Kylling med parmaskinke smager altså bare rigtig godt, og når man så også pakker en god håndfuld salvieblade med ind i parmaskinken, så er der ikke et øje tørt. Den fyldige og let salte smag fra parmaskinken komplementerer det lyse og delikate kyllingekød rigtig godt.
Sødam frilandskyllinger i COOP
Tidligere på året indgik COOP og Sødam Fjerkræslagteri en partnerskabsaftale om salg og udvikling af hhv. økologiske og fritgående kyllinger, hvilket betyder, at man de sidste par måneder har kunne købe frilandskyllinger fra Sødam i COOPs butikker – og det kan vi altså godt li’! Udover at kyllingerne har haft et godt liv, så smager de også bedre, og hvis man husker at holde øje med køledisken i sit lokale COOP supermarked, så kan man også være heldig at finde både hele kyllinger, kyllingebryster og/eller -lår med kort dato til ret billige penge. For eksempel fandt jeg en pakke med to store frilandskyllingebryster fra Sødam til 30,- i min lokale Fakta forleden. Så dem skyndte jeg mig at smide i kurven, og så var der et par gode og velsmagende kyllingebryster til aftensmaden, som endte med at blive denne gang omgang kylling med parmaskinke.
Læs også: Kartoffel-porresuppe med sprød seranoskinke
Kylling med parmaskinke – nemt og lækkert
Det er bestemt ikke første gang, at jeg laver kylling med parmaskinke, men det smager altså også bare godt! Som du måske husker, så har jeg tidligere lavet kyllingebryst med manchego og parmaskinke, som jeg serverede med hvidvinsbraiserede pastinakker og dejlige danske majs – det kan også varmt anbefales! I denne omgang blev kyllingen dog pakket sammen med en god portion salvie fra haven, og så lavede jeg en god kartoffelkompot med masser af smør til. Derudover kom jeg en håndfuld sprøde, danske radiser i. En kartoffelkompot er egentlig bare en rimelig grov kartoffelmos med rigeligt smør (!), og så har jeg også lige givet den et skud krydderurter fra haven. Det er jo med at bruge alle de dejlige friske krydderurter, mens de er der.
Ingredienser
Kylling med parmaskinke og salvie
- 2 kyllingebryster
- 4 skiver parmaskinke
- Et bundt salvie
Kartoffelkompot med radiser
- 400 g nye danske kartofler
- Et halvt bundt radiser
- Et lille bundt purløg
- Et lille bundt bredbladet persille
- 100 g smør
- 1 tsk. grov sennep
- Citronsaft friskpresset
Sådan gør du
Kylling med parmaskinke og salvie
- Fjern skindet fra de to kyllingebryster og gem det til en anden god gang.
- Læg parmaskinken (overlappende) ud på et skærebræt og fordel salvie og kyllingebryster på det ligesom vist på billedet ovenfor.
- Pak kyllingebrysterne ind i parmaskinke.
- Steg kyllingebrysterne på en pande ved middel varme i ca. 15-20 min. indtil de er gennemstegte. Vend kyllingebrysterne løbende så de bliver stegt nogenlunde jævnt på alle sider.
- Tjek evt. om de er færdige ved at stikke en kødnål ind i kyllingebrysterne på det tykkeste sted, lad den sidde et par sekunder og mærk temperaturen på din læbe. Er kødnålen kun lun, så skal kyllingebrysterne have lidt mere.
- Tag kyllingebrysterne af panden når de er færdige og lad dem hvile i 5 minutters tid.
Kartoffelkompot med radiser
- Vask og skrub kartoflerne, så du får fjernet jorden.
- Kom kartoflerne i en gryde og kom koldt vand i så det lige akkurat dækker. Tilsæt salt til vandet og tænd for kartoflerne.
- Skru ned på lavt blus når vandet koger og kog kartoflerne i 8-10 min.
- Tag kartoflerne af varmen og lad dem trække 10-15 min.
- Mens kartoflerne koger vaskes radiser og krydderurter for jord.
- Hak krydderurterne fint og skær radiserne ud i små stykker. Smelt evt. smørret i mikroovnen.
- Hæld vandet fra kartoflerne når de er færdige og mos dem let med en grydeske. Tilsæt radiser og det smeltede smør til de knuste kartofler og rør det sammen.
- Tilsæt smør til kompotten har en passende konsistens og tilsæt så sennep og de hakkede krydderurter.
- Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.