Der er ikke noget som en god hjemmelavet burger! Og en nem måde at gøre den ekstra lækker på er ved at fylde den med en masse friske krydderurter, og nu når ramsløgene dækker de fleste skovbunde for tiden, så er det oplagt at lave burger med ramsløg.
Læs også: Vegetarburger med kikærtebøffer – opskrift på vegetarisk burger
For et par uger siden fik i en opskrift på syltede rødløg med rosmarin, og i den forbindelse blev der også lavet hjemmelavede burgere. De syltede rødløg er et super lækkert syrligt indslag burgeren, og sammen med bl.a. en god hjemmerørt ramsløgsmayonnaise, krydderurteolie og en lagret cheddar udgjorde dette “den bedste burger jeg nogensinde har lavet” (som min kæreste udbrød ved spisebordet). Med andre ord: burger med ramsløgsmayonnaise og syltede rødløg er bestemt et hit!
Læs også: Fiskeburger med sellerifritter
Udover ramsløgsmayonnaise, så blev der også lavet en krydderurteolie bestående en håndfuld blandede krydderurter (i dette tilfælde bredbladet persille, basilikum og ramsløg), som fik en tur i morteren sammen med lidt salt, peber og en god olivenolie. Hvor simpelt det end lyder, så løfter det burgeren til et helt nyt niveau.
Ingredienser
Ramsløgsmayonnaise
- 1 stort øko. æg
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 dl olie
- Friskpresset citronsaft
- En god håndfuld hakket ramsløg
- Salt og peber
Burger
- Hjemmelavede burgerboller
- Magert hakket oksekød
- En god lagret cheddar
- Syltede rødløg
- Dijonsennep
- Ketchup
- Salat, agurk, tomat etc.
- Evt. syltede agurker
- En god håndfuld blandede krydderurter
- En god olivenolie
Sådan gør du
Ramsløgsmayonnaise
- Kom alle ingredienserne (undtagen citronsaft og ramsløg) op i en høj beholder, og lad det evt. stå 5-10 min. til det har nogenlunde samme temperatur.
- Sæt din Bamix med beater blade påmonteret ned i beholderen og blend mens Bamix’en trækkes stille og rolig op. Det skal tage ca. 8-10 sek. at trække den op – og så er der mayo!
- Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber, og rør de friskhakkede ramsløg i.
- Lav gerne ramsløgsmayonnaisen i god tid, så den kan stå og trække nogle timer inden der skal spises.
Burger
- Lav krydderurteolien ved at hakke krydderurterne groft og giv dem en tur i morteren sammen med lidt salt og peber og en god olivenolie. Det skal have konsistens lidt ala en pesto.
- Form det hakkede oksekød til bøffer á 100-150 g, og steg dem på en god varm pande. Kom et par skiver cheddar på så snart bøfferne har fået en god stegeskorpe og er blevet vendt.
- Saml burgerne som du nu foretrækker. Jeg plejer at smøre bunden med dijonsennep, dernæst lidt ketchup efterfulgt af krydderurteolien, lidt hakket salat, agurk, tomat osv. Derefter kommes bøffen på, som toppes af med de syltede rødløg og evt. lidt syltede agurker. Der smørres et godt lag ramsløgsmayonnaise på låget og burgeren lukkes.
Noter
Indlægget indeholder affiliatelinks.