Coleslaw – nem opskrift på hjemmelavet coleslaw

Udgivet af den 26. november, 2012 i Salater


Opskrift på coleslaw med fennikel og persille

I forrige uge var der pulled pork på menuen, og dertil hører sig selvfølgelig en god hjemmelavet coleslaw med en lækker og cremet dressing. Coleslaw er en super lækker salat/råkost, der primært består af fintsnittet hvidkål. Kombinationen af det friske og sprøde kål og den cremede creme fraiche-dressing er bare virkelig lækkert, og selvom det er særdeles godt til svinekød, så udgør det generelt et glimrende tilbehør til det meste grillede kød.

Spidskål eller hvidkål?

Selvom coleslaw er en utrolig simpel salat, så er der mange holdninger til, hvordan man laver den rigtig. Og det er både, hvad angår dressing og hvilken type kål, der skal i. Jeg er på ingen måde religiøs omkring min coleslaw, og selvom spidskål er min absolutte yndlingskål, så synes jeg faktisk, at hvidkål fungerer bedst i en klassisk coleslaw. Den lidt grovere hvidkål er bare lidt skarpere i smagen og holder sig sprød lidt længere i den cremede dressing. Når det så er sagt, så smager en coleslaw med spidskål altså også rigtig godt. Man kan selvfølgelig også gå ned ad den lidt mere alternative sti og bruge andre typer kål, som f.eks. savoykål eller rødkål.

Den bedste dressing til coleslaw

En helt klassisk coleslaw består blot af fintsnittet hvidkål og revne gulerødder i enten en vinaigrette- eller mayonnaisebaseret dressing, og her har jeg altså valgt at afvige lidt fra klassikeren. Jeg tilsætter nemlig ofte lidt fintsnittet fennikel samt en håndfuld friskhakket bredbladet persille til min coleslaw. Det giver lige lidt ekstra og passer ret godt til den snittede kål og gulerødder – og så er det bare altid lækkert med lidt friske krydderurter i maden.

Læs også: Hvidkålssalat med æble og yoghurt

Dressingen til coleslaw laver jeg altid på lige dele økologisk creme fraiche 18% og en god hjemmelavet mayonnaise. Og lige med creme fraiche, der synes jeg faktisk, at der er ret stor smagsforskel på de økologiske og dem der ikke er. Personligt foretrækker jeg creme fraiche fra Naturmælk eller Øllingegaard, da det ganske enkelt er dem jeg synes smager bedst, men smag dig frem og brug den du bedst kan lide. Jeg smager desuden dressingen til med lidt stødt spidskommen og honning, hvilket måske er lidt utraditionelt, men det smager virkelig godt.

Coleslaw med fennikel og persille

Hjemmelavet coleslaw med fennikel og persille

Coleslaw er en nem og lækker kålsalat med en skøn og cremet dressing.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Antal: 8
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

 • 500 g hvidkål
 • 250 g gulerødder
 • 1-2 fennikel
 • 1 bundt bredbladet persille
 • 1-1,5 dl creme fraiche
 • 1-1,5 dl mayonnaise gerne hjemmelavet
 • Saften af ½-1 citron
 • Stødt spidskommen
 • 1 tsk. honning

Sådan gør du

 • Kasser de yderste blade og stokken af hvidkålen og skræl gulerødderne. Vask fenniklen og (fjern evt. det yderste lag, hvis det er meget grimt) og fjern stokken.
 • Snit det hele meget fint. Vask persillen godt og grundigt og hak den fint.
 • Rør creme fraiche og mayonnaise sammen, og smag til med citronsaft, spidskommen, honning, salt og peber.
 • Vend dressingen sammen med kål, gulerødder, fennikel og persille.

Noter

Server f.eks. til en go’ gang pulled pork i ovn eller hjemmelavede spareribs med barbecuesauce.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

12 Kommentarer

 1. Hej,

  Tak for en rigtig god hjemmeside. Jeg har lige smidt en nakkefilet i køleskabet i saltlage til pulled pork og begynder nu at kigge på opskriften til coleslaw. Kan man anvende almindelig, fin persille i stedet for bredbladet persille?

  Med venlig hilsen,

  Anne

  • Kære Anne

   Tusind tak skal du have 🙂
   Det lyder sørme lækkert med nakkefileten – det kan du godt glæde dig til 🙂

   Du kan godt anvende alminde kruspersille i stedet for bredbladet persille. Personligt bruger jeg bare altid bredbladet persille, da det smager af mere/bedre. Du kan også gi’ coleslaw’en et skud purløg eller kørvel, hvis du skulle føle for det 🙂

   Venlig hilsen
   Martin

 2. Hej..

  Er der en fordel ved at lade den trække i noget tid inden servering?

  • Hej Thomas

   Umiddelbart vil jeg ikke mene, at det gør den helt store forskel. Jeg plejer, at vende coleslawen sammen med dressingen max. 1 time før servering for at sikre mig, at coleslawen er frisk og crunchy.

   Venlig hilsen
   Martin

 3. Hej Martin
  Nu har vi lavet hele pakken et par gange, både til gæster, men også bare god mad en weekend og vi er ikke blevet skuffet.
  Mange tak for nogle gode opskrifter.
  Mvh Rikke

  • Hej Rikke

   Mange tak for din kommentar! Jeg er rigtig glad for at høre, du I kan bruge mine opskrifter 🙂

   God weekend!

   Venlig hilsen
   Martin

 4. Hej Martin,
  Tak for en FED hjemmeside!!!
  Jeg har nu fået den uformelle kroning som familiens overhoved á Pulled Pork – takket være din lækre og meget nemme opskrift! Det er lækkert hver gang og alle i familien er ellevilde!! Tak for det.
  Har anbefalet din opskrift til mange

  • Hej Mette,

   Tusind tak 🙂

   Det må jeg nok sige, tillykke med kroningen – det er da ikke en dårlig titel at ha’ på sig 😉

   Jeg er glad for, at opskriften kan bruges.

   Venlig hilsen
   Martin

 5. Hej Martin,

  Jeg planlægger at lave den helt store omgang pulled pork burgere til min fødselsdag, og bruge dine opskrifter på det hele 😉

  Da jeg gerne vil forberede mig så godt som muligt, tænker jeg at bage burgerboller og lave barbecuesauce dagen før.
  Men jeg har lige et par spørgsmål til dig:

  – I hvor god tid tror du jeg kan lave din coleslaw? Kunne jeg fx snitte grøntsagerne og røre dressingen dagen før, og så bare vende det sammen på dagen? Eller er det bedst hvis grøntsagerne er frisk-snittede?

  – Jeg ville gerne sætte grisen i ovnen inden jeg går i seng (dvs ca. midnat), og den skal være klar ca kl 19. Hvilken temp. skal jeg starte med, og hvornår tror du ca. jeg skal skrue op?

  – Har du et forslag til en anden (grøn) salat man kunne servere ved siden af pulled pork burgere?

  På forhånd tak for hjælpen, jeg glæder mig virkelig til at kaste mig over dine lækre, overskuelige opskrifter, som seriøst får mit mundvand til at løbe 😉

  Mvh Katrine

  • Hej Katrine,

   Det lyder da til at blive en rigtig god fødselsdagsmiddag 🙂 Det er en fin idé at lave barbecuesauce og burgerboller dagen før.

   Ift. coleslawen kan du sagtens snitte grøntsager og lave dressing dagen før. Du kan sådan set også godt vende det sammen dagen før, men så vil coleslawen dog ikke være helt lidt så sprød – til gengæld så synes jeg, at den smager bedre, hvis den har fået lov at stå og trække en dags tid, men det er lidt en smagssag. Du kan i hvert fald godt forberede den dagen i forvejen 🙂

   Ift. grisen, så ville jeg nok sætte den i ovnen på 95-100 grader ved midnat og tage den ud ved 17-18 tiden og dække den over til I skal spise. For en god ordens skyld, så skal du nok lige holde øje med den de sidste par timer 🙂

   Hvad grøn salat angår, så kan man jo servere stort set, hvad som helst. Personligt kan jeg godt li’ en relativ simpel salat med f.eks. rucola, rødløg og nogle gode og søde tomater med en almindelig vinaigrette (1 del balsamico, 3 dele olivenolie, lidt sennep og salt og peber), men det kan jo varieres i det uendelige, så det er kun fantasien, som sætter grænser 🙂

   Jeg håber, at det hele bliver rigtig godt, og at du får en god fødselsdag 🙂

   Venlig hilsen
   Martin

 6. Hej Martin

  Hvis man ikke har mod på at hjemmepiske sin egen mayo, hvad skal man så gå efter? Er det mayo a la Hellmans og i den dur eller er det noget helt andet?

  På forhånd tak for hjælpen!

  • Hej Steffen,

   Nu er jeg ikke så velbevandret i færdigmayoer, men Hellman’s ville være et godt bud. Det skal dog siges, at det ikke er særligt svært at piske sin egen mayo, så det vil jeg til, hver en tid anbefale 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.