Coleslaw med fennikel og persille

Udgivet af den 26. november, 2012 i Salater | 12 kommentarer

Opskrift på coleslaw med fennikel og persille

I forrige uge var der pulled pork på menuen, og dertil hører sig selvfølgelig coleslaw. Coleslaw er en utrolig lækker salat, der primært består af fintsnittet hvidkål, og som selvfølgelig kan serveres til meget andet end pulled pork. Det er generelt rigtig lækkert til det meste svinekød og f.eks. en go’ kylling med sprødt skind

Noget af det bedste ved efterår og vinter er al den dejlige kål vi kan spise. Jeg elsker kål, hvad enten det er sprøde grønkålschips, cæsarsalat med savoykål, rosenkålrødkål til jul, en frisk rødkålssalat eller en hvidkålssalat med æble og yoghurt. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at mulighederne er mange, og så er kål faktisk også ret sundt.

Jeg bruger typisk hvidkål til min coleslaw, men man kan også sagtens bruge andre typer kål som f.eks. spidskål eller savoykål. Derudover har jeg valgt at tilsætte lidt fintsnittet fennikel og masser af bredbladet persille. Dressingen smager jeg til med stødt spidskommen, honning og citronsaft, hvilket lige giver det sidste og sørger for, at du ender med en super velsmagende coleslaw!

Coleslaw med fennikel og persille
Coleslaw med fennikel og persille
Udskriv


Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Antal personer: 8
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
 • 500 g hvidkål
 • 250 g gulerødder
 • 1-2 fennikel
 • 1 bundt bredbladet persille
 • 1-1,5 dl creme fraiche
 • 1-1,5 dl mayonnaise (gerne hjemmepisket)
 • Saften af ½-1 citron
 • Stødt spidskommen
 • 1 tsk. honning
Fremgangsmåde
 1. Kasser de yderste blade og stokken af hvidkålen og skræl gulerødderne. Vask fenniklen og (fjern evt. det yderste lag, hvis det er meget grimt) og fjern stokken.
 2. Snit det hele meget fint. Vask persillen godt og grundigt og hak den fint.
 3. Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, og smag til med citronsaft, spidskommen, honning, salt og peber.
 4. Vend dressingen sammen med kål, gulerødder, fennikel og persille.
Noter/Anretning

Server f.eks. til en go' gang pulled pork eller spareribs.


12 Kommentarer

 1. Hej,

  Tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg har lige smidt en nakkefilet i køleskabet i saltlage til pulled pork og begynder nu at kigge på opskriften til coleslaw. Kan man anvende almindelig, fin persille i stedet for bredbladet persille?

  Med venlig hilsen,

  Anne

  • Kære Anne

   Tusind tak skal du have 🙂
   Det lyder sørme lækkert med nakkefileten – det kan du godt glæde dig til 🙂

   Du kan godt anvende alminde kruspersille i stedet for bredbladet persille. Personligt bruger jeg bare altid bredbladet persille, da det smager af mere/bedre. Du kan også gi’ coleslaw’en et skud purløg eller kørvel, hvis du skulle føle for det 🙂

   Venlig hilsen
   Martin

 2. Hej..

  Er der en fordel ved at lade den trække i noget tid inden servering?

  • Hej Thomas

   Umiddelbart vil jeg ikke mene, at det gør den helt store forskel. Jeg plejer, at vende coleslawen sammen med dressingen max. 1 time før servering for at sikre mig, at coleslawen er frisk og crunchy.

   Venlig hilsen
   Martin

 3. Hej Martin
  Nu har vi lavet hele pakken et par gange, både til gæster, men også bare god mad en weekend og vi er ikke blevet skuffet.
  Mange tak for nogle gode opskrifter.
  Mvh Rikke

  • Hej Rikke

   Mange tak for din kommentar! Jeg er rigtig glad for at høre, du I kan bruge mine opskrifter 🙂

   God weekend!

   Venlig hilsen
   Martin

 4. Hej Martin,
  Tak for en FED hjemmeside!!!
  Jeg har nu fået den uformelle kroning som familiens overhoved á Pulled Pork – takket være din lækre og meget nemme opskrift! Det er lækkert hver gang og alle i familien er ellevilde!! Tak for det.
  Har anbefalet din opskrift til mange

  • Hej Mette,

   Tusind tak 🙂

   Det må jeg nok sige, tillykke med kroningen – det er da ikke en dårlig titel at ha’ på sig 😉

   Jeg er glad for, at opskriften kan bruges.

   Venlig hilsen
   Martin

 5. Hej Martin,

  Jeg planlægger at lave den helt store omgang pulled pork burgere til min fødselsdag, og bruge dine opskrifter på det hele 😉

  Da jeg gerne vil forberede mig så godt som muligt, tænker jeg at bage burgerboller og lave barbecuesauce dagen før.
  Men jeg har lige et par spørgsmål til dig:

  – I hvor god tid tror du jeg kan lave din coleslaw? Kunne jeg fx snitte grøntsagerne og røre dressingen dagen før, og så bare vende det sammen på dagen? Eller er det bedst hvis grøntsagerne er frisk-snittede?

  – Jeg ville gerne sætte grisen i ovnen inden jeg går i seng (dvs ca. midnat), og den skal være klar ca kl 19. Hvilken temp. skal jeg starte med, og hvornår tror du ca. jeg skal skrue op?

  – Har du et forslag til en anden (grøn) salat man kunne servere ved siden af pulled pork burgere?

  På forhånd tak for hjælpen, jeg glæder mig virkelig til at kaste mig over dine lækre, overskuelige opskrifter, som seriøst får mit mundvand til at løbe 😉

  Mvh Katrine

  • Hej Katrine,

   Det lyder da til at blive en rigtig god fødselsdagsmiddag 🙂 Det er en fin idé at lave barbecuesauce og burgerboller dagen før.

   Ift. coleslawen kan du sagtens snitte grøntsager og lave dressing dagen før. Du kan sådan set også godt vende det sammen dagen før, men så vil coleslawen dog ikke være helt lidt så sprød – til gengæld så synes jeg, at den smager bedre, hvis den har fået lov at stå og trække en dags tid, men det er lidt en smagssag. Du kan i hvert fald godt forberede den dagen i forvejen 🙂

   Ift. grisen, så ville jeg nok sætte den i ovnen på 95-100 grader ved midnat og tage den ud ved 17-18 tiden og dække den over til I skal spise. For en god ordens skyld, så skal du nok lige holde øje med den de sidste par timer 🙂

   Hvad grøn salat angår, så kan man jo servere stort set, hvad som helst. Personligt kan jeg godt li’ en relativ simpel salat med f.eks. rucola, rødløg og nogle gode og søde tomater med en almindelig vinaigrette (1 del balsamico, 3 dele olivenolie, lidt sennep og salt og peber), men det kan jo varieres i det uendelige, så det er kun fantasien, som sætter grænser 🙂

   Jeg håber, at det hele bliver rigtig godt, og at du får en god fødselsdag 🙂

   Venlig hilsen
   Martin

 6. Hej Martin

  Hvis man ikke har mod på at hjemmepiske sin egen mayo, hvad skal man så gå efter? Er det mayo a la Hellmans og i den dur eller er det noget helt andet?

  På forhånd tak for hjælpen!

  • Hej Steffen,

   Nu er jeg ikke så velbevandret i færdigmayoer, men Hellman’s ville være et godt bud. Det skal dog siges, at det ikke er særligt svært at piske sin egen mayo, så det vil jeg til, hver en tid anbefale 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *