Barbecuesauce – bedste opskrift på barbecue marinade

Udgivet af den 1. maj, 2012 i Grill, Tilbehør


Opskrift på hjemmelavet barbecuesauce

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og nu er solen for alvor ved at komme rigtigt frem. Det betyder, at der snart skal gang i grillen, og dermed også en god barbecuesauce. Mange af jer har sikkert allerede haft gang i grillen flere gange, men det kræver lidt mere af vejret, når man bor i en lejlighed uden altan. Forhåbentligt går der ikke så lang tid før jeg kan sætte mig ned på græsset med grillen og en kold flaske vin. 

Nu da jeg ingen have eller altan har, måtte jeg bruge ovnen, da jeg forleden forsøgte mig med pulled pork for første gang. Til pulled pork hører sig hjemmelavet coleslaw og en go’ barbecuesauce, ligeså vel som det hører sig til når der skal grilles. Barbecuesaucen vil også fungere fantastisk til en god gang spareribs på grillen.

Barbecuesauce – både til sauce og marinade

Jeg serverede som sagt denne barbecuesauce til pulled pork, men den egner sig også glimrende både som marinade og til glasering af kød på grillen. Forleden marinerede jeg noget kylling i den i et døgns tid, dryssede det med sesam og stegte det i ovnen. Det smagte helt fantastisk, og jeg kan kun forestille mig, at det vil smage meget bedre på grillen, hvor det også vil få lidt røgsmag.

Læs også: Hjemmelavet bearnaisesauce – nem opskrift på bearnaise

Noget af det vigtigste i en barbecuesauce er balancen mellem sødme og syre. Den må også gerne have noget styrke fra lidt chili, der giver noget kant, og så skal den selvfølgelig have lidt røgsmag. I bund og grund handler det selvfølgelig om balancen mellem alle smagene. Og der skal altså godt med sødme til, for at barbecuesaucen karamelliserer godt når man bruger den på grillen. Denne karamellisering giver en smule bitterhed, der også balanceres af sødmen i saucen.

Hjemmelavet barbecuesauce

Barbecuesauce – bedste opskrift på barbecue marinade

Lækker hjemmelavet barbecuesauce, der både kan bruges som marinade, tilbehør og på grillen.
4.56 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 1 dl ketchup
  • 50-100 g brun farin alt efter, hvor sød en barbecuesauce du ønsker
  • 2 spsk. æblecidereddike eller anden lys eddike
  • 2 tsk. soya
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chipotle
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Riv hvidløget fint og rør alle ingredienserne godt sammen.
  • Lad barbecuesaucen stå og hvile i ca. 10-15 min. til sukkeret er helt opløst. Man kan også varme det hele op i en gryde og lade det koge lidt sammen i et par minutter.
  • Hæld barbecuesaucen på glas og opbevar den på køl.

Noter

Brug barbecuesaucen til at marinere et godt stykke kød (f.eks. svinekød eller kylling), til spareribs eller som tilbehør til f.eks. pulled pork.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Få 3 gratis tips til at lave bedre mad

Vil du gerne lave bedre og mere velsmagende mad?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få 3 gratis tips, der giver dig bedre mad på bordet.

Mange tak for din tilmelding!