Coleslaw – nem opskrift på hjemmelavet coleslaw

Udgivet af den 26. november, 2012 i Salater


Opskrift på coleslaw med fennikel og persille

I forrige uge var der pulled pork på menuen, og dertil hører sig selvfølgelig en god hjemmelavet coleslaw med en lækker og cremet dressing. Coleslaw er en super lækker salat/råkost, der primært består af fintsnittet hvidkål. Kombinationen af det friske og sprøde kål og den cremede creme fraiche-dressing er bare virkelig lækkert, og selvom det er særdeles godt til svinekød, så udgør det generelt et glimrende tilbehør til det meste grillede kød.

Spidskål eller hvidkål?

Selvom coleslaw er en utrolig simpel salat, så er der mange holdninger til, hvordan man laver den rigtig. Og det er både, hvad angår dressing og hvilken type kål, der skal i. Jeg er på ingen måde religiøs omkring min coleslaw, og selvom spidskål er min absolutte yndlingskål, så synes jeg faktisk, at hvidkål fungerer bedst i en klassisk coleslaw. Den lidt grovere hvidkål er bare lidt skarpere i smagen og holder sig sprød lidt længere i den cremede dressing. Når det så er sagt, så smager en coleslaw med spidskål altså også rigtig godt. Man kan selvfølgelig også gå ned ad den lidt mere alternative sti og bruge andre typer kål, som f.eks. savoykål eller rødkål.

Den bedste dressing til coleslaw

En helt klassisk coleslaw består blot af fintsnittet hvidkål og revne gulerødder i enten en vinaigrette- eller mayonnaisebaseret dressing, og her har jeg altså valgt at afvige lidt fra klassikeren. Jeg tilsætter nemlig ofte lidt fintsnittet fennikel samt en håndfuld friskhakket bredbladet persille til min coleslaw. Det giver lige lidt ekstra og passer ret godt til den snittede kål og gulerødder – og så er det bare altid lækkert med lidt friske krydderurter i maden.

Læs også: Hvidkålssalat med æble og yoghurt

Dressingen til coleslaw laver jeg altid på lige dele økologisk creme fraiche 18% og en god hjemmelavet mayonnaise. Og lige med creme fraiche, der synes jeg faktisk, at der er ret stor smagsforskel på de økologiske og dem der ikke er. Personligt foretrækker jeg creme fraiche fra Naturmælk eller Øllingegaard, da det ganske enkelt er dem jeg synes smager bedst, men smag dig frem og brug den du bedst kan lide. Jeg smager desuden dressingen til med lidt stødt spidskommen og honning, hvilket måske er lidt utraditionelt, men det smager virkelig godt.

Coleslaw med fennikel og persille

Hjemmelavet coleslaw med fennikel og persille

Coleslaw er en nem og lækker kålsalat med en skøn og cremet dressing.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Antal: 8
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 500 g hvidkål
  • 250 g gulerødder
  • 1-2 fennikel
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1-1,5 dl creme fraiche
  • 1-1,5 dl mayonnaise gerne hjemmelavet
  • Saften af ½-1 citron
  • Stødt spidskommen
  • 1 tsk. honning

Sådan gør du

  • Kasser de yderste blade og stokken af hvidkålen og skræl gulerødderne. Vask fenniklen og (fjern evt. det yderste lag, hvis det er meget grimt) og fjern stokken.
  • Snit det hele meget fint. Vask persillen godt og grundigt og hak den fint.
  • Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, og smag til med citronsaft, spidskommen, honning, salt og peber.
  • Vend dressingen sammen med kål, gulerødder, fennikel og persille.

Noter

Server f.eks. til en go’ gang pulled pork i ovn eller hjemmelavede spareribs med barbecuesauce.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.