Der er nu ikke noget som en hel ovnstegt kylling med salvie, fyldt med løg, citroner og andet godt. Kødet smager fantastisk, da det trækker smag fra både fyld og ben, og så smager det sprøde og salte skind jo bare skønt.
Salvie er efter min mening en lidt overset krydderurt, som kan smage fantastisk – især når den kommer i selskab med smør! Så forleden, da der var ovnstegt kylling med salvie på menuen (har du forøvrigt set min opskrift på kylling i parmaskinke med salvie og kartoffelkompot?) valgte jeg at røre hakket salvie sammen med lidt blødt smør, citronskal og hvidløg, hvorefter jeg forsigtigt fyldte salviesmørret ind under kyllingens skind. På den måde kan smagen rigtigt trænge ind i kødet. Derudover blev kyllingen fyldt med citron, løg, hvidløg og lidt salvie og så blev den ellers lukket godt til inden, at den kom i ovnen.
Læs også: Coq au Vin – opskrift på en fransk klassiker
Til kyllingen lavede jeg en hurtig salat bestående af kogt perlespelt, savoykål og citron. Perlespeltsalaten blev rørt op med en smule hytteost – dels for smagens skyld, men også for at give lidt fylde og gøre salat lidt cremet. For at tilføje et syrligt element til perlespeltsalaten gav jeg den lidt syltede rødløg ved servering, hvilket fungerede ganske glimrende til.
Ovnstegt kylling med salvie og citron
Ingredienser
Salviesmør
- 50 g blødt smør
- En håndfuld frisk salvie
- ½ citron , skal heraf
Ovnstegt kylling
- 1 kylling
- 1 portion salviesmør
- 1 øko. citron
- 1 løg
- 4-6 fed hvidløg
Perlespeltsalat med savojkål
- 2 dl spelt
- 4 dl vand
- ½ savoykål
- 1 citron , saft og skal heraf
- 200 g hytteost (4,5%)
- Et skvæt olivenolie
- Syltede rødløg
Sådan gør du
Salviesmør
- Hak salvien og rør den sammen med smør, citronskal og salt og peber. Er smørret ikke helt blødt, så kan man evt. lave salviesmørret i en minihakker e.l.
Ovnstegt kylling
- Soigner kyllingen og skær evt. vingespidserne af (gem dem til fond!).
- Løsn forsigtigt skindet fra brystfileterne og fordel salviesmørret godt under skindet. Smør resten af kyllingen godt ind i evt. resterende salviesmør.
- Krydr kyllingen godt med salt og peber - både indvendig og udvendig.
- Skær citron, løg og hvidløg groft ud, fyld det i kyllingen og luk den til med nogle kødnåle.
- Steg kyllingen i en 200 grader varm ovn i ca. 50-60 min.
- Lad kyllingen hvile i 10 min. inden den skæres ud.
Perlespeltsalat med savoykål
- Kog perlespelten efter pakkens anvisning og sigt evt. resterende vand fra når den er kogt.
- Snit savoykålet fint mens perlespelten koger.
- Vend den kogte perlespelt sammen med den fintsnittede savoykål og hytteost.
- Smag salaten til med lidt olivenolie og citronsaft og -skal og salt og peber.
- Kom de syltede rødløg udover salaten inden servering.
Noter