Efteråret bringer mange skønne grøntsager med sig, heriblandt græskar og grønkål. En god cremet græskarsuppe smager skønt, men græskar kan f.eks. også sagtens bruges i salater. Her har jeg lavet en lun salat med græskar, grønkål og fennikel.
Salat med græskar ala tøm køleskabet
Denne salat var faktisk lidt en tøm-køleskabet-salat, som blev til, da vi stod med en lidt græskar, grønkål og fennikel, som skulle bruges. Græskarret blev skåret ud og bagt i ovnen i en times tid sammen med fennikel og lidt rødløg. Græskar har en dejlig sødme, hvilket også er grunden til at man ofte ser diverse kager/tærter med græskar.
Læs også: Rødbedesalat med feta og pære
Jeg synes, at græskar og grønkål klæder hinanden rigtig fint, både rent smagsmæssigt, men også, hvad konsistens angår. Så snart, at græskar bliver tilberedt bliver det ret mushy, så her synes jeg, at den grove grønkål fungerer rigtig godt til. Jeg serverede et par gode lammekoteletter til salaten, hvilket fik lov at udgøre en hurtig og lækker aftensmad på en ganske almindelig hverdagsaften.
Salat med græskar, grønkål og fennikel
Ingredienser
- ½ græskar (f.eks. hokkaido eller butternut squash)
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 100 g grønkål , renset og ribbet
- Et skvæt god olivenolie
- Lidt god lagret balsamico
Sådan gør du
- Skræl græskaret og skær græskar, fennikel og rødløg ud i grove skiver og vend med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og bag det hele i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader.
- Blancher grønkålen i ca. 2-3 minutter i letsaltet vand og lad det dryppe af. Vend det rundt med et skvæt god olivenolie, salt og peber.
- Anret grønkålen på et fad og fordel den bagte græskar, fennikel og rødløg over og kværn lidt sort peber over. Dryp til sidst med en smule god lagret balsamico, og ser salaten til et godt stykke kød.