Salat med andebryst, grønkål og granatæble

Udgivet af den 14. december, 2015 i Fjerkræ, Salater | 6 kommentarer


Salat med andebryst, grønkål og granatæble

And er en dejlig spise, og en fyldig salat med andebryst, grønkål, æble og granatæble er bestemt ingen undtagelse. Det er en dejlig nem og hurtig hverdagsret, der også smager skønt. 

Ofte bliver der (desværre) kun spist and til Mortens aften og juleaften, hvilket jeg synes er en skam, da and er sådan en skøn og velsmagende spise, hvad enten der er tale om langtidsstegt andanderillette eller en hurtig salat med andebryst.

I denne salat med andebryst har jeg valgt at bruge grønkål i stedet for en almindelig kedelig bladsalat, som alligevel ikke smager af noget på denne årstid. Derudover så synes jeg, at det er lækkert at bruge lidt grovere grøntsager som f.eks. typer af kål i salater her om vinteren, og så lave fyldigere salater, der kan udgøre et mættende måltid. Og da både Maiken og jeg ret glade for kål i alle afskygninger, og vi har mulighed for at få lokalt og økologisk dyrket grønkål i det lokale supermarked det meste af sæsonen, så er grønkål noget, der bliver spist en del af herhjemme. Grønkål er fyldt med både fibre, antioxidanter og vitaminer, så udover at smage godt er det, som de fleste slags kål, rent faktisk også ret sundt.

Læs også: Grønkålssalat med æble og saltede valnødder

Udover at være enormt dekorative så giver granatæblekernerne også lidt modspil til andebrystet i form af både syre og sødme, hvilket jeg synes er vigtigt for at skabe en balance mellem det fede, søde og syrlige i salaten. Ligesom de fleste typer af kål, så er der også sæson for granatæbler i vinterhalvåret (selvom vi ikke dyrker dem her i Danmark). De friske og sprøde røde kerner egner sig glimrende i både det søde og det salte køkken, hvad enten det er i en salat som her, oven på yoghurten til morgenmaden, som ganerenser, sorbet til en dessert eller i en fredagscocktail ala Mira Arkins Pink Grenade.

Salat med andebryst, grønkål og granatæble

Print opskrift
3 fra 1 stemme
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 400 g andebryst
  • 1 økologisk appelsin, skal heraf
  • 2 æbler
  • Grønkål
  • ½ granatæble
  • 30 g græskarkerner
  • 1 tsk. sennep
  • Æbleeddike
  • Olivenolie

Fremgangsmåde

  • Rids fedtet på andebrysterne og riv skallen af appelsinen udover.
  • Krydr andebrysterne med salt og peber og giv dem et stænk olivenolie.
  • Masser salt, peber og appelsinskal godt ind i andebrysterne og sæt dem til side.
  • Skær æblerne ud i mindre stykker og vend med et lille skvæt æbleeddike, så de ikke oxiderer.
  • Rens grønkålen godt og grundigt indtil den er helt rent, dryp den godt af og hak den fint.
  • Bank kernerne ud af granatæblet med f.eks. en grydeske og sæt dem til side.
  • Rist græskarkernerne af på en pande i lidt olie og krydr dem godt med salt. Hæld dem over på et stykke fedtsugende papir når de er stegt gyldne og sprøde.
  • Læg andebrysterne på en kold pande med fedtsiden ned og tænd på jævn varme.
  • Steg andebrysterne indtil fedtsiden er flot gylden, vend dem og sæt panden i en 150 grader varm ovn i ca. 5 min til andebrysterne har en kernetemperatur på ca. 54 grader.
  • Tag andebrysterne ud, tag dem af panden og lad dem hvile 5-10 min.
  • Lav en dressing ved at piske 1 tsk. sennep, 1 spsk. æbleeddike og 3 spsk. olivenolie godt sammen.
  • Vend grønkål, æbler og granatæblekerner sammen med dressingen og drys græskarkerner udover.

Noter/Anretning

Anret salaten på tallerkener. Skær andebrysterne ud i skiver og anret dem ovenpå salaten på tallerkenerne.

 

6 Kommentarer

  1. Skønne match, Martin!
    – Har lavet en lignende salat flere gange, og her kommer jeg granatæblejuice eller granatæblebalsamico i dressingen, dét skal du prøve.

    Faktisk pønser jeg på at lave en overdådig salat til juleaften, da vi “kun” er 3 kvinder, og den kunne jo godt bygges på dette grundlag.

    God jul til dig,
    La Cucina NADA

    • Mange tak Nada 🙂

      Det var da en god idé med granatæblejuice eller -balsamico i dressingen – det må jeg prøve næste gang!

      Det lyder som en rigtig god idé til juleaften, men jeg ville nok bare lave salaten (uden and) som tilbehør til en langtidsstegt and 🙂 Sidste år lavede jeg faktisk en lignenden salat (uden and) som tilbehør juleaften, og det var virkelig lækkert med et friskt element til den ellers rimelig tunge husmandskost, som den danske julemad nu engang er. Og til jul i år bliver succesen gentaget.

      Du må også have en rigtig god jul Nada 🙂

  2. Jeg tror at vi skal have prøvet noget a là denne ret, bare med gåsebryst. Thumbs up Martin!

    • Det lyder som en glimrende plan Mads! Det er i hvert fald en rigtig velsmagende og nem salat 🙂

  3. Hej Martin.
    Hvor er det ærgelig at du har taget din “gamle” opskrift på andesalat med granatæble væk. Den er bare SUPER god. Skulle bruge den her nytårsaften og så er den bare væk. Så måtte jeg ind og rode rundt i alle mine gamle opskrifter og heldigvis havde jeg engang skrevet den ud, så vi igen kan nyde den super dejlige salat fra din side. Godt nytår

    • Hej Pia,

      Jeg opdaterer løbende nogle af mine gamle opskrifter, som har dårlige billeder, og generelt kunne trænge til en opfrisker. Nu kan jeg ikke præcist huske min gamle opskrift, men er denne nye opskrift ikke stort set den samme? Om ikke andet var det da godt, at du fandt opskriften 🙂

      Du må også have et rigtig godt nytår 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!