Rødkålssalat med klementiner og græskarkerner

Udgivet af den 26. december, 2012 i Salater | 0 kommentarer

Rødkålssalat med klementiner og græskarkerner

Selvom julen er overstået og de fleste sikkert har spist and og rødkål i store mængder i løbet af de sidste par dage, så skal I da ikke snydes for den rødkålssalat jeg serverede til den langtidsstegte and forleden. Jeg håber, at I ligesom jeg, har haft et par gode juledage med masser af mad, vin og andre lækkerier, og jeg vil i samme omgang slå et slag for, at man også sagtens kan spise både and og rødkål resten af året – det er jo en skøn spise. Rødkål kan f.eks. være rigtig lækkert i form af en frisk og sprød salat som denne. 

 

Rødkålssalat er perfekt til and

De første to dage serverede jeg denne salat som tilbehør til den langtidsstegte and sammen med kartofler stegt sprøde og gyldne i andefedt. Da der var mad til 3 dage i anden, valgte jeg på tredjedagen at lave en lille andesalat for at variere det lidt. Jeg vendte tern af friske æbler i resten af salaten, lavede en håndfuld croutoner stegt i andefedt og stegte det sidste and på panden (også i andefedt selvfølgelig) og serverede det hele som en lille frisk salat drysset med græskarkerner.

Læs også: Opskrift på hjemmelavet rødkål

Rødkålssalaten kan selvfølgelig også serveres sammen med andet end and. Den vil f.eks. passe glimrende til en god flæskesteg med sprød svær eller et godt stykke svinekød fra en glad gris.

Rødkålssalat med klementiner og græskarkerner
Udskriv
Denne portion passer til 6-8 personer som tilbehør. Er man i det listige humør vil en håndfuld ristede sesamfrø ikke skade.
Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Antal personer: 8
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
Rødkålssalat
  • 1/2 rødkål
  • 4 store klementiner (kan erstattes med en passende mængde appelsiner)
  • 50-75 g græskarkerner
Dressing
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 tsk. dijonsennep
Fremgangsmåde
Rødkålssalat
  1. Snit rødkålen så fint du kan og kom den op i en stor skål.
  2. Pil klementinerne, del skiverne og skær dem ud i mundrette stykker. Fjern evt. kerner og kom dem op i skålen til rødkålen.
  3. Rist græskarkerne af på en tør pande til de begynder at poppe. Rør jævnligt og hold øje med, at de ikke brænder på. Sæt dem til side og lad dem køle af.
  4. Rør en dressing af 6 spsk. god olivenolie og 2 spsk. balsamico og smag til med salt og peber.
  5. Vend dressingen i salaten og drys græskarkerne over ved servering.
Dressing
  1. Pisk ingredienserne godt sammen og smag til med lidt salt og peber.

 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Tak for din tilmelding.