af det bedste ved vinteren er kål, og herhjemme er især grønkål og palmekål storfavoritter. Vi laver ofte en simpel og lækker grønkålssalat med æble som tilbehør til maden herhjemme, og nu syntes jeg altså, at det var på tide at dele en opskrift med jer, så her får i en opskrift med grønkål, æbler, granatæblekerner og sprøde, saltede valnødder.
Læs resten af indlæggetVaniljekranse – opskrift på sprøde vaniljekranse til julen
Julens småkager er en helt særlig ting. Næsten alle familier har hver sine traditioner, når det kommer til de små sprøde kager. Nogle bager brunkager, andre koger klejner eller måske er det pebernødder, der er favoritten. En af mine personlige favoritter er skønne, sprøde vaniljekranse.
Læs resten af indlæggetKrydret julekage med romsmørcreme
Her i juledagene er det rigtig hyggeligt at trisse rundt i køkkenet og bage lækkerier. Jeg fik lyst til at bage en julekage med varme krydderier og en smørcreme med masser af rom, så vi kunne komme lidt i julestemning herhjemme. Den smager skønt til en varm kop te, gerne med en rom ved siden af – det er jo jul.
Læs resten af indlæggetPebernødder – opskrift på hjemmelavede pebernødder
Julen nærmer sig og hertil hører sig en masse dejlig julebag! Heriblandt hjemmelavede pebernødder, som er meget bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Og så er det ufatteligt nemt og hurtigt at lave, så det er bare med at komme igang.
Læs resten af indlæggetKlatkager af risengrød – nem opskrift på klatkager
Jeg håber, at I alle har haft en go’ jul, og at I fik kreeret en fantastisk julemiddag. Efter julen står man som regel med en masse rester, og da min kærestes familie har tradition for at få risengrød d. 23. december, så fik vi selvfølgelig en rest med hjem, som vi kunne bruge til klatkager.
Læs resten af indlæggetFlæskesteg med sprød svær – nem opskrift på flæskesteg
Flæskesteg er en fantastisk spise, som desværre alt for ofte ender med at blive en ret tør fornøjelse. Til gengæld bliver det ikke meget bedre, når man får serveret en dejlig saftig flæskesteg med sprød svær – og det er slet ikke så svært som man skulle tro at tilberede den perfekte flæskesteg med sprød svær.
Læs resten af indlæggetRødkålssalat med klementiner og græskarkerner
Selvom julen er overstået og de fleste sikkert har spist and og rødkål i store mængder i løbet af de sidste par dage, så skal I da ikke snydes for opskriften på denne lækre rødkålssalat, som jeg serverede til den langtidsstegte and forleden. Selvom det er en relativ simpel rødkålssalat, så smager den virkelig skønt, og så er det bare lækkert med et frisk tilbehør til anden.
Læs resten af indlæggetLangtidsstegt and med æbler, svesker og appelsin
Forleden var der langtidsstegt and på menuen herhjemme, og hvis jeg selv skal sige det, så blev det super godt. I stedet for at køre den helt klassisk kun med æbler og svesker, så fyldte jeg også lidt økologiske appelsiner og timian i anden, hvilket blev ret lækkert, så det skulle du tage at prøve næste gang du laver langtidsstegt and.
Læs resten af indlæggetÆbleskiver med kærnemælk – nem opskrift på æbleskiver
Æbleskiver hører sig julen til. Det er der ingen tvivl om. Desværre så får man alt for ofte serveret kedelige, slatne æbleskiver fra frost, som lige har været en tur i mikroovnen. Men det skal være slut nu, for her får du nemlig en opskrift på æbleskiver med kærnemælk, som smager helt fantastisk.
Læs resten af indlæggetHjemmelavet rødkål – nem opskrift på rødkål til jul
Julen nærmer sig stille og roligt og ingen jul uden rødkål. Og når nu der er sæson for kål, hvorfor så ikke lave den selv? Den hjemmelavede rødkål smager selvfølgelig langt bedre end den man kan købe i supermarkederne, og så er det faktisk slet ikke svært at lave selv.
Læs resten af indlægget