Vegetarisk

Kartoffelkompot med olivenolie, parmesan og rucola

Udgivet af den 13. juli, 2021 i Tilbehør, Vegetarisk

Kartoffelkompot med olivenolie, parmesan og rucola

Noget af det bedste ved sommeren er og bliver nye danske kartofler. I hvert fald hvis du spørger mig. Om det blot er med lidt salt og koldt smør, i en kold kartoffelsalat eller som her i en lun kartoffelkompot med masser af olivenolie, parmesan og rucola, så er det altså bare noget af det dejligeste ved den danske sommer.

Læs resten af indlægget

Galette med porrer, kartofler og gedeost

Udgivet af den 15. marts, 2021 i Vegetarisk

Galette med porrer, kartofler og gedeost

Galette, tærte og lignende er frokostfavoritter herhjemme. Det er skønt at kunne variere sine frokoster både i weekender og hverdage, og så er sådan en galette samtidig super madpakkevenlig. Denne variant er en af mine absolutte favoritter med en skøn kombination af cremede porre, kartofler og gedeost.

Læs resten af indlægget

Bagt græskar med burrata og hasselnødder

Udgivet af den 8. oktober, 2019 i Vegetarisk

Bagt græskar med salvie, burrata og hasselnødder

Græskar er virkelig en skøn og nærende grøntsag, der kan bruges til et væld af retter. Ofte bliver græskar brugt til græskarsuppe, hvilket bestemt også smager dejligt, men græskar kan meget andet end det. Her i weekenden serverede jeg denne forret med skiver af bagt græskar med salvie, den lækre italienske friskost burrata og hasselnødder. Simpelt og utrolig lækkert!

Læs resten af indlægget

Grøntsagssuppe med tomater og korn

Udgivet af den 11. august, 2018 i Supper, Vegetarisk

Fyldig grøntsagssuppe med tomater og korn

Det bedste ved sommerhalvåret er alle de skønne, friske grøntsager, der er i sæson, fordi grøntsager i sæson smager altså bare bedre! Og selvom det har været alt for varmt på det seneste, så fik jeg alligevel lyst til at lave en suppe med en masse forskellige sommergrøntsager. Det endte med at blive til denne tomatbaserede grøntsagssuppe med bl.a. fennikel, gulerødder og perlespelt – simpelt, velsmagende og dejlig mættende.

Læs resten af indlægget

Daal med aubergine – opskrift på indisk linsegryde

Udgivet af den 13. november, 2017 i Vegetarisk

Daal med bagt løg og aubergine
Daal er helt klart en hverdagsfavorit herhjemme. Det er sundt, nemt og lækkert, og så er det tilmed vegetarisk. Daal kan spises året rundt, men jeg synes det indiske køkken med sine varme krydderier og chili egner sig særlig godt til de kolde efterårs- og vinteraftener. 

Læs resten af indlægget

Vegetarburger med kikærtebøffer – opskrift på vegetarisk burger

Udgivet af den 6. juli, 2017 i Vegetarisk

Vegetarburger med kikærtebøffer - opskrift på vegetarisk burger

En god hjemmelavet burger slår aldrig fejl. Alle kan lide det, og så er det fantastisk søndagsmad – især hvis weekenden har været lidt festlig. Burgere kan varieres i det uendelige, men denne version med vegetariske kikærtebøffer er især en favorit herhjemme både som lækker fredagsmiddag med en iskold øl til eller til at pleje tømmermændene om søndagen. 

Læs resten af indlægget

Hummus – nem opskrift uden tahin

Udgivet af den 6. februar, 2017 i Tilbehør, Vegetarisk

Hummus - nem opskrift på hummus med hjemmelavet tahin

Hummus er perfekt til de fleste måltider, måske lige med undtagelse af morgenmåltidet. Sammen med lidt godt brød og nogle grøntsager er det genialt til både madpakke/frokost, eftermiddagssnack og aftensmad. 

Læs resten af indlægget

Græskarrisotto med salviepesto – lækker efterårsrisotto

Udgivet af den 17. november, 2016 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk

Græskarrisotto med salvie - nem og lækker efterårsmad

Risotto er altså bare godt! Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det fantastisk. Og denne græskarrisotto med salvie er bestemt ingen undtagelse. Græskar og salvie smager nemlig rigtig godt sammen. 

Læs resten af indlægget

Risotto med tomat, fennikel og basilikum

Udgivet af den 8. september, 2016 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk

Risotto med tomat, fennikel, basilikum og parmesan

Sæsonen for tomater har efterhånden toppet, men der er heldigvis stadig masser af søde, modne danske tomater og andre lækre sommergrøntsager. Og det er bare med at udnytte det, så forleden besluttede jeg mig for at lave en risotto med tomater, fennikel og basilikum, som du her får opskriften på. 

Læs resten af indlægget

Panzanella – toscansk salat med brød og tomater

Udgivet af den 28. juni, 2016 i Salater, Vegetarisk

Panzanella - toscansk salat med brød og tomater

Panzanella er en toscansk salat, der primært består af daggammelt brød og tomater. Brødet udblødes i f.eks. dressingen, så vendes det ellers sammen med tomater, og hvad man ellers er i humør til. 

Læs resten af indlægget

Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Udgivet af den 11. maj, 2016 i Tilbehør, Vegetarisk

Kogte hvide asparges med kapersvinaigrette

Så er de danske asparges endelig kommet – både de grønne og de hvide – og så gælder det bare om at spise asparges til de begynder at gro ud af ørerne på dig, for sæsonen slutter allerede igen om 6 uger. Den første opskrift med asparges, som du får i denne sæson, er en gang kogte hvide asparges med kapersvinaigrette og urter, som f.eks. gør sig utroligt godt til et dejligt stykke stegt fisk. 

Læs resten af indlægget

Dampet rosenkål, mandler og brunet smør

Udgivet af den 22. februar, 2016 i Reklame, Vegetarisk

Dampet rosenkål, mandler og brunet smør

Rosenkål er en bitter lille sag, men hvis man tilbereder den nænsomt og giver den noget syre og masser af smør, så kan det smage fantastisk. Forleden lavede jeg denne forret, hvor jeg tog udgangspunkt i en gang dampet rosenkål, som blev serveret med sprøde mandler, høost og brunet smør.

Læs resten af indlægget

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Udgivet af den 6. januar, 2016 i Vegetarisk

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Årets første opskrift bliver en vegetarret i form af stuvet selleri med chili og fennikelfrø, som jeg her serverer med en fyldig salat med hvedekerner, grønkål og æble. Det er et rigtig vintermåltid med masser af smag, så lad dig endelig ikke afskrække af, at retten er vegetarisk. 

Læs resten af indlægget

Chili sin carne – vegetarisk chiligryde

Udgivet af den 14. september, 2015 i Vegetarisk

Chili sin carne - vegetarisk chiligryde

I går aftes var der chili sin carne på menuen herhjemme, hvilket må siges at være ret atypisk taget i betragtning af, at det var søndag. Der plejer den jo at stå på pizza! I går var dog en undtagelse. 

Læs resten af indlægget

Pasta primavera med sommergrønt

Udgivet af den 27. juli, 2015 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk

Pasta Primavera med sommergrønt

Pasta primavera er en skøn pastaret med masser af friske sommergrøntsager, og selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side for tiden, så er der stadig masser af friske sommergrøntsager i supermarkederne. 

Læs resten af indlægget

Falafler i fladbrød – den bedste opskrift på falafler

Udgivet af den 24. juli, 2015 i Vegetarisk

Hjemmelavede falafler i fladbrød

Falafler, som primært består af kikærter, er nok noget du bedst kender fra den lokale shawarmabiks, men de er faktisk også ret nemme at lave selv. I bund og grund er det nemlig bare en slags krydret, vegetarisk frikadelle lavet på kikærter og masser af krydderier. Og så smager falafler altså intet mindre end fantastisk.

Læs resten af indlægget

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Udgivet af den 9. juni, 2015 i Salater, Vegetarisk

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Nænsomt kogte nye danske kartofler med koldt smør og salt er nok noget af det bedste ved sommeren, men de smager nu også skønt i en lun kartoffelsalat med bl.a. danske asparges og sprøde radiser direkte fra haven. 

Læs resten af indlægget

Vegetarcurry med kokosmælk og chapatibrød

Udgivet af den 13. november, 2014 i Vegetarisk

Vegetarcurry med kokosmælk og chapati brød

En god vegetarcurry med rodfrugter gør sig rigtig godt til det kedelige, grå efterårsvejr, som der er for tiden. Der er noget hyggeligt over en god curry, som man sidder og skovler op på sit chapatibrød, mens man får lidt fedtede fingrer – og så smager det også vildt godt! 

Læs resten af indlægget

Fyldt aubergine med ricotta i tomatsauce

Udgivet af den 11. september, 2014 i Vegetarisk

Aubergine med ricotta i tomatsauce

Aubergine er typisk brugt i moussaka eller ratatouille, men kan også sagtens bruges i mange andre sammenhænge. Her har jeg lavet små ruller af aubergine med ricotta i en lækker og intens tomatsauce med masser af friskrevet parmesan ved servering. 

Læs resten af indlægget

Pasta med asparges, squash og citron – nem og sommerlig pastaret

Udgivet af den 16. juni, 2014 i Pizza, pasta og ris, Vegetarisk

Pasta med asparges, squash og citron

Nu er sommeren endelig kommet, og den har heldigvis taget en masse skønne grøntsager med sig – heriblandt de danske asparges, som er blandt nogle af verdens bedste. Sæsonen for asparges er desværre ikke så lang, så mens de er der, gælder det om at spise, så til der gror asparges ud af ørerne. 

Læs resten af indlægget

Vegetariske selleribøffer – opskrift på lækre vegetarbøffer

Udgivet af den 4. april, 2013 i Vegetarisk

Vegetariske selleribøffer med ost

Nu lader det til at foråret endelig er kommet til Danmark, og så går der (forhåbentligt) ikke længe før alle de friske spæde grøntsager begynder at dukke op – det bliver skønt! Men indtil da må vi gøre, hvad vi kan for at nyde de rodfrugter, der stadig er tilbage fra vinteren.

Læs resten af indlægget

Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Udgivet af den 20. september, 2012 i Vegetarisk

Vegetarisk curry med røde linser og blomkål

Kan I huske, at jeg købte en lille pose madras karry og nogle tørrede birds eye chilier hos ASA, da jeg var i Torvehallerne på vores ferie til Malmø og København? Chilierne har jeg brugt af i ny og næ, hvis maden manglede lidt varme, men karryen fik jeg først taget hul på forleden. Den blev nemlig brugt til denne vegetariske curry ala dhal. Både kæresten og jeg har været lidt småsyge på det seneste, så der har været spicy mad med masser af chili, hvidløg og ingefær på bordet op til flere gange den forgående uge. 

Læs resten af indlægget

Gazpacho – nem opskrift på kold spansk tomatsuppe

Udgivet af den 28. juli, 2012 i Supper, Vegetarisk

Opskrift, Gazpacho - kold spansk tomatsuppe

Gazpacho er en klassisk spansk tomatsuppe, der skal serveres iskold og gerne med lidt god olivenolie. Den stammer fra Andalusien i Sydspanien, men spredte sig rimelig hurtigt til resten af Spanien og Portugal.

Læs resten af indlægget