Frokostsalat med chorizo og rodfrugter

Udgivet af den 30. november, 2012 i Salater | 0 kommentarer


Frokostsalat med chorizo og rodfrugter

Nu nærmer vi os med hastige skridt december og julen står snart for døren. Dette betyder også for mit vedkommende, at dette semester er ved at være slut og eksamensperioden står for døren. Der er dog lige et par ugers undervisning tilbage inden eksamensræset begynder, så I får lige en opskrift mere på en lækker frokostsalat. 

Denne frokostsalat med chorizo er ligesom salaten med kikærter og bulgur også bagt, hvilket er med til at frembringe lidt mere smag og sødme i rodfrugterne. De søde rodfrugter fungerer rigtig godt sammen med den lidt spicy chorizo, men for at tilføre et sprødt element til salaten fik den efterfølgende en håndfuld rå fintsnittede gulerødder, hvilket lige gav det sidste. I og med, at jeg tilsatte gulerødderne efterfølgende, fik jeg ikke noteret, hvor mange der blev tilsat.

Jeg købte et stykke rigtig lækker chorizo hos Gastroteket, men da det var det sidste stykke i køleboksen måtte jeg supplere op med lidt fennikelpølse, som også var rigtig lækkert. Man kan selvfølgelig bruge mange forskellige typer pølse i denne frokostsalat så længe, at det er en godt krydret pølse. Jeg vil anbefale at købe chorizo eller anden pølse hos en slagter/delikatesse , da man ofte har mulighed for at smage på den først.

Frokostsalat med chorizo og rodfrugter

Frokostsalat med chorizo og rodfrugter


Ret: Frokost
Servings: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 450 g hvide kidneybønner (tørret vægt)
  • 250 g chorizo (eller anden go' krydret pølse)
  • 3 majroer
  • 3 pastinakker
  • 2-3 rødløg
  • 1 lille bundt timian
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • Gulerødder
  • Et godt skvæt olivenolie

Fremgangsmåde

  • Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand natten over (ca. 10-12 timer). Dagen efter koges de efter anvisningen på pakken.
  • Skræl majroer, pastinakker og pil rødløgene. Skær det hele ud i grove mundrette stykker og kom det op i en bradepande. Skær ligeledes chorizoen ud i mundrette stykker og kom den op i bradepanden til det andet sammen med timianen.
  • Tilsæt et godt skvæt olivenolie, krydr med salt og peber og vend det hele godt rundt.
  • Bag det i ovnen i 45 min. til en time ved 200 grader (almindelig ovn). Vend rundt i det et par gange undervejs.
  • Tag bradepanden ud når pølsen begynder at blive lidt gylden og rodfrugterne er møre.
  • Fjern timiankvistene og vend de kogte bønner sammen med rodfrugter og pølsen i bradepanden.
  • Lad det køle af og skræl i mellemtiden gulerødderne og hak dem.
  • Vask persillen godt og hak den.
  • Når det hele er kølet af vendes det sammen med gulerødder og persille i en stor skål, og det hele smages til med salt og peber.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!