Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de kedelige og tørre burgerboller man kan købe i supermarkedet. Disse hjemmelavede burgerboller er saftige og smagfulde, og helt sikkert ventetiden værd.
Hjemmelavet burger er bedst!
Sådan en rigtig hjemmelavet burger med hjemmelavede burgerboller, en stor rosastegt hakkebøf og en go’ gang (lagret) cheddar er bare lækkert! Og disse burgerboller er saftige, bløde og fyldt med smag til forskel fra dem du køber nede i supermarkedet. Derudover er hjemmelavet burger dejlig nem aftensmad (i hvert fald hvis du har bagt bollerne på forhånd).
Læs også: Fiskeburger med sellerifritter og tatarsauce
Bollerne kan f.eks. smøres med HP sauce, ketchup, remoulade, sennep, mayonnaise eller hvad du nu lige føler for. Jeg kan godt li’ min burger med en go’ krydret mayo, ketchup og sennep, hvor kæresten foretrækker uden sennep. Derudover fyldte vi godt med frisk sprød salat, lidt tomater, rødløg og syltede drueagurker i, og så en dejlig stor hakkebøf med masser af (lagret) cheddar på.
Burgerboller – opskrift på hjemmelavede burgerboller
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 800 g hvedemel erstat evt. en smule med lidt grov mel
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- Mælk til pensling
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en skål og ælt det godt igennem i ca. 6-8 min. Enten på en røremaskine eller i hånden.5 dl lunkent vand, 25 g gær, 800 g hvedemel, 75 g sukker, 15 g havsalt, 75 g blødt smør
- Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hvile lunt i en times tid.
- Vend dejen ud på et bord drysset med mel, del den i to og rul dem ud til to pølse.
- Del hver pølse i syv lige store dele og form stykkerne til boller.
- Pensl bollerne med mælk, dyp dem i sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min.Sesamfrø, Mælk
- Tryk bollerne flade så de får den ønskede størrelse og lad dem hæve i yderligere én time.
- Bag bollerne i 12-15 min. ved 220 grader og lad dem køle af på en rist.
Noter
Spørgsmål til hjemmebagte burgerboller
Ja, man kan med fordel koldhæve dejen. Halver blot mængden af gær og lad dejen hæve et par timer på køkkenbordet efter den er æltet. Sæt den derefter på køl til dagen efter og tag den gerne ud 1-2 timer før bollerne skal formes. Når bollerne skal efterhæve, så kan du med fordel sætte bradepanden i en kold ovn med et fad i bunden, hvor du hælder lidt kogende vand i. Dette giver et lunt og fugtigt miljø, hvor bollerne hæver bedre. Husk at tage bradepanden ud inden du tænder ovnen for at bage bollerne.
Ja, det kan de sagtens. De holder sig fint 2-3 måneder på frost.
Bollerne holder sig fint friske i et par dage efter de er bagt. Bollerne kan enten lunes i ovnen med lidt damp eller halveres, smøres med mayo og steges på skærefladen inden servering.