Vegetariske selleribøffer – opskrift på lækre vegetarbøffer

Udgivet af den 4. april, 2013 i Vegetarisk


Vegetariske selleribøffer med ost

Nu lader det til at foråret endelig er kommet til Danmark, og så går der (forhåbentligt) ikke længe før alle de friske spæde grøntsager begynder at dukke op – det bliver skønt! Men indtil da må vi gøre, hvad vi kan for at nyde de rodfrugter, der stadig er tilbage fra vinteren.

Forleden lavede vi disse lækre selleribøffer, som et forsøg på at lave noget anderledes med rodfrugten mange hader; knoldsellerien. Sellerien blev revet og rørt sammen med forskellige lækkerier til en fars, hvorefter den blev formet til små bøffer og stegt på panden.

Læs også: Vegetarburger med kikærtebøffer – opskrift på vegetarisk burger

Inspirationen til selleribøfferne blev fundet hos The Food Club, som er en rigtig lækker madblog fyldt med smukke indbydende billeder – tak for inspirationen.

Selleribøffer og mindre kød i hverdagen

Da min kæreste og jeg primært køber frilands-/økologisk kød, er der som studerende ikke råd til kød hver dag. Derfor har vi valgt at spise lidt mindre kød og så eksperimentere lidt mere med forskellige vegetariske retter – som f.eks. disse selleribøffer. Dette kan godt være lidt af en udfordring, da vi er vant til ofte at tage udgangspunkt i et stykke kød. Det er derfor også en god måde at lære at tænke lidt anderledes i forhold til ens tilgang til sammensætningen af et måltid, så man ikke altid tager udgangspunkt i kødet.

Vi spiste selleribøfferne over nogle dage, hvor jeg to dage serverede dem med ovnbagte kartofler og en simpel salat og den sidste dag med dampet broccoli og spejlæg på toppen. Alternativt vil man f.eks. også kunne bruge selleribøfferne i en god burger.

Vegetariske selleribøffer med ost

Opskriften giver ca. 12-14 selleribøffer.
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 6
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 500 g selleri revet
  • 1-2 fed hvidløg finthakket
  • 75 g rasp
  • 5 æg
  • 75 g pecorino eller anden fast ost som f.eks. parmesan, manchego, vesterhavsost, etc.
  • Et bundt kørvel kan erstattes med anden krydderurt efter humør
  • Evt. lidt friskhakket chili
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du

  • Skræl sellerien og riv den på et groft rivejern.
  • Skyl og hak kørvelen.
  • Riv osten på et rivejern og bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
  • Lad farsen hvile i ca. 30 min. på køl.
  • Steg evt. en tester for at tjekke tilsmagningen af farsen inden du steger resten.
  • Form farsen til bøffer og steg dem ved jævn varme på en pande i lidt olie indtil de er gyldne.

Noter

Server de vegetariske selleribøffer med en god salat, i en burger eller hvad du nu lige er i humør til.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Få 3 gratis tips til at lave bedre mad

Vil du gerne lave bedre og mere velsmagende mad?

Så skriv dig op til mit nyhedsbrev og få 3 gratis tips, der giver dig bedre mad på bordet.

Mange tak for din tilmelding!