Så blev det tid til en lille udfordring – nemlig Madbloggerudfordringen, hvor 74 skandinaviske madbloggere har dystet med hinanden. I denne omgang var udfordringen, at splejse en af sine egne opskrifter med en opskrift fra den blog man fik tildelt (tilfældigt).
Bag madbloggerudfordringen står Nada fra La Cucina Nada, som i denne omgang har fået lidt hjælp af Thomas fra Madet Mere. Jeg fik tildelt den norske blog Enkelt og Greit, hvor jeg skulle udvælge en opskrift, som jeg skulle splejse med en af mine egne opskrifter. Efter at have bladret de fleste opskrifter igennem faldt det endelige valg på Svinesymfoni med paprikapuré, som jeg valgte at splejse med min opskrift på hjemmelavede burgerboller. Dette kom der så ovenstående spanskinspirerede burger ud af med chorizo, svinemørbrad, manchego og en krydret pure på grillede røde peberfrugter. Derudover kom jeg også lidt hjemmerørt mayo (1-2-3-Bamix! og så er der mayo), lidt frisk hjertesalat og rødløg.
Til sådan en lækker burger med chorizo og manchego kom der selvfølgelig også en go’ øl på bordet! I denne omgang faldt valget på en Gyldenkam fra Munkebo Mikrobyg, som er en rigtig lækker Pale Ale/Weißbier med masser af amerikansk humle og gæret med en unik blanding af både amerikansk ale gær og bayersk hvedegær, som giver en helt unik karakter til øllen. Generelt synes jeg, at humlede øl fungerer rigtig godt til burgere, og Gyldenkam var ingen undtagelse. Jeg har endnu til gode at smage alle øllene fra Munkebo Mikrobryg, men de øl, som jeg har smagt indtil videre, er rigtig lækre. Der er ingen tvivl om, at Claus Christensen, som står bag bryggeriet, ved hvad han laver.
Ingredienser
Peberfrugtspuré
- 2 røde peberfrugter
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. sort peber
- 1 tsk. sød paprika
- 1 spsk. creme fraiche 18%
- Evt. et squeeze citronsaft
Burgeren
- 4 burgerboller
- 1 svinemørbrad
- 3-4 skiver god chorizo pr. mand
- 1-2 små hoveder hjertesalat
- 1 rødløg
- Manchego
- Evt. lidt god mayo
Sådan gør du
Peberfrugtspuré
- De 2 røde peberfrugter grilles (ca. 15 min. på en glohed grillpande) til de er helt sorte udenpå. Dette kan selvfølgelig også gøres på en grill, i ovnen, med en gasbrænder etc.
- Når peberfrugterne er helt sorte lægges de i en pose, som lukkes godt til, hvor de skal ligge i ca. 10 min.
- Lav krydderiblandingen ved at riste alle de hele krydderier af på en tør pande, hvorefter de pulveriseres, f.eks. i en morter eller minihakker.
- Tag de grillede peberfrugter op af posen og fjern den sorte skind og kernehuset.
- Blend kødet fra peberfrugterne til en lind puré sammen med creme fraiche.
- Tilsæt paprika og smag til med krydderiblandingen (du skal ikke bruge det hele), citronsaft, salt og peber.
Burgeren
- Svinemørbraden brunes godt af på en pande og sættes i en 150 grader varm ovn til den har en kernetemperatur på 60 grader (ca. 10-15 min. afhængig af størrelse), så den er let rosa. Ønskes den gennemstegt steges den til en kernetemperatur på 65 grader.
- Tag den ud af ovnen og lad den hvile 10-15 min. inden den skæres i 0,5-1 cm. tykke skiver
- Steg chorizoen i lidt olivenolie på en pande inden servering.
- Snit rødløg fint, vask hjertesalaten og riv den i grove stykker og skær manchegoen i skiver.