Syltede rødløg med rosmarin – nem opskrift på syltede rødløg

Udgivet af den 5. april, 2014 i Tilbehør | 3 kommentarer

Syltede rødløg med rosmarin

Nu går vi så småt grillsæsonen i møde, og mit bud på et rigtigt lækkert tilbehør til de kommende grillaftener er syltede rødløg. De kan bruges i alt lige fra burgere, pitabrød og hotdogs til diverse salater eller bare som tilbehør til et godt stykke grillet kød. 

I denne omgang brugte jeg de syltede rødløg i en hjemmelavet burger med ramsløgsmayonnaise, som I snart får opskriften på, men jeg er ikke i tvivl om, at de bliver brugte til mange andre ting i løbet af sommeren. Ligesom mange andre syltesager, så er syltede rødløg både nemt og hurtigt at lave.

Læs også: Syltede drueagurker med krondild

Jeg tilføjede et par kviste rosmarin til denne portion, og det fungerede bare rigtig godt, men man kan selvfølgelig varierer krydderierne, som man selv ønsker. I denne portion kom jeg også en tsk. korianderfrø i, hvilket giver en mild krydret anissmag til det endelige resultat, men vær opmærksom på, at det er ret træls, når man skal fiske rødløg op af glasset – det er i hvert fald svært at undgå at få korianderfrø med.

Syltede rødløg med rosmarin
Udskriv
Opskriften giver syltede rødløg passende til et sylteglas på 0,5 liter.
Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 2-3 rødløg
  • 4 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • Et par kviste rosmarin
  • Et par laurbærblade
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 1 tsk. korianderfrø (kan udelades)
  • 1 sylteglas på 0,5 l
Fremgangsmåde
  1. Skold sylteglasset med kogende vand.
  2. Kom lagereddike, sukker og krydderier op i en gryde og kog det op.
  3. Snit løgene så fint som du nu ønsker dem. Jeg plejer at skære halve løgringe, men man kan sagtens skære løgene grovere ud.
  4. Kom løgene op i det skoldede sylteglas og hæld syltelagen (inkl. krydderier) over når sukkeret er opløst. Luk glasset til, lad det køle af og sæt det i køleskabet.
  5. Lad gerne de syltede rødløg trække 1-2 dage før der tages hul på dem, men er man sent ude, kan de sagtens bruges et par timer efter syltning.
Noter/Anretning

Server de syltede rødløg i burgere, pitabrød, hotdogs, salater osv.

 


3 Kommentarer

  1. Uhm, det skal prøves!

    I øvrigt må du rigtig gerne komme med masser af ramsløgsopskrifter. Var i weekenden en tur i Riis Skov ved Århus, som er Danmarks ramsløgsmekka, for at høste mig en sækfuld. Skovbunden er fuldkommen dækket. Skønt!

    I år skal jeg bare huske at fryse nogle portioner ned, så jeg har ramsløg sommeren over.

    • Det er også rigtig godt! 🙂 Jeg vil tro, at de sagtens kan holde sig en lille måneds tid, hvis du skolder glasset og skyller med atamon, så kan de nok holde sig endnu længere så længe de er uåbnet.

      Jeg skal se om ikke jeg kan få lavet en opskrift eller to, men ellers er der jo allerede et par stykker – opskrifter med ramsløg

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Hov, glemte lige at spørge om en ting: Hvor længe kan de holde sig? Rødløgene altså.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!