Speltsalat med laks, jordskokker og æble

Udgivet af den 24. marts, 2014 i Fisk og skaldyr, Salater | 0 kommentarer


Nem speltsalat med varmrøget laks, jordskokker, æble og citron

Herhjemme er hverdagen rimelig travl for tiden, hvilket betyder, at der desværre ikke er tid til så mange timer i køkkenet. Så på det seneste har der været mange hurtige og nemme retter på menuen, heriblandt denne tøm-køleskabet speltsalat med varmrøget laks.

Da vi havde lidt æbler, jordskokker, gulerødder og økologiske citroner liggende, valgte vi at bruge det til denne lækre, simple speltsalat. Vi købte et stykke varmrøget laks, som blev brækket i lidt grove stykker, og så skulle der bare koges lidt perlespelt, og inden vi så os om, så var der mad. Salaten havde dog ikke taget skade af lidt friskhakket persille, kørvel eller purløg på toppen.

Læs også: Fyldig grøntsagssuppe med tomater og korn

Denne speltsalat kan selvfølgelig varieres alt efter, hvad man lige har i køleskabet eller har lyst til, og den kan udgøre både en glimrende frokost, såvel som en dejlig mættende aftensmad, hvis man serverer lidt godt brød til.

Speltsalat med varmrøget laks, jordskokker, æble og citron


Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 2 dl perlespelt
  • 200 g varmrøget laks
  • ½ rødløg
  • 3-4 jordskokker
  • 1 stort æble (gerne dansk elstar)
  • 1-2 gulerødder
  • 1 øko. citron, saft og skal heraf
  • Lidt god olivenolie
  • Evt. lidt friskhakket krydderurt (f.eks. persillekørvel eller dild)

Fremgangsmåde

  • Kog perlespelten efter anvisningen på pakken i saltet vand, evt. tilsat en kvist rosmarin/timian eller to. Sigt evt. resterende vand fra og lad det køle lidt af.
  • Snit rødløg, jordskokker, gulerødder og æble fint og vend det sammen med den lune perlespelt.
  • Smag til med citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber. Bræk laksen og grove stykker og anret dem oven på salaten.
  • Drys evt. med lidt friskhakket krydderurt og server med et godt brød.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!