Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon

Udgivet af den 6. oktober, 2017 i Fjerkræ, Tilbehør | 0 kommentarer

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon er både nemt at lave og super lækkert, og som med alt andet, så smager det langt bedre, end hvad man kan købe i supermarkedet. 

 

Brug dine rester til hjemmelavet kyllingesalat

Sådan en hjemmelavet kyllingesalat er en glimrende måde at få brugt sine rester på. Det kan enten være, hvis du har lidt tilberedt kyllingekød liggende i køleskabet fra en gang ovnstegt kylling eller kylling i stegeso, og/eller hvis du har lidt grøntsagsrester i køleskabet, der skal bruges – dette kunne f.eks. være en rest fennikel, asparges e.l.

Læs også: Tarteletter med kylling, asparges og ærter

I bedste stop-spild-af-mad-stil laver vi typisk kyllingesalat, når jeg har kogt fond på et par kyllingeskrog. Der sidder nemlig mere kød end man lige regner med på sådan et skrog. Sidst jeg kogte fond fik jeg f.eks. 225 g rent kyllingekød ud af at pille kødet af 2 skrog (inkl. vinger). Det er selvfølgelig lidt noget pillearbejde, og kødet er også lidt tørt efter at have kogt en 2-3 timer, men det er ikke noget, som en god gang mayo ikke kan rette op på.

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Perfekt til en weekendfrokost eller madpakke

I og med, at der er lidt arbejde i at pille kødet af et kyllingeskrog, så er det som regel ikke noget, vi har tid til i hverdagen. Derfor er kyllingefondkogning, pilning af kyllingeskrog og produktion af hjemmelavet kyllingesalat oftest noget, vi finder tid til i weekenden. I samme omgang gør vi så også lidt ekstra ud af vores weekendfrokost og bager lidt brød, steger lidt bacon til kyllingesalaten osv. Og da vi kun er to, så er der heldigvis typisk rester til madpakken, og skulle du være i tvivl, så er sådan en gang hjemmelavet kyllingesalat er altså ret godt i madpakken!

Læs også: Cæsarsalat med kylling og savoykål

Jeg kan ret godt li’ estragon, så jeg smider næsten altid en god håndfuld friskhakket estragon i min kyllingesalat, men det smager også skønt med f.eks. purløg eller persille. Til servering steger jeg gerne et par skiver god tørsaltet bacon og finder de syltede rødløg frem (som vi næsten altid har minimum ét glas af i køleskabet), og så skal der ellers bare lidt godt hjemmebagt brød til.

Hjemmelavet kyllingesalat med estragon

Hjemmelavet kyllingesalat med bacon og estragon
Udskriv

Jeg anbefaler selvfølgelig, at du laver mayonnaisen selv. Opskriften på hjemmelavet mayonnaise finder du her.

Opskriftstype: Frokost
Antal personer: 6
Forfatter: Martin Villumsen
Ingredienser
  • 225 g tilberedt kyllingekød
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 0,5 dl creme fraiche 18%
  • Estragon
  • Purløg
  • Sennep
  • Citronsaft
Fremgangsmåde
  1. Skær kyllingekødet ud i mindre stykker og kom det op i en skål.

  2. Tilsæt mayonnaise og creme fraiche og rør det sammen.

  3. Hak purløg og estragon fint og kom det op i skålen.

  4. Smag kyllingesalaten til med dijonsennep, citronsaft, salt og peber.

Noter/Anretning

Server den hjemmelavede kyllingesalat på et godt stykke hjemmebagt brød med syltede rødløg og sprødstegt bacon.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *