Som du måske har bemærket på Instagram, så er vi ret begejstrede for hjemmelavede burgere herhjemme, og en god, sprød fiskeburger er bestemt ingen undtagelse.
Sprød og greasy fiskeburger
Selvom en god klassisk okseburger med det hele smager fantastisk, så er jeg faktisk også ret glad for at prøve andre typer burgere af. Som du måske kan huske, så har jeg tidligere både lavet burger med ramsløgsmayonnaise og krydderurteolie og burger med chorizo og manchego, men jeg har faktisk også flere gange lavet fiskeburger – jeg har bare aldrig fået delt opskriften med jer. Jeg har efterhånden prøvet et par forskellige slags fiskeburgere af – både lavet med en fiskefars og med hele stykker fisk – og jeg er kommet frem til, at det fungerer bedst med hele stykker fisk. Fisken skal være af den magre type, og så skal den selvfølgelig paneres og steges i rigeligt smør.
Læs også: Hjemmelavede falafler i fladbrød
Læs også: Moules frites – opskrift på dampede blåmuslinger
Selvom en fiskeburger måske godt kan lyde lidt for sundt til nogle, så vil jeg gerne understrege, at denne fiskeburger er mindst ligeså greasy som en god klassisk okseburger. I burgeren kom jeg godt med moden avocado, lidt rucola (der lå lidt i køleskabet, som skulle bruges), sprødstegt paneret mørksej, lidt fintsnittet fennikel marineret i citronsaft og olivenolie og til sidst godt med tatarsauce. Avocadoen er fantastisk til at give noget cremet til burgeren, og den marinerede fennikel giver lidt frisk og syrligt til burgeren. Og sidst men ikke mindst, så er der ingen burger uden mayo, og her i form af tatarsauce, som egentlig bare er en mayo, der er rørt op med hakkede cornichoner, kapers og bredbladet persille, hvorefter den er smagt til med sennep og citronsaft. Desværre havde jeg ikke noget bredbladet persille i denne omgang, men det gik alligevel.
Fiskeburger med sellerifritter og tatarsauce
Ingredienser
Fiskeburger
- 2 modne avocadoer
- 1 citron
- 1 fennikel
- Evt. lidt salat
- 400 g mørksej i ca. 4 lige store stykker
- 1-2 æg
- Hvedemel
- Rasp (gerne af den grove slags f.eks. panko)
- 4 hjemmelavede burgerboller
Tatarsauce
- 1 portion hjemmelavet mayonnaise
- 1 lille rødløg
- 2-4 spsk. kapers
- 3-6 cornichoner
- Et lille bundt bredbladet persille
- Sennep
- Citronsaft
Sellerifritter
- 1 selleri
- Olivenolie
- Evt. et lille bundt timian citrontimian eller anden krydderurt
Sådan gør du
Fiskeburger
- Skær avocadoen ud og pres godt med citronsaft udover, så den ikke oxiderer.
- Snit fenniklen helt fint (f.eks. på en mandolin) og vend med lige dele citronsaft og olivenolie. Smag til med lidt salt og sæt til side.
- Panér fisken: vend den først i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
- Steg fisken i rigeligt smør på alle sider, så fileterne bliver flotte og gyldne. Stik evt. en stegenål i fisken i 3-5 sek. og mærk temperaturen på læben. Er den lun, så er fisken ved at være færdig.
- Lun eller rist gerne burgerbollerne inden servering.
Tatarsauce
- Hak rødløg, kapers, cornichoner og persille fint og rør det sammen med mayonnaisen. Mængderne er lidt på slum, så smag dig frem.
- Smag tatarsaucen til med sennep og citronsaft og lad den gerne stå at trække minimum 30 min. på køl inden servering.
Sellerifritter
- Skræl selleriet og skær det ud i grove stave.
- Vend selleristavene med olivenolie, krydderurter, salt og peber.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 45 min.
Noter
Indlægget indeholder affiliatelinks.