
Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de kedelige og tørre burgerboller man kan købe i supermarkedet. Disse hjemmelavede burgerboller er saftige og smagfulde, og helt sikkert ventetiden værd.
Hjemmelavet burger er bedst!
Sådan en rigtig hjemmelavet burger med hjemmelavede burgerboller, en stor rosastegt hakkebøf og en go’ gang (lagret) cheddar er bare lækkert! Og disse burgerboller er saftige, bløde og fyldt med smag til forskel fra dem du køber nede i supermarkedet. Derudover er hjemmelavet burger dejlig nem aftensmad (i hvert fald hvis du har bagt bollerne på forhånd).
Læs også: Fiskeburger med sellerifritter og tatarsauce
Bollerne kan f.eks. smøres med HP sauce, ketchup, remoulade, sennep, mayonnaise eller hvad du nu lige føler for. Jeg kan godt li’ min burger med en go’ krydret mayo, ketchup og sennep, hvor kæresten foretrækker uden sennep. Derudover fyldte vi godt med frisk sprød salat, lidt tomater, rødløg og syltede drueagurker i, og så en dejlig stor hakkebøf med masser af (lagret) cheddar på.
Burgerboller – opskrift på hjemmelavede burgerboller
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 800 g hvedemel erstat evt. en smule med lidt grov mel
- 75 g sukker
- 15 g havsalt
- 75 g blødt smør
- Mælk til pensling
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en skål og ælt det godt igennem i ca. 6-8 min. Enten på en røremaskine eller i hånden.5 dl lunkent vand, 25 g gær, 800 g hvedemel, 75 g sukker, 15 g havsalt, 75 g blødt smør
- Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hvile lunt i en times tid.
- Vend dejen ud på et bord drysset med mel, del den i to og rul dem ud til to pølse.
- Del hver pølse i syv lige store dele og form stykkerne til boller.
- Pensl bollerne med mælk, dyp dem i sesamfrø og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 min.Sesamfrø, Mælk
- Tryk bollerne flade så de får den ønskede størrelse og lad dem hæve i yderligere én time.
- Bag bollerne i 12-15 min. ved 220 grader og lad dem køle af på en rist.
Noter
Spørgsmål til hjemmebagte burgerboller
Ja, man kan med fordel koldhæve dejen. Halver blot mængden af gær og lad dejen hæve et par timer på køkkenbordet efter den er æltet. Sæt den derefter på køl til dagen efter og tag den gerne ud 1-2 timer før bollerne skal formes. Når bollerne skal efterhæve, så kan du med fordel sætte bradepanden i en kold ovn med et fad i bunden, hvor du hælder lidt kogende vand i. Dette giver et lunt og fugtigt miljø, hvor bollerne hæver bedre. Husk at tage bradepanden ud inden du tænder ovnen for at bage bollerne.
Ja, det kan de sagtens. De holder sig fint 2-3 måneder på frost.
Bollerne holder sig fint friske i et par dage efter de er bagt. Bollerne kan enten lunes i ovnen med lidt damp eller halveres, smøres med mayo og steges på skærefladen inden servering.
Der bare meget få ting i verden, der er bedre end en hjemmelavet burger med hjemmebagte boller. Helt seriøst, det slår alle restauranter.
Har min egen favoritopskrift på burgerboller, men den der ser også god ud. Må hellere få fat i Meyer-bogen; den bliver jo skrevet om overalt 🙂
God weekend.
Det har du nemlig ret i.. Det kan være helt fantastisk.
Meyers Bageri er helt klart pengene værd hvis man gerne vil lære eller blive bedre til at bage.
God weekend til dig også 🙂
Jeg elsker hjemmelavet bagværk, men at det absolut skal ligne et fuglebræt, bryder jeg mig ikke om. Så kom gerne med opskrifter fra den tid, hvor vi kunne nøjes med gode enkle råvarer
Tak for opskriften! De blev rigtig gode
Det glæder mig, at opskriften kunne bruges 🙂
De ser lækre ud! Glæder mig til at lave dem senere i dag. Jeg var oppe halv fire i nat for at tænde for ovnen med min pulled pork.. Så lige om lidt skal der laves vinegar-sauce og coleslaw efter opskrifterne her på siden. Mums!
He Iben
Tak skal du ha’ 🙂 Det lyder da som en glimrende måde at skyde weekenden igang på 😀
God fornøjelse med det og god weekend 🙂
Venlig hilsen
Martin
Super boller – de bedste jeg har smagt til burger/pp!
Er det muligt at koldhæve dem hvis man ikke har tid til at klaregøre dem på dagen?
Det er jeg glad for, at du synes 🙂
Jeg har ikke selv prøvet at koldhæve dem, men det tror jeg sagtens, at man kan, hvis bare, at du halverer mængden af gær.
Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver, hvis du giver det et forsøg 🙂
Venlig hilsen
Martin
Hej Martin
Kan bollerne fryses , havde tænkt at lave bollerne i dag ,og serverer dem om 6 dage .
Kh. Carsten
Hej Carsten,
De er selvfølgelig allerbedst når de er helt friskbagte, men ja, de kan sagtens fryses. Herhjemme har vi næsten altid lidt burgerboller liggende i fryseren. De skal bare lige tøes op og lunes eller ristes, og så er de klar til servering 🙂
Hej Martin. Vi fik pulled pork med de lækre boller i fredags hos nogle venner. Det smagte så lækkert, så nu er jeg ved at bage boller som skal dels frysende, og de sidste bruges til madpakker med noget lækkert i. 😃👍👍
Fantastisk Dennis! Det lyder virkelig lækkert. Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften 🙂
Hvorfor skal de hæve både når de er formede og drysset med sesam (30 min),
og så igen (60 min)når de er klemt flade?, , , ka de ikke klemmes i facon straks efter sesam drys og så kun 1 x hævning ?
Jeg tror sagtens, at du kan nøjes med en enkelt hævning. De to hævninger giver en lidt tættere krumme og gør, at bollerne ikke hæver op og bliver for store.
Ok tak, prøvede lige forleden, med kun 1 gang hævning (kold). Rullede dem ud med kagerulle, kun 1/2 cm tykke, men klappede to oven på hinanden, så dyp i fad med æg og dyp i fad med sesam,,,,blev SÅ goe,,,,og lidt “forskåret”. Virkede ret så prof. Go weekend
Det var godt at høre Randi. Og tak for tippet.
Du må også have en god weekend 🙂
Super gode burgerboller. Har bagt dem flere gange. 👍
Hejsa
De ser virkelig lækre ud 🤩 Der står to forskellige ting. Opskriften giver 14 boller, men del dejen i 7 dele 😅😅 eller har jeg misforstået noget?
Min søn skal lave dem i dag 😇
Der står man skal dele dejen i to, og derefter dele hver del i 7, så det er 2x 7 🙂