Burgerboller – opskrift på hjemmelavede burgerboller

Udgivet af den 8. juni, 2011 i Brød | 10 kommentarer


Opskrift på hjemmelavede burgerboller

Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de kedelige og tørre burgerboller man kan købe i supermarkedet. Disse hjemmelavede burgerboller er saftige og smagfulde, og helt sikkert ventetiden værd. 

 

Hjemmelavede burgerboller er bedst!

Sådan en rigtig hjemmelavet burger med hjemmelavede burgerboller, en stor rosastegt hakkebøf og en go’ gang (lagret) cheddar er bare lækkert! Og disse burgerboller er saftige, bløde og fyldt med smag til forskel fra dem du køber nede i supermarkedet. Derudover er hjemmelavet burger dejlig nem aftensmad (i hvert fald hvis du har bagt bollerne på forhånd).

Læs også: Fiskeburger med sellerifritter og tatarsauce

Bollerne kan f.eks. smøres med HP sauce, ketchup, remoulade, sennep, mayonnaise eller hvad du nu lige føler for. Jeg kan godt li’ min burger med en go’ krydret mayo, ketchup og sennep, hvor kæresten foretrækker uden sennep. Derudover fyldte vi godt med frisk sprød salat, lidt tomater, rødløg og syltede drueagurker i, og så en dejlig stor hakkebøf med masser af (lagret) cheddar på.

 

Frysning og genopvarmning af hjemmebagte burgerboller

Disse boller kan sagtens bages på forhånd og de kan spises en 2-3 dage efter de er bagt. I så fald skal de bare lige varmes op i ovnen eller ristes på en brødrister først. Bollerne kan også sagtens fryses ned og holder sig ca. 1 måned på frost. Når det så er sagt, så er de altså bedst når de lige er kommet ud af ovnen, så hvis tiden er til det, vil jeg anbefale at bage dem samme dag som de skal spises.

Læs også: Burger med ramsløgsmayonnaise og krydderurteolie

Opskriften er inspireret af Claus Meyers opskrift fra Meyers Bageri som du godt kan komme ud og købe, hvis ikke du allerede har gjort det (ja, ved godt, at jeg har sagt det før, men det er altså en rigtig god bog, hvis du vil igang med at bage).

Til vores burger serverede vi i denne omgang ovnfritter med hjemmelavet chilimayo og en Dry Martini, som faktisk fungerer glimrende til hjemmelavede burgere.

Opskrift på hjemmelavede burgerboller, Hjemmelavet burger

Burgerboller - opskrift på hjemmelavede burgerboller

Print opskrift
4 fra 1 stemme
Du får 14 burgerboller ud af denne opskrift. Ønsker man en mere traditionel burgerbolle kan man udelukke kernerne og kun bruge hvedemel.
Ret: Bagværk
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 700 g hvedemel
  • 100 g grov ølandshvede eller anden grov mel
  • 50 g hørfrø (andre kerner som solsikkefrø eller græskarkerner kan også bruges)
  • 75 g sukker
  • 15 g havsalt
  • 75 g blødt smør
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en skål og ælt det godt igennem i ca. 6-8 min. Enten på en røremaskine eller i hånden.
  • Dæk dejen til og lad den hvile lunt i en times tid.
  • Vend dejen ud på et bord drysset med mel, del den i to og rul dem ud til to pølse.
  • Del hver pølse i syv lige store dele og form stykkerne til boller.
  • Pensl bollerne med vand, dyp dem i sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min.
  • Tryk bollerne flade så de får den ønskede størrelse og lad dem hæve i yderligere én time.
  • Bag bollerne i 12-15 min. ved 220 grader og lad dem køle af på en rist.

Noter/Anretning

Burgerbollerne holder sig friske et par dage og ellers kan de holde sig et par måneder på frost. Brug f.eks. de hjemmebagte burgerboller til en klassisk burger, en fiskeburger, pulled pork eller pulled beef.

 

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

10 Kommentarer

  1. Der bare meget få ting i verden, der er bedre end en hjemmelavet burger med hjemmebagte boller. Helt seriøst, det slår alle restauranter.

    Har min egen favoritopskrift på burgerboller, men den der ser også god ud. Må hellere få fat i Meyer-bogen; den bliver jo skrevet om overalt 🙂

    God weekend.

    • Det har du nemlig ret i.. Det kan være helt fantastisk.

      Meyers Bageri er helt klart pengene værd hvis man gerne vil lære eller blive bedre til at bage.

      God weekend til dig også 🙂

  2. Tak for opskriften! De blev rigtig gode

    • Det glæder mig, at opskriften kunne bruges 🙂

  3. De ser lækre ud! Glæder mig til at lave dem senere i dag. Jeg var oppe halv fire i nat for at tænde for ovnen med min pulled pork.. Så lige om lidt skal der laves vinegar-sauce og coleslaw efter opskrifterne her på siden. Mums!

    • He Iben

      Tak skal du ha’ 🙂 Det lyder da som en glimrende måde at skyde weekenden igang på 😀

      God fornøjelse med det og god weekend 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  4. Super boller – de bedste jeg har smagt til burger/pp!

    Er det muligt at koldhæve dem hvis man ikke har tid til at klaregøre dem på dagen?

    • Det er jeg glad for, at du synes 🙂

      Jeg har ikke selv prøvet at koldhæve dem, men det tror jeg sagtens, at man kan, hvis bare, at du halverer mængden af gær.

      Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver, hvis du giver det et forsøg 🙂

      Venlig hilsen
      Martin

  5. Hej Martin
    Kan bollerne fryses , havde tænkt at lave bollerne i dag ,og serverer dem om 6 dage .
    Kh. Carsten

    • Hej Carsten,

      De er selvfølgelig allerbedst når de er helt friskbagte, men ja, de kan sagtens fryses. Herhjemme har vi næsten altid lidt burgerboller liggende i fryseren. De skal bare lige tøes op og lunes eller ristes, og så er de klar til servering 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!