Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Udgivet af den 6. januar, 2016 i Vegetarisk


Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Årets første opskrift bliver en vegetarret i form af stuvet selleri med chili og fennikelfrø, som jeg her serverer med en fyldig salat med hvedekerner, grønkål og æble. Det er et rigtig vintermåltid med masser af smag, så lad dig endelig ikke afskrække af, at retten er vegetarisk. 

Selvom man til tider godt kan savne alle de skønne forårs- og sommergrøntsager, så er der nu også en masse dejlige vintergrøntsager. Selleri er én af disse grøntsager, og når det kommer i selskab med lidt fuldfed piskefløde og lidt krydderier, så smager det virkelig skønt! Selleri er fantastisk både som mos, puré og bagt – enten hele med salt og urter eller som sellerifritter, men her har jeg ladet selleriet spille hovedrollen og dampet det mørt i lidt vand, hvorefter det er blevet stuvet i lidt piskefløde.

Læs også: Flødekartofler opskrift – lækre flødestuvede kartofler

Til det stuvede selleri biksede jeg lige en hurtig kernesalat sammen af, hvad jeg lige kunne finde i køleskabet. I køleskabet lå der en pose grønkål, der snart skulle bruges, frugtskålen på bordet var lige blevet fyldt op med friske og sprøde æbler, og i skabet stod der en rest hvedekerner. Kernerne blev kogt, grønkålen blev snittet fint og vendt sammen med kernerne, og så snuppede jeg et stort æble, som blev skåret ud og vendt i. Til sidst blev salaten smagt til med citronsaft, olivenolie, salt og peber, og så var der en fyldig og lækker salat klar til det stuvede selleri.

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Stuvet selleri med chili og fennikelfrø

Ingen stemmer endnu
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

Stuvet selleri

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 selleri
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tørret Bird's eye chili
  • ½ øko. citron, saft og skal heraf
  • 2,5-3 dl fløde

Kernesalat med grønkål og æble

  • 300 g kerner (f.eks. perlespelt, perlebyg, hvedekerner etc.)
  • 100 g grønkål
  • 1-2 æbler
  • Saft af 1 citron
  • 3-4 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Stuvet selleri

  • Snit løg og hvidløg fint.
  • Skræl sellerien og skær det ud i nogle grove stykker.
  • Sauter løg og hvidløg i en sauterpande til løgene er blanke.
  • Tilsæt selleristykkerne og lad dem stege lidt med.
  • Knus fennikelfrøene let og hak chilien lidt groft og tilsæt det til sauterpanden.
  • Tilsæt 1 dl vand, skru ned på lavt blus, læg låg på og lad sellerien dampe til den er mør (ca. 10 min.)
  • Når sellerien er mør tilsættes citronsaft og -skal sammen med fløden.
  • Vend forsigtigt selleristykkerne i fløden og lad det koge lidt ind til det tykner.
  • Smag til med salt, peber og evt. et skvæt æbleeddike (eller citronsaft).

Kernesalat med grønkål og æble

  • Kog kernerne efter anvisningen på pakken.
  • Vask grønkålen godt og grundigt og snit den fint.
  • Skær æblerne ud i mindre stykker og vend dem evt. med lidt æbleeddike eller citronsaft, så de ikke oxiderer.
  • Vend grønkål og æble sammen med de kogte kerner og tilsæt citronsaft og olivenolie.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Spis det stuvede selleri sammen med kernesalaten med grønkål og æble eller server det stuvede selleri som tilbehør til et stykke kød eller magert fisk.
Har du prøvet en af mine opskrifter?Nævn @rigeligtsmordk eller tag #rigeligtsmordk!

 

Martin Villumsen

Passioneret mad-, vin- og surdejsnørd med et hjerte, der banker for hjemmelavet mad af gode råvarer i sæson. Jeg er altid på jagt efter små lokale producenter og råvarer af høj kvalitet, og jeg elsker at formidle denne viden i form af opskrifter og beretninger her på bloggen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurder opskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.