Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål (reklame)

Udgivet af den 13. marts, 2016 i Fisk og skaldyr | 0 kommentarer


Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål

Torsk er en dejlig alsidig og smagfuld fisk, der kan tilberedes på mange forskellige måder. Ofte steger jeg den bare på panden i rigeligt smør, men i denne omgang har jeg lavet bagt torsk med bagte rødder og flødestuvet grønkål.

Torsk er en af mine yndlingsfisk, og jeg lærer aldrig at forstå folk, der synes, at det er en “kedelig” fisk. Torsk smager nemlig fantastisk så længe, at den er frisk og tilberedt ordentligt. Som regel steger jeg bare min torsk på en varm pande i rigeligt smør, men et stykke bagt torsk kan også være utrolig lækkert!

Læs også: Mørksej med blomkålspuré, kål og nødder

Denne opskrift lavede jeg til workshoppen med Morsø, som jeg deltog i for lidt tid siden, hvor jeg sammen med Thomas (madetmere.dk) og Nadia (foodfanatic.dk) skulle lave en masse skøn mad på Morsøs produkter heriblandt deres udeovne. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig havde hørt om den såkaldte Forno udeovn, men det skulle vise sig at være en ret lækker og alsidig udeovn, der både kan bruges som almindelig ovn, pizzaovn eller rygeovn. Og dertil skal det nævnes, at Fornoen bliver produceret i to forskellige størrelser.

Læs også: Skindstegt kuller med linser, fennikel og chorizo

Til workshoppen valgte jeg som sagt at lave en gang bagt torsk med bagte rødder, som jeg lavede i Fornoen, og det viste sig at blive rigtig lækkert, hvis jeg selv skal sige det. Kombinationen af den cremede flødestuvede grønkål, de sødmefulde bagte rødder og den skønne bagte torsk fungerer bare rigtig godt og kan varmt anbefales.

Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål

Billedet er leveret af Morsø.

Bagt torsk med rødder og stuvet grønkål

Jeg lavede som sagt torsken i Morsøs Forno, men retten kan sagtens laves i en almindelig ovn. Derudover kan opskriften selvfølgelig laves med andre typer kål og rødder, ligeså vel som man også kan bruge andre typer lys og mager fisk.
Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Nordisk
Servings: 4
Forfatter: Martin Villumsen

Ingredienser

  • 600 g torskefilet i 4 tykke og ensartede stykker
  • 1 kg blandede rødder (pastinakker, persillerødder, gulerødder)
  • Et bundt timian
  • 500 g grønkål
  • ½ liter piskefløde 38%
  • 1 øko. citron
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Salt torskefileterne og sæt dem til side.
  • Skræl og skær rødderne ud i halve eller kvarte på langs.
  • Brun rødderne af på en varm pande i rigeligt smør sammen med et par kviste timian.
  • Tag rødderne af varmen og sæt dem til side.
  • Rib og rens grønkålen grundigt og riv den i grove stykker.
  • Damp grønkålen mør i en gryde i ca. 5 min. og hæld vandet fra.
  • Tilsæt fløden og lad det koge ind til det tykner lidt.
  • Smag den flødestuvede kål til med salt, peber og citronsaft.
  • Læg torskefileterne oven på rødderne og sæt panden i en 200 grader varm ovn (eller en varm udeovn).
  • Bag fisken i ca. 7-10 min. afhængig af, hvor store fileterne er. Mærk på torsken for at tjekke om den er færdig. Den er færdig, når den føles fjedrende og flager nemt.

Noter/Anretning

Anret den cremede grønkål på (varme) tallerkener, fordel rødderne ovenpå og læg torsken på til sidst.

 

Indlægget er sponsoreret af Morsø, men jeg står 100% inde for alt, hvad jeg har skrevet i dette indlægget.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Riiigeligt smør... direkte i din mailboks

 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få besked i din mailboks hver gang, der sker noget nyt på bloggen.

Ved tilmelding modtager du en e-mail, som du skal bekræfte.

Mange tak for din tilmelding!