Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og nu er solen for alvor ved at komme rigtigt frem. Det betyder, at der snart skal gang i grillen, og dermed også en god barbecuesauce. Mange af jer har sikkert allerede haft gang i grillen flere gange, men det kræver lidt mere af vejret, når man bor i en lejlighed uden altan. Forhåbentligt går der ikke så lang tid før jeg kan sætte mig ned på græsset med grillen og en kold flaske vin.
Nu da jeg ingen have eller altan har, måtte jeg bruge ovnen, da jeg forleden forsøgte mig med pulled pork for første gang. Til pulled pork hører sig hjemmelavet coleslaw og en go’ barbecuesauce, ligeså vel som det hører sig til når der skal grilles. Barbecuesaucen vil også fungere fantastisk til en god gang spareribs på grillen.
Barbecuesauce – både til sauce og marinade
Jeg serverede som sagt denne barbecuesauce til pulled pork, men den egner sig også glimrende både som marinade og til glasering af kød på grillen. Forleden marinerede jeg noget kylling i den i et døgns tid, dryssede det med sesam og stegte det i ovnen. Det smagte helt fantastisk, og jeg kan kun forestille mig, at det vil smage meget bedre på grillen, hvor det også vil få lidt røgsmag.
Læs også: Hjemmelavet bearnaisesauce – nem opskrift på bearnaise
Noget af det vigtigste i en barbecuesauce er balancen mellem sødme og syre. Den må også gerne have noget styrke fra lidt chili, der giver noget kant, og så skal den selvfølgelig have lidt røgsmag. I bund og grund handler det selvfølgelig om balancen mellem alle smagene. Og der skal altså godt med sødme til, for at barbecuesaucen karamelliserer godt når man bruger den på grillen. Denne karamellisering giver en smule bitterhed, der også balanceres af sødmen i saucen.
Barbecuesauce – bedste opskrift på barbecue marinade
Ingredienser
- 1 dl ketchup
- 50-100 g brun farin alt efter, hvor sød en barbecuesauce du ønsker
- 2 spsk. æblecidereddike eller anden lys eddike
- 2 tsk. soya
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. chipotle
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Riv hvidløget fint og rør alle ingredienserne godt sammen.
- Lad barbecuesaucen stå og hvile i ca. 10-15 min. til sukkeret er helt opløst. Man kan også varme det hele op i en gryde og lade det koge lidt sammen i et par minutter.
- Hæld barbecuesaucen på glas og opbevar den på køl.