Grillede teriyaki-koteletter og spidskål med brunet smør og soja
Reklame: udgivet i samarbejde med Kikkoman
Grillet spidskål er en klar favorit herhjemme, når der bliver tændt op i grillen i løbet af sommeren. Nu står grillsæsonen for døren, og i den forbindelse har jeg i samarbejde med Kikkoman lavet en gang grillet spidskål, der smovses godt ind i den skønneste sauce på brunet smør og soja samt masser af purløg. Det grillede spidskål serverede jeg sammen med lækre teriyaki-marinerede nakkekoteletter, en skål kogte japanske ris og den lækre sauce.
Læs resten af indlæggetBrændende kærlighed med bagte porrer og rygeost
Indlægget er udgivet i samarbejde med Ost & Ko.
Brændende kærlighed er god, klassisk, dansk husmandskost, når det er bedst. Det er dejlig hverdagsmad – især nu når det endelig er blevet efterår – der både er nemt og lækkert. Jeg har dog tilladt mig at lave lave min egen fortolkning af retten og har i den forbindelse smidt lidt rygeost i kartoffelmosen samt tilføjet en gang bagte porre med æbleeddike, hvilket retten bestemt ikke er blevet ringere af.
Læs resten af indlæggetHelstegt lammekrone og en lille spansk vinproducent
I store dele af Spanien bliver der faktisk spist en hel del lam, så da jeg fornylig blev udfordret til at lave en ret til rødvinen Valdefama fra en lille spansk vinbonde, så var min første indskydelse at lave noget med lam. Og som du kan se på billedet ovenfor, så blev det til en dejlig helstegt lammekrone.
Læs resten af indlæggetKulmule med tomatkompot, bagt fennikel og oliven
Det lader til, at jeg for tiden er rimelig inspireret af middelhavskøkkenet, så da jeg forleden modtog et par kasser tomater og samtidig blev udfordret til at kreere en ret med dem, så var det jo oplagt at lave noget i den boldgade. Det endte med et stykke stegt kulmule, som jeg serverede med bagt fennikel og en intens tomatkompot med oliven og masser af olivenolie.
Læs resten af indlæggetRullesteg af svinebov med ramsløg og fennikel
Selvom det er forår, kan man sagtens lave lækker og intens simremad med et hint af forår. Og det er lige, hvad jeg har gjort med denne middelhavsinspirerede rullesteg af svinebov, der også har fået et nordisk præg i form af ramsløg.
Læs resten af indlæggetBrandade med fennikel, kærnemælk og dildolie
Brandade er egentlig traditionelt set en vinterret bestående af saltet torsk og olivenolie, men her har jeg valgt at gøre retten lidt mere grøn og frisk med lidt sprød fennikelcrudité og en lækker kærnemælk skilt med dildolie.
Læs resten af indlæggetBagt torsk med rødder og stuvet grønkål
Torsk er en dejlig alsidig og smagfuld fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Ofte steger jeg den bare på panden i rigeligt smør, men i denne omgang har jeg lavet bagt torsk med bagte rødder og flødestuvet grønkål.
Læs resten af indlæggetDampet rosenkål, mandler og brunet smør
Rosenkål er en bitter lille sag, men hvis man tilbereder den nænsomt og giver den noget syre og masser af smør, så kan det smage fantastisk. Forleden lavede jeg denne forret, hvor jeg tog udgangspunkt i en gang dampet rosenkål, som blev serveret med sprøde mandler, høost og brunet smør.
Læs resten af indlæggetØkologi – du kan gøre en forskel
Coop har sat sig for, at de i løbet af de næste fire år vil gøre Danmark dobbelt så økologisk, og da Maiken og jeg selv handler en del økologisk, så er det bestemt noget, som jeg gerne vil støtte op omkring.
Læs resten af indlæggetJordskokkepanna cotta med stenbiderrogn
Stenbiderrognen er for længst kommet, og det betyder, at foråret er på vej! De små delikate rogn er en fantastisk spise, som jeg har valgt at give selskab af en lækker jordskokkepanna cotta, der med sin fyldige smag er skøn til stenbiderrognen.
Læs resten af indlæggetTest af den nye Moccamaster Cup One
Som du måske har bemærket, så er jeg lidt af en kaffenørd, og jeg elsker at kræse for min kaffe. Herhjemme brygger vi ofte 1-2 kopper kaffe af gangen, og især Maiken bruger ofte vores store Moccamaster til at brygge én kop kaffe, så da jeg blev tilbudt at teste Moccamaster Cup One, som er en miniudgave af den håndbyggede klassiker, skulle der ikke meget overvejelse til.
Læs resten af indlægget