Perlespeltsalat med asparges, radiser og feta

Udgivet af i Salater


Perlespeltsalat

Hvis vi kan regne med vejrudsigten, så ser det ud til, at det gode vejr vender tilbage i den kommende weekend, og så er det bare med at komme ud og nyde det. Uanset om der skal tændes op i grillen eller middagen bare skal indtages på terrassen, så skal der da en frisk sommerlig salat til f.eks. i form af en perlespeltsalat.

Jeg lavede denne dejlige sommersalat til en gang barbecuemarineret svinemørbrad, hvilket var rigtig lækkert, men perlespeltsalaten kan bruges som tilbehør til det meste kød og vil være perfekt til en go’ grillaften.

Læs også: 10 opskrifter med asparges til weekenden

Perlespeltsalaten kan selvfølgelig varieres alt efter humør, sæson osv. Så nu da aspargessæsonen er ved at være slut kan de f.eks. erstattes med en go’ håndfuld friskbælgede ærter, ligeså vel som fetaen kan udelades (eller erstattes med f.eks. mozzarella), hvis man ikke lige er i humør til feta.

Perlespeltsalat

Perlespeltsalat med asparges, radiser og feta

Opskriften passer som tilbehør til 4 personer. Spis en go' grillpølse eller et stykke lækkert kød eller fisk til salaten - evt. sammen med lidt friskbagt brød.
Ingen stemmer endnu
Print Pin Rate
Ret: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Servings: 4
Author: Martin Villumsen

Ingredients

  • 2 dl perlespelt
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt radiser
  • 2 store forårsløg
  • En håndfuld rucola
  • Et par kviste timian
  • 200 g feta
  • 1 citron , saft heraf
  • Lidt god olivenolie

Instructions

  • Kog perlespelten efter anvisning på pakken - tilsæt evt. et par kviste timian til vandet.
  • I mellemtiden ordnes grøntsagerne. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i mindre stykker.
  • Snit radiser og forårsløg fint og riv evt. rucolaen i lidt mindre stykker.
  • Pluk timianen og hak den fint.
  • Vend det hele sammen med den kogte og afkølede perlespelt.
  • Pisk en dressing sammen af saften af 1 citron og olivenolie. Tilsæt olivenolie indtil du synes, at der er en fin balance i smagen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend dressingen i salaten, bræk fetaen i mindre stykker og kom den udover inden servering.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.