Barbecuesauce – nem og lækker opskrift

Udgivet af den 1. maj, 2012 i Tilbehør | 35 kommentarer

Opskrift på hjemmelavet barbecuesauce

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og nu er solen for alvor ved at komme rigtigt frem. Det betyder, at der snart skal gang i grillen. Mange af jer har sikkert allerede haft gang i grillen flere gange, men det kræver lidt mere af vejret, når man bor i en lejlighed uden altan. Forhåbentligt går der ikke så lang tid før jeg kan sætte mig ned på græsset med grillen og en kold flaske vin. 

Nu da jeg ingen have eller altan har, måtte jeg bruge ovnen, da jeg forleden forsøgte mig med pulled pork for første gang. Til pulled pork hører sig coleslaw og en go’ barbecuesauce, ligeså vel som det hører sig til når der skal grilles. Barbecuesaucen vil også fungere fantastisk til en god gang spareribs på grillen.

Læs også: Hjemmelavet bearnaisesauce – nem opskrift på bearnaise

Udover at jeg serverede denne barbecuesauce til polled pork, så er den også glimrende til at marinere kød i. Forleden marinerede jeg noget kylling i et døgns tid, dryssede det med sesam og stegte det i ovnen. Det smagte helt fantastisk, og jeg kan kun forestille mig, at det vil smage meget bedre på grillen.

En af de vigtigste ting i en barbecuesauce, hvis du spørger mig, er røg. Personligt kan jeg godt li’, hvis den også er lidt spicy, så i min barbecuesauce bruger jeg chipotle pulver (stødt, røget jalapeño). Er man ikke så glad for chili kan man sagtens bruge røget paprika i stedet for chipotle.

Barbecuesauce
Hjemmelavet barbecuesauce
Udskriv
Opskriften giver ca. 1,5 dl. barbecuesauce.
Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 1 dl god ketchup
  • 50-100 g brun farin alt efter, hvor sød en barbecuesauce man ønsker
  • 2 spsk. æblecidereddike eller anden lys eddike
  • 2 tsk. soya
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chipotle
  • 1 fed hvidløg
Fremgangsmåde
  1. Pres/riv hvidløget, rør alle ingredienserne godt sammen og lad barbecuesaucen stå og hvile i ca. 10-15 min. til sukkeret er helt opløst. Man kan også varme det hele op i en gryde og lade dig koge lidt sammen i et par minutter.

Noter/Anretning

Brug barbecuesaucen til at marinere et godt stykke kød (f.eks. svinekød eller kylling), til spareribs eller som tilbehør til f.eks. pulled pork.

 


35 Kommentarer

  1. Er det ikke rigeligt med farin?. Jeg syntes det lyder af meget med 100g.

    • Hej Birthe

      Du har ret i, at det er meget farin, der skal i men det er rigtigt nok. I løbet af noget tid bliver det opløst i ketchuppen og giver en rigtig fin balance (synes jeg).

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Jeg kan anbefale at man prøver at varme sovsen under svag varme, det får sukkeret til at karamelliserer sig og bliver endnu bedre.

    Mvh
    Søren

    • Hej Søren

      Tak for tippet! Det lyder da som en god idé, det vil jeg helt sikkert prøve næste gang 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  3. Jeg prøvede opskriften i går, og den smager forrygende. Jeg tog en lille smule mindre sukker end opskriften, men som med alt andet, så er det jo smag og behag. Et alternativ til at tilsætte røgede krydderier, er at ryge saucen selv. Har man en lille gryde der kan tåle ovn, er der intet i vejen for at sætte den på grillen sammen med rygflis. Og straks er der BBQ sauce til den nygrillede/røgede kylling f.eks.

    • Hej Michael

      Mange tak for din kommentar 🙂

      Det lyder da som en god idé at ryge saucen på grillen.. Det må jeg prøve en dag 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  4. Lækkert opskrift 🙂 Har lige lavet den og kan helt sikkert anbefale den.
    Jeg er til det mere spicy så jeg tilføjede lidt mere hvidløg, 1 tsk dijon sennep og en god tsk tabasco. Det var hvad jeg lige havde til rådighed. Det endte med at give et godt lille kick 🙂

    • Hej Jacob

      Tusind tak 🙂 Jeg er glad for at høre, at du kan li’ barbecuesaucen – det lyder også meget godt med lidt sennep og tabasco i!

      God weekend

      Venlig hilsen
      Martin

  5. Hva er holdbarhedstid på sådan en fætter?

    • Hej Line

      Det desværre ikke noget jeg kan svare dig på med sikkerhed, men jeg vil mene, at den sagtens kan holde sig en 2-3 uger i køleskabet. Hvis du kommer den på skoldede og atamonskyllede glas mens barbecuesaucen stadig er varm (så der bliver dannet undertryk i glasset) vil jeg mene, at den godt kan holde sig nogle måneder indtil den åbnes – det plejer dog sjældent at være et problem at få den spist 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  6. Så har jeg også prøvet den.
    Har dog et tvist;
    Kunne ikke finde røget jalapenos.
    Men man har vel et par friske chili liggende? 😉 jeg tog et par forskellige, snittede dem i tynde strimler, og lagde dem i saltlage.(rent salt) for at tørre dem ud til senere røgning. Bonus efter et par timer, med jævnlig ‘æltning’ er en god lyserød chili-salt 😉
    Når man skal røge strimlerne, kan man jo ligeså godt, lade dem ligge på saltet, så dette også får røg.
    Røget salt er guld, i en hurtig marinade!!!!!
    Opskriften er fuldt med ovenstående . Har kun smagt saucen rå, men hold da op den lover noget!!
    Lader den stå på køl til imorgen, den virker ret sød. Men det giver jo den gode grill-smag, hvis man kan ramme temp 😉

    • Hej Palle

      Det lyder som et spændende projekt du har været ude i! 🙂 Jeg kunne godt forestille mig, at de hjemmerøgede jalapeños var en success – især i barbecuesaucen!

      Venlig hilsen
      Martin

  7. Hej Martin Jeg vil lige hører dig om det kan lade sig gøre at genopvarme en hel pulled pork og hvordan jeg bedst gør det. Min yngste søn ønsker sig nemlig pulled pork til natmad til sin konfirmation næste forår og det ville være rart at kunne lave det i forvejen. Ville det kunne holde sig et par dage i køleskabet så jeg kan lave det et par dage i forvejen.
    Fik jeg sagt at vi er stor fan af din pulled pork her i familien og får meget ros når vi serverer den for vores gæster.
    Hilsen Vivi

    • Kære Vivi

      Det lyder da som alletiders natmad til en konfirmation. Du vil sagtens kunne lave det et par dage i forvejen. Hvad genopvarmning angår, så er det ikke noget jeg har erfaring med (andet end en lille portion i mikroovnen på 2. dagen). Umiddelbart ville jeg nok dække stegene over med staniol og varme dem op i ovnen ved 150-200 grader til de har en kernetemperatur på 75 grader eller derover.

      Men du kan jo evt. afprøve det næste gang du laver pulled pork 🙂

      Tak for rosen – jeg er glad for at høre, at I er blevet så glade for min opskrift 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

    • Det var da en rigtig god ide. Vi skal også have konfirmation til maj i år, og ved ikke helt hvad natmaden skal bestå af endnu. Jeg vil da lige foreslå dette for vores søn. Er sikker på han vil synes om ideen. 🙂

  8. Hej,

    Ville bare sige tak for en god opskrift. Vi spiste den med hotwings, kartoffelmos og grøntsager, og det var bare lækkert.

    God weekend,
    Mvh. Lasse

    • Hej Lasse

      Tak for din kommentar – jeg er glad for at opskriften kunne bruges 🙂 Det lyder godt nok også lækkert med en gang hotwings! 🙂

      God weekend…

      Venlig hilsen
      Martin

  9. Hej prøv at tilsætte lidt røgsalt, og en sjat whiskey det giver helt klart lige det sidste pift.

    • Hej Ulrik

      Tak for tippet! Nu bruger jeg trods alt røget chili/paprika, hvilket plejer at give en fin røgsalt, men et skvæt whisky vil jeg bestemt prøve mig med 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  10. kan det passe at kernetemp er ca 70 grader allerede efter 3 timer???

    • Det lyder lidt voldsomt, men det burde ikke være noget problem. Du kan evt. skrue temperaturen ned på 100 grader, men det burde som sagt ikke gøre noget. Kernetemperaturen vil jo aldrig overstige ovnens temperatur, så lad du bare nakkefileten ligge og hygge sig i ovnen til I skal spise 🙂

      God weekend!

      Venlig hilsen
      Martin

  11. Fantastisk sauce!! Den vil klart blive brugt hele sommeren:-)

  12. Ved godt at jeg er lidt sent ude, men det fungerer rigtig god at rive/pulle køddet og genopvarme det i ovn. Hæld evt over med lidt cola eller anden sodavand. Villa Farris fra Norge var rigtig lækker at have over, det er en sød champange sodavand, lidt i retning af Faxe Kondi.

  13. Kan man bruge saucen til helstegt pattegris. Vi skal holde fødselsdag for ca 50 pers, og da min mand er glad for sovs, var det måske en mulighed, da vi selv laver tilbehør mm. Mvh Pia

    • Hej Pia,

      Det vil jeg mene, at du sagtens kan. Det er en barbecuesauce, som jeg synes, at man godt kan servere til svinekød generelt. Mængden af brun farin kan selvfølgelig justeres lidt alt efter, hvor sød en barbecuesauce du ønsker 🙂

      • Mange tak for hurtigt svar. Lige et spørgsmål til, varm eller kold 🙂

        • Hej Pia,

          Du kan servere den både varm eller kold – det er lidt en smagssag, så det bestemmer du selv 🙂

  14. Hej Martin,

    Lige et twist.
    Jeg så på TV Gordon Ramsay lave BBQ sovs. Han blandede fint hakkede karameliseret løg i sin sovs.
    Så derfor har jeg taget din sovs, og blandet meget finthakket karameliseret (De må ikke være sorte) løg i, mens jeg varmen den op, for at smelte den brune farin, som Søren beskriver.
    Det giver virkelig en god smag. Din opskrift har fået meget ros, men nu kan mine gæster slet ikke få armene ned. 🙂

    • Hej Morten,

      Det lyder da som et skønt twist! Jeg elsker karamelliserede løg, så det skal jeg helt sikkert prøve næste gang. Jeg er glad for, at du har kunne bruge opskriften som inspiration – god weekend 🙂

  15. Er det stærk sennep du bruger i din opskrift?

    • Hej Mia,

      Jeg plejer at bruge dijonsennep, så ja, det er en stærk sennep 🙂

  16. Hej
    Skal lave pulled pork burgere ud fra din opskrift og vil høre hvor mange potioner BBS du vil lave til 19 per? har lavet en dobbelt, men er i tvivlom det er nok;O)

    • Hej Helene,

      Jeg tror, at du kan klare den med en tredobbelt portion af ovenstående opskrift, men for at være på den sikre side ville jeg nok lave en firedobbelt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *