Linsesalat med bagte rødder og bacon
Linser smager virkeligt skønt og kan bruges i mange sammenhænge. Her er de brugt i en lun linsesalat med masser af bagte grøntsager samt lidt sprød bacon på toppen. Det er en dejligt mættende salat, som passer til de fleste årstider her i Danmark, og lige nu giver den muligheden for at udnytte vinterens sidste, dejlige grøntsager, inden sommeren banker på døren.
Læs resten af indlæggetGrønkålssalat med æble og saltede valnødder
Noget af det bedste ved vinteren er kål, og herhjemme er især grønkål og palmekål storfavoritter. Vi laver ofte en simpel og lækker grønkålssalat med æble som tilbehør til maden herhjemme, og nu syntes jeg altså, at det var på tide at dele en opskrift med jer, så her får i en opskrift med grønkål, æbler, granatæblekerner og sprøde, saltede valnødder.
Læs resten af indlæggetSalat med asparges, skinke, nye kartofler og pocheret æg
Jeg elsker asparges! Især de hvide, men de grønne kan nu også godt gå an. Og nu er de lækre, sprøde stængler endelig kommet op af jorden, og dette skal selvfølgelig som altid udnyttes. Asparges smager skønt i mange sammenhænge f.eks. i en simpel salat med asparges, lidt god parmaskinke og et pocheret æg.
Læs resten af indlæggetBønnesalat med tomater, mozzarella og basilikum
De danske bønner – hvad enten det er grønne, gule eller lilla bønner, og snit-, bryd-, pral- eller voksbønner – smager virkelig godt lige nu, hvor de er i sæson. Og det skal selvfølgelig udnyttes, så i fredags lavede jeg den lækreste bønnesalat med to slags bønner, tomater og mozzarella.
Læs resten af indlæggetPanzanella – toscansk salat med brød og tomater
Panzanella er en toscansk salat, der primært består af daggammelt brød og tomater. Brødet udblødes i f.eks. dressingen, så vendes det ellers sammen med tomater, og hvad man ellers er i humør til.
Læs resten af indlæggetSalat med andebryst, grønkål og granatæble
And er en dejlig spise, og en fyldig salat med andebryst, grønkål, æble og granatæble er bestemt ingen undtagelse. Det er en dejlig nem og hurtig hverdagsret, der også smager skønt.
Læs resten af indlæggetLun kartoffelsalat med asparges og radiser
Nænsomt kogte nye danske kartofler med koldt smør og salt er nok noget af det bedste ved sommeren, men de smager nu også skønt i en lun kartoffelsalat med bl.a. danske asparges og sprøde radiser direkte fra haven.
Læs resten af indlæggetCæsarsalat med kylling og savoykål – lækker salat med kylling og kål
Det er ikke altid, at der er lige meget tid til at lave mad i hverdagen, og i sådanne tilfælde er det rart, at man stadig kan bikse en lækker aftensmad sammen på kort tid. Denne gang blev det til en fyldig cæsarsalat med kylling og savoykål, der smagte skønt og mættede godt takket være de lidt grovere grøntsager.
Læs resten af indlæggetSalat med græskar, grønkål og fennikel
Efteråret bringer mange skønne grøntsager med sig, heriblandt græskar og grønkål. En god cremet græskarsuppe smager skønt, men græskar kan f.eks. også sagtens bruges i salater. Her har jeg lavet en lun salat med græskar, grønkål og fennikel.
Læs resten af indlæggetSpeltsalat med laks, jordskokker og æble
Herhjemme er hverdagen rimelig travl for tiden, hvilket betyder, at der desværre ikke er tid til så mange timer i køkkenet. Så på det seneste har der været mange hurtige og nemme retter på menuen, heriblandt denne tøm-køleskabet speltsalat med varmrøget laks.
Læs resten af indlæggetSalat med kogt torskerogn og stenbiderrogn
Torskerogn er noget de fleste kender fra en konservesdåse fra supermarkedet, der ofte er lavet på alle mulige forskellige slags rogn – det er de færreste dåser, hvor der rent faktisk står “Torskerogn” på, men her i januar, februar og marts har du rig mulighed for at købe den friske vare hos din fiskemand.
Læs resten af indlæggetPerlespeltsalat med asparges, radiser og feta
Hvis vi kan regne med vejrudsigten, så ser det ud til, at det gode vejr vender tilbage i den kommende weekend, og så er det bare med at komme ud og nyde det. Uanset om der skal tændes op i grillen eller middagen bare skal indtages på terrassen, så skal der da en frisk sommerlig salat til f.eks. i form af en perlespeltsalat.
Læs resten af indlæggetRødkålssalat med klementiner og græskarkerner
Selvom julen er overstået og de fleste sikkert har spist and og rødkål i store mængder i løbet af de sidste par dage, så skal I da ikke snydes for opskriften på denne lækre rødkålssalat, som jeg serverede til den langtidsstegte and forleden. Selvom det er en relativ simpel rødkålssalat, så smager den virkelig skønt, og så er det bare lækkert med et frisk tilbehør til anden.
Læs resten af indlæggetFrokostsalat med chorizo og rodfrugter
Nu nærmer vi os med hastige skridt december og julen står snart for døren. Dette betyder også for mit vedkommende, at dette semester er ved at være slut og eksamensperioden står for døren. Der er dog lige et par ugers undervisning tilbage inden eksamensræset begynder, så I får lige en opskrift mere på en lækker frokostsalat.
Læs resten af indlæggetColeslaw – nem opskrift på hjemmelavet coleslaw
I forrige uge var der pulled pork på menuen, og dertil hører sig selvfølgelig en god hjemmelavet coleslaw med en lækker og cremet dressing. Coleslaw er en super lækker salat/råkost, der primært består af fintsnittet hvidkål. Kombinationen af det friske og sprøde kål og den cremede creme fraiche-dressing er bare virkelig lækkert, og selvom det er særdeles godt til svinekød, så udgør det generelt et glimrende tilbehør til det meste grillede kød.
Læs resten af indlæggetFrokostsalat med kikærter og bulgur
Herhjemme er vi så småt begyndt at eksperimentere med at lave forskellige salater til frokost, da kæresten har lidt barndomstraumer over kedelige og lettere smattede rugbrødsmader i madpakken. Så vi prøver ihærdigt at gøre frokosten mere spændende end den hidtil har været, og her har vi forsøgt os med en frokostsalat med kikærter og bulgur.
Hvidkålssalat med æble og yoghurt
Kål er godt – og sundt! Og nu er det endelig blevet sæson for kål, så det skal vi nyde. Jeg tror generelt, at de fleste har lidt barndomstraumer når det kommer til kål. Kål kan bruges på mange forskellige måder – for eksempel til denne skønne hvidkålssalat med æble og yoghurt. I løbet af efteråret og vinteren er det sæson for kål, hvilket betyder, at du kan få dansk kål til næsten ingen penge.
Læs resten af indlæggetKold kartoffelsalat med rygeost og asparges
Jeg må hellere starte med at undskylde for min inaktivitet på det seneste – dels har Surftown, som hoster bloggen, været nede og dels har jeg bare haft en masse ting at se til. Når det så er sagt… så er det i hvert fald ikke for sent med lidt sommerretter. Jeg håber i hvert fald, at vi har masser af sommer tilbage, for det er da ikke ret meget vi har haft indtil nu. Og her er så mit bud på en lækker kartoffelsalat.
Læs resten af indlæggetRødbedesalat med feta og pære
Lige før jul havde vi min kærestes forældre på besøg. Vi havde et godt stykke tid i forvejen fået nogle lammekoteletter af dem, som bare lå i fryseren, og jeg tænkte, at det var en god anledning til at spise dem. Til forret fik vi Røget makrel med fennikel, citronmayo og sprødt brød og til lammekoteletterne serverede jeg nogle bagte kartofler og pastinakker, en marsalasauce og denne vidunderlige rødbedesalat.
Læs resten af indlægget