Det er ikke altid, at der er lige meget tid til at lave mad i hverdagen, og i sådanne tilfælde er det rart, at man stadig kan bikse en lækker aftensmad sammen på kort tid. Denne gang blev det til en fyldig cæsarsalat med kylling og savoykål, der smagte skønt og mættede godt takket være de lidt grovere grøntsager.
Udover savoykål og gulerødder blev cæsarsalaten serveret med sprøde rugbrødscroutoner, syltede rødløg (som jeg kan spise til næsten alt) og revet grana. Under normale omstændigheder ville jeg ha’ brugt en god parmesan, men da det var sidst på måneden, måtte vi nøjes med grana.
Cæsarsalat er perfekt restemad
Da der var et par kyllingelår tilovers fra dagen før, hvor den havde stået på kylling med salvie og perlespeltsalat, savoykål og gulerødder i køleskabet og en rest daggammelt rugbrød, som kunne bruges til croutoner, så var det jo oplagt at lave en lidt grovere udgave af cæsarsalat med kylling. Inden servering blev kødet pillet af benene, brækket i mindre stykker og stegt på panden i lidt smør.
Læs også: Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon
Hemmeligheden bag en rigtig god cæsarsalat med kylling er den fyldige mayonnaiselignende dressing, og jeg er sikker på, at der findes uendeligt mange bud på, hvordan denne dressing skal laves. Jeg laver den ligesom en mayonnaise på æg og olie og tilsætter ansjoser, hvidløg, citronskal og -saft. Normalt bruger jeg smagsneutral olie til mayonnaise, men for at give noget bitterhed til dressingen bruger jeg også en god olivenolie. Ansjoserne er efter min mening en af de vigtigste ingredienser i dressingen, da de giver en fantastisk dybde til smagen. Der er mange, som også kommer parmesan i dressingen, men jeg foretrækker at rive masser af ost udover ved servering i stedet for.
Cæsarsalat med kylling og savoykål - lækker salat med kylling og kål
Ingredienser
Dressing
- 6 små ansjosfileter i olie
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 2 spsk. citronsaft
- Skal af 1 citron
- 1 tsk. dijonsennep
- 0,5 dl olivenolie
- 1,5 dl smagsneutral olie
Rugbrødscroutoner
- 4 skiver daggammelt rugbrød
- olie og smør til stegning
Cæsarsalat
- 400 g tilberedt kyllingekød (f.eks. kødet af fire tilberedte lår)
- ½-1 savoykål
- 4 gulerødder
- Evt. en håndfuld bredbladet persille (hakket)
- En portion dressing
- Syltede rødløg
- En portion rugbrødscroutoner
- Parmesan til servering
Sådan gør du
Dressing (med Bamix)
- Blend ansjosfileter og hvidløg sammen med lidt af olien i en minihakker eller lignende. Alternativt kan du purere det godt sammen i en morter.
- Kom alle ingredienserne i en høj beholder og sørg for at de har nogenlunde samme temperatur.
- Kør din Bamix på fulde knald mens du trækker den fra bunden og op og så er der dressing.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Dressing (uden Bamix)
- Blend ansjosfileter og hvidløg sammen med lidt af olien i en minihakker eller lignende. Alternativt kan du purere det godt sammen i en morter.
- Sørg for, at alle ingredienser har nogenlunde samme temperatur.
- Slå ægget ud og pisk det sammen med ansjoser, hvidløg, citronsaft og -skal og sennep. Tilsæt olien lidt af gangen mens du pisker og fortsæt til al olien er tilsat.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Rugbrødscroutoner
- Skær evt. kanterne af rugbrødet og skær det ud i mundrette croutoner.
- Steg rugbrødet på en pande i lidt smør eller olie til de er godt sprøde.
- Krydr med salt og peber og lad dem køle af på fedtsugende papir.
Cæsarsalat
- Snit savoykålet relativt fint og skræl gulerødderne til strimler (eller skær dem ud som du ønsker).
- Skær/bræk kyllingekødet i mundrette stykker og steg det i lidt smør på en pande.
- Inden servering vendes savoykål, gulerødder og evt. persille sammen med dressingen.
Noter
Indlægget indeholder affiliatelinks.