Burger med ramsløgsmayonnaise og krydderurteolie

Udgivet af den 22. april, 2014 i Kødretter


Burger med ramsløgsmayonnaise, syltede rødløg og krydderurteolie

Der er ikke noget som en god hjemmelavet burger! Og en nem måde at gøre den ekstra lækker på er ved at fylde den med en masse friske krydderurter, og nu når ramsløgene dækker de fleste skovbunde for tiden, så er det oplagt at lave burger med ramsløg.  

Læs også: Vegetarburger med kikærtebøffer – opskrift på vegetarisk burger

For et par uger siden fik i en opskrift på syltede rødløg med rosmarin, og i den forbindelse blev der også lavet hjemmelavede burgere. De syltede rødløg er et super lækkert syrligt indslag burgeren, og sammen med bl.a. en god hjemmerørt ramsløgsmayonnaise, krydderurteolie og en lagret cheddar udgjorde dette “den bedste burger jeg nogensinde har lavet” (som min kæreste udbrød ved spisebordet). Med andre ord: burger med ramsløgsmayonnaise og syltede rødløg er bestemt et hit!

Læs også: Fiskeburger med sellerifritter

Udover ramsløgsmayonnaise, så blev der også lavet en krydderurteolie bestående en håndfuld blandede krydderurter (i dette tilfælde bredbladet persille, basilikum og ramsløg), som fik en tur i morteren sammen med lidt salt, peber og en god olivenolie. Hvor simpelt det end lyder, så løfter det burgeren til et helt nyt niveau.

Burger med ramsløgsmayonnaise og krydderurteolie


Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk, Nordisk
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Ramsløgsmayonnaise

  • 1 stort øko. æg
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 dl olie
  • Friskpresset citronsaft
  • En god håndfuld hakket ramsløg
  • Salt og peber

Burger

  • Hjemmelavede burgerboller
  • Magert hakket oksekød
  • En god lagret cheddar
  • Syltede rødløg
  • Dijonsennep
  • Ketchup
  • Salat, agurk, tomat etc.
  • Evt. syltede agurker
  • En god håndfuld blandede krydderurter
  • En god olivenolie

Sådan gør du

Ramsløgsmayonnaise

  • Kom alle ingredienserne (undtagen citronsaft og ramsløg) op i en høj beholder, og lad det evt. stå 5-10 min. til det har nogenlunde samme temperatur.
  • Sæt din Bamix med beater blade påmonteret ned i beholderen og blend mens Bamix’en trækkes stille og rolig op. Det skal tage ca. 8-10 sek. at trække den op – og så er der mayo!
  • Smag mayonnaisen til med citronsaft, salt og peber, og rør de friskhakkede ramsløg i.
  • Lav gerne ramsløgsmayonnaisen i god tid, så den kan stå og trække nogle timer inden der skal spises.

Burger

  • Lav krydderurteolien ved at hakke krydderurterne groft og giv dem en tur i morteren sammen med lidt salt og peber og en god olivenolie. Det skal have konsistens lidt ala en pesto.
  • Form det hakkede oksekød til bøffer á 100-150 g, og steg dem på en god varm pande. Kom et par skiver cheddar på så snart bøfferne har fået en god stegeskorpe og er blevet vendt.
  • Saml burgerne som du nu foretrækker. Jeg plejer at smøre bunden med dijonsennep, dernæst lidt ketchup efterfulgt af krydderurteolien, lidt hakket salat, agurk, tomat osv. Derefter kommes bøffen på, som toppes af med de syltede rødløg og evt. lidt syltede agurker. Der smørres et godt lag ramsløgsmayonnaise på låget og burgeren lukkes.

Noter

Jeg har valgt at angive de fleste ingredienser uden mængder, da det afhænger af, hvor meget man ønsker at fylde i sin burger. Herhjemme plejer vi at lave bøffer af ca. 150 g magert hakket oksekød pr. mand, og resten varierer ellers en del. Opskriften på syltede rødløg finder du her.
Opskriften på ramsløgsmayonnaise rækker i hvert fald til 4 personer og er lavet med en bamix stavblender. Har man ikke sådan en, så laves den blot ved at piske æg, hvidvin og sennep luftigt, og så tilsætte olien lidt af gangen mens der piskes.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.