Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Udgivet af den 9. juni, 2015 i Salater, Vegetarisk | 2 kommentarer


Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Nænsomt kogte nye danske kartofler med koldt smør og salt er nok noget af det bedste ved sommeren, men de smager nu også skønt i en lun kartoffelsalat med bl.a. danske asparges og sprøde radiser direkte fra haven. 

For nogle måneder siden fik vi anlagt tre store højbede i haven, hvor der efterfølgende blev sået en masse lækkerier. Vi er allerede begyndt at høste friske radiser fra haven, og idag blev der tyndet godt ud i spinaten, der sammen med en håndfuld radiser endte i denne lækre lune kartoffelsalat, som fik lov at udgøre aftensmaden. Salaten ser måske ikke ud af meget, men med både rugbrødscroutoner, kartofler og rygeost, så mætter den rent faktisk ganske fint. Det er selvfølgelig et lidt lettere måltid end f.eks. en hjemmelavet burger med fritter og mayo, men det smager altså skønt (!), og så er der også plads til en portion hjemmelavet koldskål til dessert.

Læs også: Salat med asparges, skinke, nye kartofler og pocheret æg

Indtil videre har høsten fra haven været begrænset til radiser og spinat – hvis vi ser bort fra krydderurterne, som også nyder det gode vejr – men nu går der forhåbentligt ikke længe før jeg også kan høste en masse lækre gulerødder. Jeg har også sået et par rækker ærter, men de lader sig nok vente på lidt endnu.

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Lun kartoffelsalat med asparges og radiser

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Servings: 2
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 300-350 g nye danske kartofler
  • Et par skiver daggammelt rugbrød
  • 2 hvide asparges
  • 2 grønne asparges
  • Et lille bundt radiser
  • En god håndfuld frisk spinat eller salat
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. ramsløgspesto
  • 100 g rygeost

Fremgangsmåde

  • Vask kartoflerne godt for jord og kog dem i godt saltet vand i ca. 7 minutter. Tag dem af varmen og lad dem stå i vandet i 7-10 min. indtil de er møre.
  • Skær skorpen af brødet og skær det ud i passende størrelse.
  • Rist stykker på en pande i rigeligt smør til de er sprøde. Krydr med salt og peber og kom dem over på et stykke fedtsugende papir.
  • Skræl de hvide asparges og skær de 1-2 cm. af bunden. Bræk også bunden af de grønne asparges og vask hovederne godt.
  • Knæk toppen af radiserne og vask dem for jord. Vask også spinaten/salaten godt for jord.
  • Skær kartoflerne ud i mundrette bider og snit asparges og radiser. Skær/riv også spinat/salat ud i lidt grove stykker og snit persillen.
  • Kom kartofler, asparges, radiser, salat og persille op i en skål.
  • Pisk en dressing af citronsaft og olivenolie og tilsæt evt. en skefuld ramsløgspesto, hvis du har lidt på lager. Smag til med salg og peber.
  • Vend dressingen i salaten.

Noter/Anretning

Anret den lune salat på et par tallerkener, fordel lidt rygeost over salaten og kom lidt rugbrødscroutoner udover til sidst.

 

2 Kommentarer

  1. Hej Martin

    Super fin opskrift. Din opskrift indeholder, i min optik, den bedste måde at håndtere nye kartofler på. Tidligere har jeg altid kun fået dem en tand for vandede, eller så har de fået en tand for lidt.

    Synes din tidsfordeling mellem kogning og og hvile i varmt vand er spot on. Og tak for det! 🙂

    – Mads

    • Mange tak Mads 🙂

      Jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der synes, at de nye danske kartofler kun lige skal koges nogle minutter og så trække færdig i kogevandet. De bliver efter min mening helt perfekte på den måde! Det er synd og skam når de nye kartofler for lidt eller meget.

      God weekend! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!