Syltede rødløg med rosmarin – nem opskrift på syltede rødløg

Udgivet af den 5. april, 2014 i Tilbehør | 3 kommentarer


Syltede rødløg med rosmarin

Nu går vi så småt grillsæsonen i møde, og mit bud på et rigtigt lækkert tilbehør til de kommende grillaftener er syltede rødløg. De kan bruges i alt lige fra burgere, pitabrød, fladbrød, sandwiches og ovenpå hotdogs til diverse salater eller bare som tilbehør til et godt stykke grillet kød. 

 

Nemt at lave syltede rødløg

Hvis nu du tænker, at det der med at sylte og konservere ting er lidt skræmmende, så er syltede rødløg et rigtig godt sted at starte. Det er nemlig utrolig nemt og kræver stort set ikke noget forarbejde. Du skal blot skære rødløgene ud og komme dem op i et skoldet glas, hvorefter du koger en syltelage op og hælder over. Og det var det! De syltede rødløg kan spises allerede efter en halv times tid, hvor de stadig er lidt sprøde uden den lidt skarpe løgsmag. Og løgenes naturlige sødme fungerer bare rigtig godt sammen med den sursøde syltelage.

Læs også: Syltede drueagurker med krondild

I denne omgang brugte jeg de syltede rødløg i en hjemmelavet burger med ramsløgsmayonnaise, som I snart får opskriften på, men jeg er ikke i tvivl om, at de vil blive brugt til mange andre ting i løbet af sommeren. Jeg tilføjede et par kviste rosmarin til denne portion, og det fungerede bare rigtig godt, men man kan selvfølgelig varierer krydderierne efter humør. Jeg også en teskefuld korianderfrø i, hvilket giver en let krydret anissmag til de syltede rødløg. Ønsker du en lidt mere klassisk syltekrydring, så kan man komme lidt sennepsfrø og peberkorn ned i sylteglasset.

Opskrift på syltede rødløg med rosmarin
Udskriv
Opskriften giver syltede rødløg passende til et sylteglas på 0,5 liter.
Opskriftstype: Tilbehør
Køkken: Nordisk
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 2-3 rødløg
  • 4 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • Et par kviste rosmarin
  • Et par laurbærblade
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 1 tsk. korianderfrø (kan udelades)
  • 1 sylteglas på 0,5 l
Fremgangsmåde
  1. Skold sylteglasset med kogende vand.
  2. Kom lagereddike, sukker og krydderier op i en gryde og kog det op.
  3. Snit løgene så fint som du nu ønsker dem. Jeg plejer at skære halve løgringe, men man kan sagtens skære løgene grovere ud.
  4. Kom løgene op i det skoldede sylteglas og hæld syltelagen (inkl. krydderier) over når sukkeret er opløst. Luk glasset til, lad det køle af og sæt det i køleskabet.
  5. Lad gerne de syltede rødløg trække 1-2 dage før der tages hul på dem, men er man sent ude, kan de sagtens bruges et par timer efter syltning.
Noter/Anretning

De syltede rødløg kan spises allerede efter ca. 30 min., hvor de stadig er lidt sprøde. Efter et par dage i køleskabet bliver de lidt blødere og får en fin pink farve. Server de syltede rødløg i hjemmelavede burgere, bløde tacos, hjemmelavede fladbrød, pitabrød, hotdogs, salater osv.

De syltede rødløg kan snildt holde sig i et par måneder på køl, hvis de altså holder så længe.

3 Kommentarer

  1. Uhm, det skal prøves!

    I øvrigt må du rigtig gerne komme med masser af ramsløgsopskrifter. Var i weekenden en tur i Riis Skov ved Århus, som er Danmarks ramsløgsmekka, for at høste mig en sækfuld. Skovbunden er fuldkommen dækket. Skønt!

    I år skal jeg bare huske at fryse nogle portioner ned, så jeg har ramsløg sommeren over.

    • Det er også rigtig godt! 🙂 Jeg vil tro, at de sagtens kan holde sig en lille måneds tid, hvis du skolder glasset og skyller med atamon, så kan de nok holde sig endnu længere så længe de er uåbnet.

      Jeg skal se om ikke jeg kan få lavet en opskrift eller to, men ellers er der jo allerede et par stykker – opskrifter med ramsløg

      Venlig hilsen
      Martin

  2. Hov, glemte lige at spørge om en ting: Hvor længe kan de holde sig? Rødløgene altså.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!