Hvis vi kan regne med vejrudsigten, så ser det ud til, at det gode vejr vender tilbage i den kommende weekend, og så er det bare med at komme ud og nyde det. Uanset om der skal tændes op i grillen eller middagen bare skal indtages på terrassen, så skal der da en frisk sommerlig salat til f.eks. i form af en perlespeltsalat.
Jeg lavede denne dejlige sommersalat til en gang barbecuemarineret svinemørbrad, hvilket var rigtig lækkert, men perlespeltsalaten kan bruges som tilbehør til det meste kød og vil være perfekt til en go’ grillaften.
Læs også: 10 opskrifter med asparges til weekenden
Perlespeltsalaten kan selvfølgelig varieres alt efter humør, sæson osv. Så nu da aspargessæsonen er ved at være slut kan de f.eks. erstattes med en go’ håndfuld friskbælgede ærter, ligeså vel som fetaen kan udelades (eller erstattes med f.eks. mozzarella), hvis man ikke lige er i humør til feta.
Perlespeltsalat med asparges, radiser og feta
Ingredients
- 2 dl perlespelt
- 1 bundt grønne asparges
- 1 bundt radiser
- 2 store forårsløg
- En håndfuld rucola
- Et par kviste timian
- 200 g feta
- 1 citron , saft heraf
- Lidt god olivenolie
Instructions
- Kog perlespelten efter anvisning på pakken - tilsæt evt. et par kviste timian til vandet.
- I mellemtiden ordnes grøntsagerne. Knæk bunden af aspargesene og skær dem i mindre stykker.
- Snit radiser og forårsløg fint og riv evt. rucolaen i lidt mindre stykker.
- Pluk timianen og hak den fint.
- Vend det hele sammen med den kogte og afkølede perlespelt.
- Pisk en dressing sammen af saften af 1 citron og olivenolie. Tilsæt olivenolie indtil du synes, at der er en fin balance i smagen.
- Smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten, bræk fetaen i mindre stykker og kom den udover inden servering.